به گزارش آسوشیتدپرس، ائتلاف راست وچپ میانه در سه دور متوالی رایگیری 60 تا 62 رای را به خود اختصاص دادند. اپوزیسیونهای شاخه راست و چپ پس از انتشار گزارش کمیته تحقیق درخصوص جنگ لبنان با محکوم کردن نخستوزیر به سهلانگاری در جنگ وی را به کنست کشاندند. البته این بار نیز اولمرت از مرگ حرفهای جان سالم به در برد.
در جلسه روز گذشته 28 نفر از اعضا 120 نفری کنست یا پارلمان اسرائیل به استعفا دولت اولمرت رای مثبت دادند. براساس آخرین نظرسنجی پس از انتشار گزارش وینوگراد کمتر از سه درصد از اسرائیلیها همچنان به اولمرت به عنوان رهبر خود ایمان دارند. هفته گذشته نیز بیش از صد هزار نفر از مردم تلآویو با ریختن به خیابانها استعفا نخستوزیر را خواستار شدند.
البته نشانه دیگری از ادامه مشکلات در دولت اولمرت عدم حضور یا عدم شرکت در رایگیری سی عضو کنست بود. در میان این 30 نفر 16 نفر از حزب حامی اولمرت نیز حضور داشتند. تعدادی از این افراد شرکت در رایگیری را تحریم کردند. آمار بالای غیبتها و تعداد نمایندگانی که از شرکت در رایگیری سرباز زدند بیانگر این حقیقت بود که شاید کنست یا اعضای آن از رهبری اولمرت ناراضی باشند اما بیش از هر چیز از انتخابات زودهنگام و از دست دادن کرسیهای خود بیم دارند.
کاندیدا حزب کارگر دراینباره میگوید: این رایگیری به مثابه کارتی قرمز برای اولمرت بود. اولمرت دیگر از حس احترام و اطمینان مردم برخوردار نیست و بدین ترتیب به هیچ وجه نمیتواند شکستهای خود را جبران کند.
در این میان نخستوزیر سابق اسرائیل نیز از رهبر حزب لیکود و سایر اپوزیسیونهای مخالف به علت سکوت در برابر اشتباهات دولت انتقاد کرد.
نتانیاهو دراینباره گفت: همه مردم یک صدا یک چیز را فریاد میزنند، شما شکست خوردهاید پس مسئولیت این شکست را پذیرفته و به منزل بروید. اما اعضا حاضر در دولت با سیاست بازیهای خود مردم را به مسخره گرفتهاند.
براساس آخرین نظرسنجیهای انجام گرفته در صورت خروج اولمرت از حاکمیت و برگزاری انتخابات زودهنگام، نتانیاهو از شانس بسزایی برای پیروزی در انتخابات برخوردار است. چالش بعدی اولمرت آخر ماه می خواهد بود یعنی زمانی که حزب کارگز جانشین امیر پرتز را انتخاب میکند. امیر پرتز که در طول جنگ مسئولیت وزارت دفاع اسرائیل را برعهده داشت اواخر ماه می تحت فشارهای شدید داخلی استعفا خواهد داد.