آفتابنیوز : آفتاب: روز چهارشنبه، نمایش فیلمی در جشنواره کن درباره یک زن ایرانی که در دوران انقلاب در تهران به سر برده و سپس به خارج رفته و با شرایط و رویدادهای تازهای روبرو میشود، با اعتراض مقامات ایرانی روبرو شد.
فرانسه با این ادعا که در گزینش فیلم پرسپولیس برای نمایش در کن، هیچگونه غرضورزی سیاسی در کار نبوده است، اعتراض ایران را رد کرد.
«ژان بابتیست متیو» یک سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در پاریس، اظهار داشت که مسئولان جشنواره کن، خود مسئولیت انتخاب فیلمها برای حضور در جشنواره را برعهده داشته و بدیهی است که آنها در کنترل مقامات دولت فرانسه نیستند.
مرجانه ستراپی، کارگردان ایرانی – فرانسوی که در کارگردانی این فیلم، از همکاری «وینسنت پاروناد» بهره گرفته است، در پاسخ به گزارشگران مستقر در کن، در مورد مصاحبه نکردن با روزنامهنگاران ایرانی میگوید «گزارش رسانهها در مورد نامهای که از سوی دولت ایران به رایزن فرهنگی سفارت فرانسه در ایران فرستاده شده است و چه بسا شدیدتر از اعتراض خود مردم ایران بوده است پخش شده است و این فیلمی در مورد حکومت نیست. او اضافه میکند: نمیخواهم بر سر این موضوع مشاجره کنم، زیرا صحبت به مسائل حاشیهای کشیده میشود. اگر افرادی بخواهند تنها در مورد خود فیلم با من گفتوگو کنند، من حاضرم.
موضع فیلم به سال 1978 برمیگردد و مواجهه دختری 9 ساله با جریانات انقلاب، که منجر به سقوط رژیم شاه میگردد. در این میان به شرایطی میپردازد که در آن، بخشهایی از حکومت جدید مبادرت به کنترل پوشش سر و وضع و روابط آدمها میکنند.
دختر 9 ساله «مرجانه» نام دارد. «کاترین دنوو» هنرپیشه فرانسوی اجرای صدای مادر او و «سیمون اکبریان» اجرای صدای پدر وی را برعهده دارند.
با بالا گرفتن جنگ میان ایران و عراق، شعلههای آتش آن، خیلی زود به خانواده آنها نیز سرایت می کند. والدین او تصمیم به خارج ساختن او از ایران و فرستادن وی به وین میگیرند. ورود او به این شهر با رسیدن به شرایط سنی نوجوانی او و درگیر شدن در روابط عاطفی در کنار روابط آزاد موجود در جامعه جدید، همزمان میشود. اما او نگران سرزمین مادری، اسیر خاطرات گذشته و رویارویی با جامعهای تازه است که در آن پا گذاشته است.