کد خبر: ۶۱۷۱۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۴:۰۲
در واکنش به اظهارات وزیر کشور مطرح شد:

انتقاد شدید یک نماینده از رواج صیغه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور که در همایش «هم‌اندیشی حجاب، مسئولیت‌ها و اختیارات دولت اسلامی» در قم سخن می‌گفت بر «ضرورت ترویج جسورانه ازدواج موقت در جامعه» تأکید کرد و خواستار گسترش ازدواج موقت در کشور شد. بلافاصله پس از او یکی از روحانیون بلندپایه نیز در نماز جمعه به صراحت خواستار اجرای چنین رویکردی شد و همانند وزیر کشور تاکید کرد که رواج ازدواج موقت را از نیازهای مهم کشور می‌داند.

عشرت شایق، عضو فراکسیون زنان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، با انتقاد از اظهارات وزیر کشور گفت: اکنون در کشور ما قشر عظیمی از مردان متأهل، ازدواج موقت نیز کرده‌اند و اگر آقایان می‌خواهند راه را برای از هم پاشیدن خانواده باز کنند، صیغه را ترویج نمایند. 

شایق با تأکید بر این که ازدواج موقت یکی از قوانین اسلام است گفت: شرایط صیغه در قوانین اسلامی کاملا مشخص است و همه‌ می‌دانند که اسلام در چه شرایطی ازدواج موقت را تجویز کرده، اما آیا انصاف است که در مورد صیغه در کشور ما چنین اظهارنظرهایی شود؟ 

نماینده مردم تبریز گفت: تجویز چنین راه‌حل‌هایی از مسئولین، پاک کردن صورت مسأله است. جوانان ایران مشکل اشتغال، مسکن و تأمین معیشت زندگی دارند که اگر با سیاست قوی و با دوام اقتصادی، این مشکلات را برطرف کنیم، ازدواج دائم می‌کنند و مشکل ازدواج جوانان نیز حل می‌شود. 

وی با تأکید بر این که ترویج ازدواج موقت، پاک کردن صورت مسأله است افزود: من یک سؤال از آقایان دارم. آقایانی که دختران جوان ما را تشویق به ازدواج موقت می‌کنند، متواضعانه و صادقانه پاسخ دهند که آیا حاضرند دختری را که قبلا صیغه کسی بوده به عقد دائم خود درآورند؟ بهتر است آقایان یک بار شرایط ازدواج موقت را در اسلام مرور کنند تا این گونه جوانان را تشویق به صیغه نکنند. 

شایق با بیان این که در اسلام قوانین دیگری نیز وجود دارد افزود: اسلام قوانین کاملی دارد برای مثال موضوع بهره بانک‌ها است که اسلام می‌گوید بانک‌ها باید بدون بهره باشند. حال وضعیت بانک و اقتصاد کشور ما روشن است. پس چرا آقایان برای اجرای درست قوانین اسلام به چنین حیطه‌هایی وارد نمی‌شوند و آن را ترویج نمی‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۸۷/۱۲/۲۶
1
2
صيغه يک زندگي بي منطق و بي پايه و اساس را بنيانگذاري مي نمايد و آنچنان پوچالي مي نمايد که طرفين زن و مرد ماجرا نمي دانند که آيا واقعا با همديگر همسر هستند که برنامه يک زندگي نامحدود را پياده نمايند يا که دوستاني گذري و تنها همخوابه که هر زمان با آمدن پاي شخصي در زندگي آنها امکان برچيده شدن آن فراهم گردد و اين امکان پاشيدگي زندگي را همان قيد و بند نداشتن صيغه به چيزي در ابتداي امر است که رهنمودگر بوده است که افراد را يا همان مثلا زوج ها را به بي وفايي و يا سودجويي جسور مي نمايد .اصولا اگر روابط آزاد و حسي نباشد به اين معني که ، روابط در چارچوب مشخص و بگونه غير خودمختار و تحميل شده و مکانيزه از سوي قانون و شرع اداره گردد در درجه نخست روابط دوستانه سالم و عادي و منطقي و معرفتي جوانان را اجبارا به کنار رانده و از راه صيغه روابطي را مهيا مي نمايد که در جايگاه هاي همسر يابي يک ساعته در قم و مشهد و مراکز مربوطه خاص آن به ميزباني جنسي فاحشگي سوق مي دهد که ناخواسته آلوده به لجن هرزگي و فساد پذيري و بي بندوباري نامحدود با قاعده مطالبه به جواز اسلام شیعه است و در سويي ديگر دست مردان متاهل را در کامجويي هاي ولنگارانه هموار و حس مسئوليت را در قبال خانواده کم رنگ و قبح آنرا با شرع مثلا الهی و فقه نقلی روحانیان مبارز مجاز مي داند .
با همه تفاسير گفته شده شرعي كردن و تنظيم روابط خصوصي مردم در قالب صيغه كه در بحث هاي موافقان صيغه مطرح مي شود ، شأن و شخصيت يك طرف رابطه را كه زنان مي باشند ناديده گرفته ، رابطه جنسي را از عواطف جدا و رابطه عاطفي را به عقدي موقت در ازاء مهريه تقليل داده ، راه چند همسري را هموارتر و تبعيض عليه زنان را تشديد كرده كه همگي با فرهنگ ايراني در تضاد است و از تنش ميان جزم هاي حكومتي و واقعيت هاي جامعه نيز نمي كاهد . با اشاره وزير كشور و دستندرکاران رژيم اسلامي همچون رفسنجاني و خاتمي و ديگر موافقان ترويج صيغه ، به واقعيت هايي چون بالا رفتن سن ازدواج و ناكامي شيوه هاي خشن و سركوب گرانه ، صيغه را راهكاري مناسب براي پاسخ دادن به نيازهاي جنسي كساني كه امكان ازدواج ندارند معرفي مي كنند0 ولي با ممنوعيت هاي شرعي كه آنرا تنها اختصاص به مردان پيزه ( متاهل ) و پسران جرزه ( مجرد ) و زنان بيوه كرده است چندان در دوگانگي است كه اين عرصه را به يكي از چالش هاي جدي حكومت جمهوري اسلامي بدل كرده است و سبب رونق روسپيگري و برخي موسسات همسريابي صيغه ايي ، كه از ممنوعيت روابط آزاد ، فرصت طلبانه به بهره برداري مي پردازند گشته است . با حمايت مسئولان دولتي و تبليغات رسانه ها در کنار دفاتر ازدواج که در امر گسترش صيغه يا همان ازدواج موقت درکشورفعاليت مي کنند و به تازگي راه اندازي سايت هايي كه دراين زمينه حاوي فتاوي رواداشت مراجع مبارز روحاني كه برداشتي از سفارش هاي مؤكد ائمه خود است همگي به تشويق زنان جوان براي ازدواج موقت مي پردازند كه بايد منتظرعواقب نگران کننده اين موضوع در سالهاي آتي بود كه سبب بروز انواع آسيب هاي اجتماعي و افزايش همسرکشي و گسترش روسپيگري و برده داري جنسي و آزار و اذيت وخشونت خانوادگي مرد عليه همسر دائمي و طرد و طلاق و بالا رفتن سن ازدواج بود .از ديگر آسيب هاي پيش بيني نشده آن ازسوي اسلام نـــــــاب آقایان ، افزايش تولد کودکان بي هويت و فاقد شناسنامه است كه در خانه هاي پرتشنج و نامتعادل با آينده نامعلوم زندگي مي کنند . در اين محيط مسموم وناسالم عاقبت و سرنوشت چنين زندگي براي اين كودكان ناپيدا است . كه در نتيجه ، اين کودکان از لحاظ تحصيلي و آموزشي با مشکلات زيادي مواجه مي شوند و چون نگاه منفي و نامناسبي نسبت به کودکان حاصل از ازدواج هاي موقت در سطح جامعه وجود دارد ، اين افراد مستعد انجام انواع جرم و جنايت مي شوند . سالهاست که فعالان اجتماعي و پژوهشگران اجتماعي دانشگاه ها و حتي خود مسئولين از افزايش تعداد کودکان بي هويت در جامعه ايران مي گويند و هشدار مي دهند . تعداد بسيار زيادي از اين کودکان بي هويت که حتي شناسنامه هم ندارند ، از همين بچه هاي صيغه هستند . يک جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار سينا در اين زمينه گفت: فقط در چند استان کشور حدود ده هزار کودک که از ازدواجهاي صيغه اي ثبت نشده متولد شده اند فاقد شناسنامه هستند . وي که خواست نامش ذکر نشود ، افزود: اين کودکان مشکل احراز هويت دارند و در واقع بدون داشتن شناسنامه براي تمام عمر از همه چيز محروم مي شوند . فرزندان‌ صيغه پس‌ از پايان‌‌ مدت‌ ازدواج‌ موقت‌ والدين‌شان‌، بدون‌ سرپرست‌ باقي مي‌مانند چرا كه‌ پدر، آنها را رها كرده‌ است‌ و مادر با فرزندي مانده‌‌ كه‌ حتي از داشتن‌ كمترين‌ حق‌ زندگي ،‌ يعني داشتن‌ شناسنامه‌ و هويت محروم‌‌ است‌. پدر اين نوع اطفال ، با سوء استفاده از شرايط موجود حقوقي و اجتماعي به‌ ازدواج‌ موقت‌ ديگري روي مي آورد و اين‌ دور همچنان‌ ادامه‌ پيدا مي كند ، بي‌آنكه‌ تعهد و مسئوليتي برگردن‌ وي باشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۹
0
3
این قانون اگر تصویب شود یعنی بدبخت کردن بیست میلیون جوان ورواج بی عفتی و فرار از مشکلات جامعه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۵
0
3
این قانون موجب زنبارگی مردهای متاهل خواهد شد وبی وفایی وبی عدالتی نسبت به زن عادی میشه.حقوق انسانی زنها نادیده گرفته میشه.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین