کد خبر: ۶۱۱۰۶
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۳:۵۸
به مطالبات نخبگان توجه نکرده‌ایم

تحلیل خوش‌چهره از فرار مغزها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «محمد خوش‌چهره» نماینده تهران در مجلس هفتم معتقد است برای جلوگیری از خروج مغزها در کشور ما اقدام خاصی صورت نگرفته مگر طرح شعارهای آرمانی و انقلاب که در جای خود ارزشمند است.

خوش‌چهره از موسسین فراکسیون اصولگرایان خلاق در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، درخصوص صحبت‌های احمدی‌نژاد در امارات مبنی بر اینکه از «سفر ایرانیان به خارج کشور حمایت می‌کنیم و فرار مغزها نداریم»، گفت: من هم معتقدم که اطلاق لفظ «فرار مغزها» به این پدیده قدری افراطی است و بهتر است از آن بعنوان «خروج مغزها» یاد کنیم.اما این خروج‌ گاهی با میل و رغبت و برنامه است ولی یک موقع دفعی است؛ پس تحلیل انگیزه برای خروج بسیار مهم است. 

اظهارات رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد ایران  در همین زمینه [کلیک کنید]

نماینده تهران افزود: اگر خروج مغزها یک جریان جزئی باشد، قابل قبول است. اما اگر در حدی باشد که دولت و حکومت نتواند آن را کنترل و مهار کند، برای آن دولت بد است.

عضو فراکسیون اصولگرایان خلاق با بیان اینکه «الان کشورهای صنعتی در راس آنها آمریکا و برخی کشورهای اروپایی جذب سرمایه انسانی و خصوصا نخبگان برایشان یک هدف استراتژیک است و تلاش می‌کنند آنها را جذب کنند»، تصریح کرد: اگر این جریان جذب با یک مدیریت کنترل‌ شده، برنامه‌ریزی شده و مقطعی باشد که مثلا نخبگان بروند دانش و مهارتشان افزوده شود و الزام برگشتن و ارائه تجربه‌اش باشد، قطعا جذب آن توجیه دارد.

خوش‌چهره گفت: ولی اگر تربیت نیروهای انسانی فقط برای جذب باشد یعنی اینجا تربیت شوند و بروند به کشور دیگر تا از خدماتشان آن کشور برخوردار شود، ایراد دارد که همین مساله، از دغدغه‌های کشورهای در حال توسعه و صاحبنظران و نخبگان است.

وی اظهار داشت: آنچه در کشورهای در حال توسعه و جهان سوم بیشتر باید توجه شود، بی‌برنامگی و برخوردهای نامناسب در عرصه فضای سیاسی، اجتماعی و علمی با نخبگان است. به گونه‌ای که زمینه خروج و حتی دفع آنها را ایجاد می‌کند .این مقوله قابل تحملی نیست و باید به سرعت به آن توجه کرد و حساس بود.

نماینده تهران با بیان اینکه «عوامل دفعی با سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نامناسب نباید خصوصا در سرمایه‌ها ایجاد شود»، افزود:به نظر می‌رسد ما برای حفظ وضع موجود هنوز یک برنامه جامع و مطلوب نداریم، خواسته و ناخواسته‌ اثرات اقدامات دفعی خود را نشان می‌دهد. 

خوش‌چهره با اشاره به اینکه «ممکن است گروهی از نخبگان بسته به میزان تعهد، خودباوری و علاقمندی که دارند، شرایط موجود را تحمل کنند و به فعالیت در کشور ادامه دهند»، گفت: اما این مساله از نظام سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری رفع مسؤولیت نمی‌کند. چراکه ما نه تنها نتوانسته‌ایم فضای رشد و شکوفایی را برای آنها ایجاد کنیم، بلکه با محدودنگری این فضا را محدود ساخته‌ایم.

خوش‌چهره افزود: خروج مغزها نشان می‌دهد نتوانسته‌ایم به مطالبات اجتماعی و اقتصادی گروه نخبه توجه کنیم و حتی با رفتارهای نامتعارف و نامعقول در نزد آنها رنجش ایجاد کرده‌ایم که همین امر، می‌تواند زمینه‌ساز خروج آنها از کشور باشد.

وی اظهار داشت: به نظر من ما در زمینه‌های حفظ،تشویق و جذب نخبگان چیز برجسته‌ای نداریم؛ مگر اینکه طرح یکسری از شعارهای آرمانی و انقلابی که در جای خودش واجد ارزش است،سر داده‌ایم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین