آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران پارلمانی با تاکید بر این که «مذاكره با آمریكا وقتی معنا دارد كه آمریكاییها عملاً در رفتار خود تغییری ایجاد كنند» از پارلمان آمریكا خواست که اگر مایل است باب مذاكره و مفاهمه را باز كند قوانین فشار آمریكا بر ایران را ملغی سازد. «غلامعلی حداد عادل» همچنین با ابراز تاسف از این كه تمایلی از جانب آمریكاییها برای تغییر در رفتارشان در قبال ایران دیده نمیشود، پیشبینی کرد که آمریكاییها باز هم از فشارهای گوناگون خود بر ایران دست بر نخواهند داشت.
غلامعلی حداد عادل در این کنفرانس خبری در پاسخ به سئوالی پیرامون «حقوق مادامالعمر» نمایندگان مجلس تصریح کرد که «دریافت حقوق مادامالعمر از سوی نمایندگان یك اشتباه و تلقی غلط است و واقعیت ندارد». وی همچین در واکنش به این كه «عدهای اتهاماتی نظیر وكیل الدوله به نمایندگان میزنند» گفت: این فحاشی هایی كه از زبان بعضیها نسبت به مجلس شنیده میشود، ارزش توضیح دادن ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح لایحه بودجه در مجلس از سوی نمایندگان و این كه آیا برای لایحه بودجه كار كارشناسی نشده كه نیاز به اصلاحیه دارد؟ گفت: بهتر این است كه بودجه به نحوی تصویب شود تا نیاز به اصلاحیههای مصوب نباشد، اما چون مدت بررسی بودجه در مجلس كوتاه است، ممكن است نمایندگان در مراحل تصویب بودجه به چیزی رای دهند كه از بین هزاران موضوع نیاز به یك یا دو مورد اصلاح باشد.
حداد عادل گفت: مجلس اگر تشخیص دهد كه باید اصلاحی صورت گیرد آن را اصلاح میكند و بر خطاها اصرار نمیكند، اصلاحیه در یك یا دو مورد قابل اغماض است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری درباره عملكرد مجلس هفتم گفت: اینجانب در مجموع عملكرد مجلس هفتم را موفقیتآمیز میدانم.
حداد عادل در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص مذاكره ایران با آمریكا و انتظار از این مذاكرات اظهار داشت: ما آن چرا كه بخواهیم در مذاكره با آمریكا در خصوص مسئله هستهای به گوش آنها رساندهایم و بارها آن را مطرح كردهایم و گفتهایم كه قصد استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای داریم و آن را حق خود میدانیم.
وی با تاكید بر این كه ایران در چارچوب مقررات با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همكاری خواهد كرد گفت: این سیاست روشن و اعلام شده ماست و بارها آن را به دنیا گفتهایم.
حداد عادل مذاكره با آمریكا را برای كمك به ایجاد امنیت در عراق عنوان كرد و افزود: امیدواریم كه مردم عراق شاهد یك آینده بهتری در مقایسه با وضع تاسف انگیز امروز خود باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفتگو در خصوص عراق را یك وظیفه اسلامی و انسانی در خصوص كشور همسایه عراق عنوان كرد و گفت: مذاكره با آمریكا وقتی معنا دارد كه ما احساس كنیم آمریكاییها میخواهند عملاً در رفتار خود تغییری ایجاد كنند.
رئیس مجلس با ابراز تاسف از این كه تمایلی از جانب امریكاییها برای تغییر در رفتارشان دیده نمیشود، اظهار داشت: اگر پارلمان آمریكا مایل است باب مذاكره و مفاهمه را باز كند میتواند قوانین فشار آمریكا بر ایران را لغو كند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاكید بر این كه ما خواهان تغییر رفتار عملی از جانب آمریكا هستیم، تصریح كرد: با نشان دادن حسن نیت وضعیت روشن است، ولی واضح است كه اكنون آمریكاییها باز هم دست از فشارهای گوناگون خود بر ایران بر نمیدارند.
وی همچنین در خصوص تشكیل گروه دوستی ایران و آمریكا در مجلس كه از سوی بعضی از نمایندگان پیگیری میشد گفت: مسئله آنقدر هم جدی نبود اما بعضی از نمایندگان فكر میكردند برای اینكه دیدگاههای ایران را به اطلاع آمریكا برسانند، یك راه مناسبی وجود دارد، اما تعداد نمایندگان حتی از تعداد انگشتان دست تجاوز نكرد و بعد هم متوجه شدند كه این راه اشتباه است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص برخی برخوردها با دانشجویان كه همزمان با طرح مبارزه با اراذل و اوباش صورت میگیرد، گفت: من این نحوه سؤال را دور از شأن دانشجویان میدانم، چرا كه دستهایی در كار است كه میخواهند فضای دانشگاه را به تشنج بكشانند.
حداد عادل با اشاره به اتفاقات اخیر صورت گرفته در دانشگاه امیركبیر خاطرنشان كرد: این اتفاقات آشكارا نشان داد كه برخی برای ایجاد تنش در دانشگاهها فعالیت میكنند، اما گمان نمیكنم هیچ دانشجوی مسلمانی و ایرانی وطن دوستی حاضر باشد، به مقدسات كشور خود اهانت شود.
وی با ابراز امیدواری از این كه همه دانشجویان دست در دست هم این توطئهها را محكوم و ناكام كنند، بیان داشت: دانشجویان اجازه ندهند دشمنان اتحاد ملی و انسجام اسلامی فضای دانشگاهها را آلوده كنند، تا بتوانند آگاهانه و هوشیارانه با مسائل برخورد نمایند.
وی با تاكید بر این كه فضای دانشگاهها اكنون فضای با ثباتی است، گفت: دانشجویان خود میدانند كه چه كسانی میخواهند فضای دانشگاه را ملتهب كنند و با این هوشمندی و غیرت مطمئناً خواهند توانست توطئههای دشمنان را ناكام سازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص تجدید روابط با كشور مصر اظهار داشت: كشور مصر كشور مهم در عالم اسلام است و ملت مصر ملت هوشمند و متمدنی است كه همواره در تاریخ اسلام نقش تعیین كنندهای را داشته است. وی ارتباط دو ملت ایران و مصر را به نفع تمامی جهان اسلام دانست و گفت: بدیهی است كه دشمنان اسلام مایل به نزدیك شدن این دو كشور نیستند.
حداد عادل اضافه كرد: منظور رئیسجمهوری اسلامی ایران این بوده است كه جمهوری اسلامی در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی حاضر است با همه كشورهای مسلمان دوستی داشته باشد، اما این كه مصریها بتوانند بر مشكلات خود غلبه كنند این مسئله مربوط به خود آنها است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص این كه چه راهكارهایی برای حضور اصلاحطلبان در انتخابات و قضیه رد صلاحیتها میدانید گفت: این كه هیچ گروه سیاسی كه در چارچوب قانون اساسی فعالیت میكند، نباید قهر كند طبیعی است و از راهكارهاست. وی با بیان این كه من هم خواهان آن هستم كه در انتخابات همه سلیقهها و گروهها حضور داشته باشند، خاطرنشان كرد: این گروهها مادام كه در چارچوب قانون حركت میكند نباید از شركت در انتخابات نگران باشد.
وی در خصوص نگرانی برخی از گروهها در مورد رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان گفت: گروهها نیز برای برخورد نكردن با این مسئله افراد صالح را معرفی كنند و شورای نگهبان و دستگاههای نظارتی هم انصاف را رعایت كنند.
حداد عادل در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص دستور رئیس جمهور در مورد كاهش نرخ سود بانكی اظهار داشت: به طور كلی مجلس قانونی را تصویب كرد كه دولت باید با طی مراحلی تا پایان برنامه چهارم توسعه نرخ سود بانكی را تك رقمی نماید.
وی با تاكید بر این كه اقدام دولت در این خصوص در چارچوب مصوبه مجلس بوده گفت: برنامه مجلس این است كه باید تصمیم جامع باشد و كلاً مجلس از تصمیم دولت كه در اجرای برنامه چهارم است، حمایت میكند.
حداد عادل در پایان بیان داشت: آنچه مهم است كاهش نرخ سود بانكی است و جزئی از یك بسته سیاستگذاری پولی و بانكی است و این بسته وقتی میتواند موفقیتآمیز باشد كه اجزای دیگر این بسته سیاستگذاری هم موفق باشد.