کد خبر: ۶۰۴۲۹
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۵:۵۴

بدبینی تایمز به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: هفته‌نامه تایمز در سرمقاله بخش دیپلماتیک خود می‌نویسد «امروز ایران و آمریکا می‌توانند پس از 3 دهه دشمنی، برگی از تاریخ را با آغاز نخستین گفتگوهای مقامات رسمی دو کشور، بنویسند».

دبیر بخش دیپلماتیک نشریه تایمز، سپس در جملاتی که حاکی از بدبینی او نسبت به آغاز مذاکرات میان دو کشور است، می‌نویسد: «اما آنگونه که کاندولیزا رایس و همتای ایرانی‌اش منوچهر متکی، برای بحث درباره عراق، وارد مصر شدند، هیچ نشانه‌ای از آمادگی طرفین برای فراموش کردن اختلافاتشان دیده‌ نشد».

هدف از برگزاری این کنفرانس دو روزه در شرم‌الشیخ مصر، پرداختن به مشکلات دولت بحران‌زده عراق است. در این کنفرانس از نمایندگان کشورها در شورای امنیت سازمان ملل متحد و کشورهای صنعتی گروه 8 خواسته خواهد شد تا تعهدات اقتصادی خود را برای بازسازی عراق، تجدید کنند. کشورهای مهم دیگری که در این اجلاس شرکت می‌کنند، شش کشور همسایه عراق هستند. 

نویسنده تایمز در ادامه به پیش‌بینی خواسته‌های شرکت کنندگان اجلاس از ایران و سوریه پرداخته و آورده است: «ایران و سوریه نیز که همواره به کمک‌رسانی به شورشیان مصلح عراق متهم شده‌اند (اتهامی که هیچگاه مدرکی برای اثباتش ارائه نشد)، در این اجلاس شرکت می‌کنند و احتمالا از آنها خواسته خواهد شد تا مرزهایشان را به روی شبه نظامیان ببندند تا نتوانند وارد خاک عراق شوند. در عوض از عراق نیز خواسته خواهد شد تا تلاش بیشتری برای اختصاص یک جایگاه حقوقی در دولت به جامعه سنی عراق، به خرج دهد.

«ریچارد بیستن»، نویسنده این مقاله در ادامه با اشاره به سخنان رایس درباره رعایت ادب درمواجهه با همتای ایرانی‌اش، تاکید می‌کند که «مهمترین گفتگوها در دیدارهای دوجانبه‌ای که در حاشیه این کنفرانس انجام خواهد شد، رخ می‌دهد. جائیکه ممکن مقامات ایران و آمریکا پس از سه دهه از انقلاب اسلامی رو در روی یکدیگر نشسته و به گفتگو بپردازند.»

به اعتقاد تایمز، «در ایران، محمود احمدی‌نژاد همچنان بر سر مواضع محکم خود در برابر آمریکا ایستاده است و اخیرا در یک سخنرانی خواستار خروج آمریکا از عراق شده و اعلام کرد که حتی یک قدم از موضع کشورش درباره برنامه‌های هسته‌ای عقب نخواهد کشید».

«بیستن» در ادامه با اشاره به دیدار رایس با ولید موآلم، وزیر امورخارجه سوریه، معتقد است دیپلمات‌های عربی امید بیشتری برای پیشرفت مذاکرات دارند. 

این نویسنده در پایان می‌نویسد: «آغاز مذاکرات با ایران و سوریه از سوی دولت آمریکا نشان‌دهنده چرخشی آشکار در سیاست‌خارجی این کشور خواهد بود. سال گذشته گروه مطالعه عراق نیز به دولت آمریکا توصیه کرده بود گفتگو با تهران و دمشق را آغاز کند اما دولت بوش این پیشنهاد را رد کرد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین