کد خبر: ۶۱۵۷۸۷
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶

کم‌خوابی و تمایل به مصرف غذاهای ناسالم

محققان دریافتند، نداشتن خواب کافی، موجب خستگی بینی و کاهش ارتباط صحیح با مغز شده و در نتیجه فرد را به سمت مصرف غذاهای شیرین و ناسالم هدایت می‌کند.
کم‌خوابی و تمایل به مصرف غذاهای ناسالم
آفتاب‌‌نیوز :

 تاثیر بی خوابی بر سیستم بویایی موجب کاهش آستانه بویایی و حساسیت مغز در دریافت سریع غذا خواهد شد. از طرفی سیستم بویایی قادر به برقراری ارتباط مؤثر با سایر نواحی مغز نبوده تا اطلاعات مربوط به غذا را دریافت و پردازش کنند، در نتیجه تغییر در انتخاب غذا صورت می‌گیرد.

به گزارش مدیکال نیوز، محقق این تحقیق تورستن کانت، اظهار کرد: هنگامی که دچار کم‌خوابی می‌شوید، ممکن است مناطقی از مغز اطلاعات کافی کسب نکنند و مواد غذایی با یک سیگنال انرژی غنی‌تر را ترجیح دهند که منجر به انتخاب دونات و یا چیپس سیب زمینی شود.

مطالعات اولیه نشان داد، کمبود خواب میزان برخی از اندوکانابینوئیدها که در رفتار جستجوی غذا و خوردن غذا و همچنین واکنش مغز به بوها مؤثر هستند، را افزایش می‌دهد در نتیجه میزان ترشح این ماده در زمان‌های مختلف، مورد بررسی قرار گرفت.

در این تحقیق 29 شرکت‌کننده 18 تا 40 ساله حضور داشتند که به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول در ابتدای آزمایش، خواب مناسب شبانه داشتند و بعد از چهار هفته بعد از چهار ساعت خواب شبانه، مورد بررسی قرار گرفتند و گروه دوم گروهی معکوس گروه اول بودند.

وعده غذایی آزمایشی نیز شامل صبحانه ، ناهار و شام بود که بر اساس استانداردهای لازم تهیه شده بودند. شرکت‌کنندگان در هر دو گروه بعد از خواب شبانه کافی و یا کمبود خواب تحت نوعی اسکن ام ار ای قرار گرفتند که عملکرد مغز را نشان می‌داد.

بعد از اتمام تصویربرداری مغزی، شرکت‌کنندگان در معرض تنقلات مختلف قرار گرفتند و نتایج نشان داد که افراد با کمبود خواب در جستجوی غذاهای پر انرژی مانند بیسکویت‌ها، شیرینی‌ها، چیپس‌های شکلاتی و چیپس سیب زمینی بودند.

سپس ترکیبات اندوکانابینوئیدها در خون افراد با کمبود خواب اندازه‌گیری شد.

نتایج نشان داد میزان ترکیبات آراکیدونویل گلیسیرین 2)-Arachidonoylglycerol) و اولئیک اسید گلیسیرین(2-oleoylglycerol )هرچه افزایش یابد، دقت در انتخاب غذا نیز کمتر می‌شود.

افراد با کمبود خواب، تمایل به انتخاب غذاهای پرمصرف و حاوی چربی بیشتر داشتند.

محقق این تحقیق در ادامه افزود: هنگامی‌که قشر پریفرم به‌درستی با انسولین ارتباط برقرار نکند، افراد مواد غذایی چرب‌تر را انتخاب می‌کنند و درواقع مقصر اصلی در این گزینش عدم ارسال اطلاعات صحیح به مغز توسط بینی است.

نتایج این تحقیق در نشریه elife منتشرشده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین