آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی با انتقاد از سخنان رئیس مجلس درباره مذاکره با آمریکا گفت: «به نظر من سخنان آقای حداد عادل توان چانهزنی جمهوری اسلامی را در فرایند مذاکرات آتی کاهش خواهد داد».
پیام حداد عادل به مجلس آمریکا [اینجا]علی احمدی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره اظهار تمایل رئیس مجلس به گفتوگو با پارلمان آمریکا در صورت لغو فشارها و تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی گفت: «در اینجا دو نکته قابل توجه است. اصولا با توجه به تحولات عرصه بینالملل، دیپلماسی،محدود به گفتوگوها و مذاکرات رسمی نیست. بلکه در عصر حاضر، دیپلماسی عمومی مبتنی بر ارتباط نخبگان و هنرمندان و نویسندگان و نهادهای مدنی در روند تصمیمسازی است».
وی افزود: «عرصه دیپلماسی به گونهای گسترده شده و تنوع یافته که گفتوگوی نمایندگان و نخبگان ملتها و همچنین گفتوگوهای علمی زمینه مناسبی را برای گفتوگوهای رسمی فراهم میکند. اکنون شبکهای از دیپلماسی موجود است و یک CBM (به مثابه شبکه ارتباطات غیررسمی) میان ایران و آمریکا فعال است. از این حیث گفتوگوی پارلمانها و نخبگان میتواند برطرفکننده برخی از بیاعتمادیها باشد».
احمدی ادامه داد: «اما نکته دوم هم وجود دارد. کیکاووس بن وشمگیر در گفتاری به فرزندش پند میدهد که «نبید (شراب) حرام است و نباید خوردن، اما اگر میخوری، بهترین را برگزین!» در بحث گفتوگو هم همین امر حائز اهمیت است. من از گفتوگوی دو کشور استقبال نمیکنم. اما اگر روزی بنا شد که گفتوگو شود باید شفاف، با هدف معین و با تیم مشخص صورت گرفته و از ارایه هویتهای مشوش و رفتارهای بدون برنامه و گفتارهای متناقض جلوگیری کنیم».
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه نظام باید تصمیم بگیرد که در هر سطحی قصد دارد که به آمریکا گفتوگو کند یا نه اظهار داشت: «اگر تصمیم به گفتوگو شد باید از مجموعه رفتارهایی که توان چانهزنی ما را کاهش میدهد پرهیز کنیم. وقتی مقام معظم رهبری گفتوگو با آمریکا را محدود به افراد و موضع خاص تعیین میکنند دیگر ارسال پیامهای متناقض از سوی دیگران مثل گروه دوستی و ... که از طرف آمریکا چنین تلقی میشود که نوعی حرص و ولع در ایران برای رابطه وجود دارد زیانبخش خواهد بود».
احمدی تصریح کرد: «به نظر من سخنان آقای حداد عادل توان چانهزنی نظام در مذاکرات آتی با آمریکا را کاهش خواهد داد».
این نماینده مجلس در پایان گفت: «آن روز که آقای روحانی با تروئیکای اروپایی در سعدآباد مذاکره میکرد به این تصمیم رسیدند که در نهایت درباره پروتکل الحاقی با طرف مذاکره توافق کنند. در همان زمان مجلس ما یک طرح سه فوریتی را برای تصویب پروتکل الحاقی تصویب کرد و همین امر باعث شد که اروپاییها سخنان آقای روحانی را جدی نگیرند و به او بگویند که مجلس شما چند گام به جلو آمده و حالا شما از چند گام عقبتر با ما صحبت میکنید. چنین رفتارهایی توان دیپلماتیک و چانهزنی را مخدوش خواهد کرد».