مارچوبه با نام علمی Asparagus بومی مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیاست. مارچوبه سرشار از مواد معدنی، ویتامین K، فولات، کلسیم، فسفر، ویتامینهای B۱، A (تیامین)، B۲ (ریبوفلاوین)، B۳ (نیاسین)، B۵ (اسید پانتوتنیک)، B۶، ویتامین C و ویتامین E است. مارچوبه بهدلیل اینکه کلسترول ندارد، خوراکی کم کالری محسوب میشود و با وجود این سدیم بسیار کمی دارد.
این گیاه خواص درمانی زیادی دارد از جمله:
کاهش فشارخون
مارچوبه حاوی کوئرستین، ایزورامتین و کامفرول است. این مواد از فشار خون میکاهد و باعث درمان التهاب میشود.
مارچوبه بهدلیل وجود ویتامینهای B، مقدار هوموسیستئین بدن را در سطح مطلوب نگه میدارد.
کمبود ویتامین B در بدن باعث بالا رفتن سطح هوموسیستئین و افزایش خطر صدمه به رگهای خونی میشود. این وضعیت موجب تشکیل لخته خون در عروق سیاهرگی، تصلب شرایین و دیگر اختلالهای قلبی میشود. افزون براین، ویتامین B، سوخت و ساز نشاسته و قند در بدن را تضمین و بدین وسیله قند خون را کنترل میکند. مارچوبه، منبعی عالی از فولات (B۹) است.
مصرف فقط نصف فنجان مارچوبه، ۳۴درصد از نیاز یک فرد بزرگ سال و ۲۲ درصد از نیاز روزانه مادر باردار را برطرف میکند. فولات ماده مغذی مهمی است که به تشکیل گلبولهای قرمز خون کمک میکند و با تولید DNA در رشد و نمو مؤثر است.
بهبود افسردگی
وجود مواد مغذی در مارچوبه، به مبارزه با افسردگی، خستگی و کاهش درد قاعدگی کمک میکند.
مارچوبه حاوی مقادیر مهمی اینولین است. اینولین معروف به پری بیوتیک، نوعی کربوهیدرات پیچیده است. اینولین به جذب مواد مغذی در بدن کمک میکند و از خطر ابتلا به سرطان معده و حساسیتها میکاهد. مارچوبه با بهبود مقدار ترشح انسولین، باعث درمان دیابت میشود.
کمک به بینایی
مارچوبه، منبع خوبی از ویتامین A است که برای سلامت بینایی ضروری است، این ماده بهدلیل دارا بودن آنتی اکسیدان از شبکیه چشم در برابر رادیکالهای بدون اکسیژن، محافظت میکند.
گیاه ادرارآور
مارچوبه، گیاهی ادرارآور است و حجم ادرار را افزایش میدهد و بدین ترتیب باعث سم زدایی و بیرون راندن سموم از بدن میشود.
این خوراکی به افزایش حافظه کمک میکند، تولید استروژن را افزایش میدهد و باعث تجدید حیات و آرام بخشی سیستم عصبی میشود.
از بین بردن لکههای پوستی
یکی دیگر از مزایای استفاده از مارچوبه در رژیم غذایی شما این است که لکههای پوستی مانند آثار آکنه، جوشها و علایم دیگر را کاهش میدهد و این مزیت مارچوبه به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای ویتامین c و ویتامین e در آن است. این آنتی اکسیدانها از سلولهای پوست در برابر آسیبهای اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند بنابراین علایم پیری راکاهش میدهند.