کد خبر: ۶۱۹۵۶
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۸۶ - ۲۲:۲۳
افروغ از ریاست کمیسیون فرهنگی کنار رفت

عماد افروغ؛ از فارس تا مجلس

آفتاب‌‌نیوز : بر عماد افروغ بی‌شک انتقاداتی نیز وارد است. حمایت‌های تند و آتشین او از محمود احمدی‌نژاد که «ناگهان» به انتقادات تند و آتشین تبدیل شد و حملات او به دولت‌های قبلی مخصوصاً نیروهای معتدل و تعامل‌گرای جمهوری اسلامی همه و همه از عواملی است که نمی‌توان او را آنچنان که می‌خواهد یک «اصولگرای ناب» یا «حقیقت‌مدار خالص» دانست. نامه غیرمنصفانه و تند و تیزی که افروغ درباره «حسین موسویان» آن‌هم فقط به دلیل انتقاداتش از اکبر هاشمی رفسنجانی امضا کرد، نمونه‌ای از تناقض‌های رفتاری در مسیر «حقیقت‌مداری» بود. با این حال نمی‌توان انکار کرد که «دکتر عماد افروغ» سرشناس‌ترین و مهم‌ترین منتقد محمود احمدی‌نژاد در مجلس هفتم و یکی از مهم‌ترین طرفداران نقد درون گفتمانی بود. مردی که انتقاداتش از دولت نهم اکنون برای او بسیار پرهزینه شده است.


آفتاب:
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم در روزهای پایانی هفته گذشته در حالی بر صندلی قرمز رنگ برنامه «عبور شیشه‌ای» می‌نشست که به تازگی جوابیه‌ای را خطاب به مدیر مسئول کیهان ارسال کرده بود و اینک، هدف آماج حمله حامیان دولت، آخرین مصاحبه تلویزیونی خود را در سمت رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی انجام می‌داد. افروغ اگرچه در میانه آن مصاحبه تلویزیونی به دفاع از پیشینه و عقاید خود پرداخت اما مستقیما به موضوع مصاحبه جنجال‌برانگیز خود با خبرگزاری فارس اشاره‌ای نکرد. مصاحبه‌ای که [فارغ از دیدگاه آفتاب درباره مسایل مطرح شده در آن] حکم کلید خوردن پروژه‌ای جنجالی را علیه برجسته‌ترین منتقد رئیس جمهور در پارلمان ایران داشت. 

افروغ در جوابیه خود از کیهان قدردانی کرد اما به منتقدانی که اخلاق سیاست را رعایت نمی‌کنند تاخت. مدیرمسئول کیهان در اوج حمله به افروغ در یادداشتی با عنوان «دوستانه با یک دوست» او را مورد خطاب و عتابی نرم و محترمانه قرار داده بود. اما در سوی دیگر سایت‌های حامی محمود احمدی‌نژاد، انتقاد به رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس را تا مرز اتهام «خیانت» و اهانت پیش بردند تا افروغ در جملات پایانی جوابیه‌اش گلایه‌مندانه و حیرت‌زده بنویسد: «برای بنده بسیار سخت بود که پس از یک عمر متنعم شدن از نعمت بندگی و افتخار آشنایی با ولایت فقیه و مبانی نظری و فلسفی آن و تلاش در جهت تئوریزه کردن آن توسط عده‌ای و احتمالا معلوم‌الحال متهم به بی‌دینی و نامسلمانی و ضدیت با ولایت فقیه و مقام معظم رهبری شوم». 

و این جملات چقدر شبیه گلایه‌های معترضانه شخصیت‌هایی بود که مفتخر به سال‌ها همراهی امام(ره) و مقام معظم رهبری خود را در برابر آماج حمله‌ها و اتهام‌هایی فوق تصور می‌دیدند. آیا افروغ نیز در نگاه پرونده‌سازان و اتهام‌پردازان به اردوگاه یاران وفادار دیروز و رانده‌شدگان امروز پیوسته است؟ این پرسشی است که زمان، پاسخ آن را خواهد داد. 

اما دکتر افروغ آخرین مصاحبه خود در سمت رئیس کمیسیون فرهنگی را با پایگاه خبری آفتاب انجام داد که در آن با افشای پشت پرده تهدیدها و جوسازی‌های سایت‌های افراطی و عناصر نوآمده تندرو از تهدید خود به «ترور» سخن گفت و با گلایه از قرار گرفتن در معرض اتهام‌ها و حتی ناسزاهای ناموسی از رواج روش‌های ماکیاولیستی در سیاست انتقاد کرد. افروغ روزهای مبارزه‌اش در لبنان، ایام 17 روز اعتصاب غذای خشک در زندان انگلستان و دوران مسئولیت‌های انقلابی خود را به یاد می‌آورد و با لحنی خاص می‌گفت که با چند تهدید و ارعاب عقب نمی‌نشیند. 

آخرین مصاحبه رئیس کمیسیون فرهنگی غروب شنبه روی خروجی پایگاه خبری آفتاب قرار گرفت تا صبح روز بعد مهم‌ترین اتفاق در کمیسیون فرهنگی پارلمان رقم بخورد. عماد افروغ حالا دیگر رئیس کمیسیون فرهنگی نیست! 

صبحگاه روز یکشنبه 20 خردادماه کمیسیون فرهنگی مجلس درگیر انتخابات هیأت رئیسه بود و عصر یکشنبه خبر تغییر در ریاست این کمیسیون از رسانه‌ها مخابره شد و حجت‌الاسلام عباسعلی اختری به جای افروغ نشست. 

شنیده‌های خبرنگار آفتاب حاکی از آن است که امروز صبح پیش از انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون، برخی از اعضا انتقاداتی از مصاحبه اخیر افروغ با خبرگزاری فارس مطرح کرده‌اند. براساس این گزارش، افروغ پیش از رأی‌گیری از جلسه وقت خواسته و از حاضران خواسته است «اگر نمی‌خواهند به کسی رأی دهند او را تخریب نکنند». و پس از آن از کاندیداتوری ریاست کمیسیون انصراف داده است. 

گفت‌وگوها و رایزنی‌ها در نهایت اما او را قانع می‌کند که به جمع نامزدهای ریاست بپیوندد. انتخابات برگزار می‌شود و نتیجه رقم می‌خورد: عباسعلی اختری رئیس،‌ محمدرضا میرتاج‌الدین نایب رئیس اول، فاطمه رهبر نایب رئیس دوم، ستار هدایت‌خواه، مخبر و غلامرضا میرزایی و لاله افتخاری به عنوان منشی‌های کمیسیون انتخاب می‌شوند. 

در سایر کمیسیون‌های مجلس که آنان نیز انتخابات سالانه هیات رئیسه‌های خود را برگزار می‌کردند، 9 رئیس کمیسیون ابقا می‌شوند و انتخابات سه کمیسیون به جلسات آتی موکول می‌شود. بدین ترتیب افروغ تنها رئیس کمیسیونی است که در اوج یک جنجال رسانه‌ای با مدیریت مستقیم سایت‌های فاطمه رجبی همسر سخنگوی دولت، از صندلی خود کناره‌ گرفته و آن را به نماینده‌ای دیگر واگذار می‌کند. رویدادی که البته با جشن و پایکوبی سایت‌های حامی دولت روبرو می‌شود. آنان این بار یکی از اصلی‌ترین اصولگرایان منتقد احمدی‌نژاد که صریح‌ترین انتقادات را به دولت نهم وارد می‌کند با موفقیت هدف گرفتند! 

بر عماد افروغ بی‌شک انتقاداتی نیز وارد است. حمایت‌های تند و آتشین او از محمود احمدی‌نژاد که «ناگهان» به انتقادات تند و آتشین تبدیل شد و حملات او به دولت‌های قبلی مخصوصاً نیروهای معتدل و تعامل‌گرای جمهوری اسلامی همه و همه از عواملی است که نمی‌توان او را آنچنان که می‌خواهد یک «اصولگرای ناب» یا «حقیقت‌مدار خالص» دانست. نامه غیرمنصفانه و تند و تیزی که او درباره حسین موسویان فقط به دلیل انتقاداتش از اکبر هاشمی رفسنجانی امضا کرد نمونه‌ای از تناقض‌های رفتاری در مسیر «حقیقت‌مداری» است. با این حال نمی‌توان انکار کرد که افروغ سرشناس‌ترین و مهم‌ترین منتقد رسانه‌ای محمود احمدی‌نژاد در مجلس هفتم و یکی از مهم‌ترین طرفداران نقد درون گفتمانی بود. فردی که انتقاداتش از دولت نهم اکنون برای او بسیار پرهزینه شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین