آفتابنیوز : آفتاب:عماد افروغ، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در نطق پیش از دستور جلسه علنی چهارشنبه مجلس از عملکرد شورایعالی انقلاب فرهنگی در حوزه دانشگاهها انتقاد کرده و پرسید:با وجود شورای عالی انقلاب فرهنگی، جامعه ما اخلاقیتر، فرهنگیتر، ارزشیتر و عقلانیتر شده است یا خیر؟
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، وی با اشاره به سالروز تشکیل شورایعالی انقلاب فرهنگی، گفت: این شورا، شورایی است که علیالقاعده میبایست متناسب با قابلیتها و وجوه نرمافزاری انقلاب اسلامی، به رصد کردن چالشهای فکری، فرهنگی کشور، جهان اسلام و حتی بشریت کنونی بپردازد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: انتظار دستنایافته ما از شورایعالی انقلاب فرهنگی این بوده و هست که قبل از اینکه به کمیتگرایی و ارائه آمار و ارقام در ارزیابی فعالیتهای خود و سایر نهادهای فرهنگی، آموزشی که معمولا با خلط ابزار و هدف همراه است بپردازد، رویکرد خود نسبت به دانش یا معرفتشناسی متناسب با پیامهای فکری، معرفتی انقلاب اسلامی، شرایط فرهنگی و تاریخی، قابلیتهای محیطی و نیازهای این زادبوم را تعریف کند.
وی این پرسش را مطرح کرد آیا میشود به تأیید و توجیه رویکرد اثباتگرایی با گرایش به روابط بیرونی و مشروط و غفلت از روابط ضروری و درونی از یک طرف و بیتوجهی به ابعاد هنجاری علم پرداخت و در انتظار اتفاقات زشت، غیرانسانی و تحقیرآمیز آن به اصطلاح استاد دانشکده هنر نسبت به دانشجویی محجبه نبود؟
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: آیا میشود رویکرد این استادان به علم و معرفت را درست پذیرفت و حتی به استادان کشور یک چنین رویکرد و تعریفی به علم و معرفت را القاء کرد اما تن به دلالتهای رفتاری این رویکردها و تعاریف از علم ندارد؟
وی اظهار تأسف کرد از اینکه وقتی از عملکرد شورایعالی انقلاب فرهنگی سوال میشود به صورت ظرفیت و احتمالا ناخواسته و ناآگاه به ارائه کارهای کمی مربوط به نهادهای فرهنگی یا ابزارهای فرهنگی بسنده میشود و از میزان تأثیر این ابزارها در جامعه غفلت میشود.
افروغ تصریح کرد: به من بگویید با وجود شورایعالی انقلاب فرهنگی، جامعه ما اخلاقیتر، فرهنگیتر، ارزشیتر و عقلانیتر شده است یا خیر، آیا بین نظام آموزشی و قابلیتها و نیازهای محیطی و ساختار شغلی، سنجیتی وجود دارد یا خیر؟