کد خبر: ۶۰۷۲۴۰
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۷

تاثیر مواد غذایی مناسب بر عفونت کلیه و مجاری

نشانه‌های عفونت کلیه و مجاری ادراری به کمک مواد غذایی مناسب بهبود می‌یابد.
تاثیر مواد غذایی مناسب بر عفونت کلیه و مجاری
آفتاب‌‌نیوز :

فاطمه نوری پور کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان این که عفونت مجاری ادراری شامل عفونت مجاری تحتانی (میزراه و مثانه) و عفونت مجاری فوقانی (میزنای و کلیه) است، اظهار کرد: مطالعات محققان نشان می‌دهد آب زغال اخته و کُرن بری می‌تواند باعث کاهش باکتری‌های کلیه شود.

او ادامه داد: بیماران مبتلا به عفونت‌های کلیه و مجاری ادراری دچار نشانه‌هایی مانند تب، احساس سرما، درد پهلو، درد شکمی، تکرر ادرار، احساس نیاز فوری به دفع ادرار، احساس سوزش یا درد هنگام دفع ادرار، تهوع، استفراغ، وجود خون در ادرار و ادرار بد بو یا کف آلود می‌شوند که راه درمان این بیماری مصرف آنتی بیوتیک است، اما توصیه‌های تغذیه‌ای نیز برای کمک به بهبود وضعیت این افراد وجود دارد.

نوری پور تصریح کرد: افراد مبتلا به عفونت مجاری ادراری باید از مصرف ترکیبات دارای کافئین زیاد مانند قهوه، الکل و نوشابه به دلیل تحریک دستگاه ادراری و کاهش آب بدن پرهیز کنند.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: در صورتی که این افراد منع مصرف مایعات نداشته باشند، باید روزانه ۶ تا ۸ لیوان مایعات بنوشند و در صورتی که فرد مبتلا در یک محیط گرم زندگی، کار یا ورزش می‌کند، ممکن است حتی به مایعات بیشتری نیاز داشته باشد.

او افزود: در برنامه غذایی این افراد باید میزان کافی مواد غذایی دارای پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و پنیر وجود داشته باشد.

نوری پور گفت: مصرف ترکیباتی مانند آلو و آلوی خشک که ادرار را اسیدی می‌کند، دریافت روزانه میوه و سبزی به ویژه انواع دارای رنگ سبز و نارنجی و منابع غذایی پروبیوتیک مانند ماست و کفیر برای این افراد مفید است.

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز بیان کرد: در صورت مصرف آنتی بیوتیک «سیپروفلوکساسین»، این دارو نباید با مکمل کلسیم، شیر یا ماست به طور همزمان مصرف شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین