پخت و سرو غذاهایی همچون حلیم، آبگوشت، پلو از جمله غذاهایی است که در ایام در خراسان شمالی نیز توسط مردم در مساجد، حیسنیه ها و تکایا انجام می شود.
در گذشته در حسینیه و مساجد، پذیرایی چای مردم توسط لیوان و استکان های چینی و بلور انجام میشد. همچنین سرو آبگوشت، حلیم و سایر غذاهایی بخت شده نیز در بشقاب و کاسه های ملامین، رویی و مسی صورت می گرفت.
اما متاسفانه در سال های اخیر شاهد آن هستیم که چایی های دم شده در لیوان و غذاها در بشقاب و کاسه های یک بار مصرف توزیع می شود.
اگر آخر شب سری به کوچه و خیابان های نزدیک به مساجد، تکایا و حسینیه ها و ایستگاه های صلواتی سری بزنید، انباشتی از ظروف پلاستیکی را مشاهده خواهید کرد که همین ظروف زمینه ساز و عامل بیماری هایی همچون سرطان است.
حریری رئیس انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی(عطوفت) در گفت و گو با ایسنا گفت: متاسفانه در ایستگاه های صلواتی که به مناسبت عزاداری های امام حسین(ع) در قسمت های مختلف شهر ایجاد می شوند، شاهد پذیرایی مردم با چای با لیوان های یک بار مصرف هستیم.
وی افزود: در برخی از مساجد و تکایا نیز مشاهده می شود که غذاهای داغ همچون حلیم در ظروف یک بار مصرف سرو می شود.
حریری با اشاره به اینکه استفاده از ظروف یکبار مصرف عامل ایجاد سرطان در بدن است، ادامه داد: در داخل ظروف یک بار مصرف ماده ای به نام پلی پیلن وجود دارد که مقابل گرما و دمای بالا مقاوم نیست و بیشتر این ظروف برای استفاده از نوشیدنی و غذاهای سرد مناسب است.
وی اظهار کرد: ظروف یکبار مصرف دارای ترکیباتی است که در حقیقت مضر بوده و در تماس با چربی و اسید، مواد تشکیل دهنده آن جدا شده و به داخل مواد غذایی نفوذ می کند.
رئیس اتحادیه حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی(عطوفت) توصیه کرد: بهتر است مساجد، تکایا و حسینیه ها برای سرو نوشیدنی و غذاهای طبخ شده همانند گذشته از لیوان و استکان بلور و کاسه و بشقاب های ملامین، رویی و ... به جای ظروف یکبار مصرف استفاده کنند.
وی تاکید کرد: باید هیات امنای مساجد نیز به مسئله توجه ویژه داشته باشند و موضوع سلامت مردم را نیز در دستور کار قرار دهند.