آفتابنیوز : آفتاب: یکی از نمایندگان امضاکننده طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش مخالفت مجلس با استیضاح را محصول لابی دولت، رایزنی یکی از احزاب جناح راست سنتی و تلاشهای هیأت رئیسه دانست. پیش از این برخی خبرها مبنی بر رایزنیهایی در راستای ابقای محمود فرشیدی در وزارت آموزش و پرورش در مقابل انتصاب علی کردان به سمت وزارت نفت شنیده میشد.
بر اساس این خبر غیر رسمی برخی رایزنیها پیرامون موضع رای مخالف به استیضاح فرشیدی و در عوض تصدی پست وزارت نفت به علی کردان که یکی از نزدیکترین نیروها به جناح راست سنتی است میان برخی از چهرههای برجسته هیات رییسه مجلس و مدیران ارشد دولت شنیده شده بود.
این نماینده که نخواست نامش فاش شود در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در ادامه درباره پیشبینیهای روزهای اخیر درباره عدم موفقیت فرشیدی گفت: من هنوز باور ندارم که این اتفاق افتاده است. ما باید با دوستان اصولگرا بنشینیم و تحلیل کنیم که چه اتفاقی افتاد.
وی ادامه داد: اسامی تمامی مخالفان و موافقان استیضاح مشخص است. تا سه روز پیش هم این امضاها و نامها پابرجا بود ولی دلیل این چرخش ناگهانی را من هم نمیدانم. روز استیضاح همه چیز برگشت.
این نماینده با بیان اینکه هرگاه یکی از نمایندگان در مخالفت با فرشیدی سخن میگفت رئیس مجلس به او تذکر میداد که خارج از موضوع حرف نزند افزود: در مقابل، نماینده موافق وزیر، هر چه میخواست میگفت و موضعگیری هیأت رئیسه در این باره مشخص بود.
وی در تحلیل رأی مخالف مجلس به استیضاح فرشیدی اظهار داشت: آنچه مشخص است این اتفاق ناشی از هماهنگی یک مثلث بود که اضلاع آن، لابی دولت، تلاشهای هیأت رئیسه و لابیهای برخی نمایندگان بانفوذ مجلس بود. همه میدانند که نمایندگان پیش از جلسه رأی خود را مشخص میکنند و کسی روز استیضاح رأی نمیدهد. برآوردها و احتمالها تماما مبتنی بر عدم ابقای وزیر بود.