آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نتایج مثبت گفتوگوهای لاریجانی – سولانا را در تعدیل قطعنامه بعدی علیه جمهوری اسلامی مؤثر دانست.
علی احمدی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص لحن تند بیانیه اتحادیه اروپایی در نشست گروه 8 و همچنین در اجلاس لوکزامبورگ گفت: «پس از شروع غنیسازی در سال 84 در پی حدود دو سال تعلیق، مذاکرات ایران و اروپا قطع شد و ایران تنها با سولانا به عنوان نماینده اروپا گفتوگو میکرد. اما به تدریج جمهوری اسلامی فعالیت غنیسازی را توسعه داد تا زمانی که به وضعیت غنیسازی در مقیاس صنعی رسید. از این زمان بود که گزینههای رقیب تعلیق غنیسازی مطرح شد».
وی افزود: «ضمن اینکه طرح تعلیق همچنان در قطعنامههای شورای امنیت وجود داشت اما البرادعی پیشنهاد توقف همزمان غنیسازی و تحریمها را مطرح کرد. به طوری که ایران در همین حد فعالیتهای غنیسازی را در مقابل عدم تصویب قطعنامهای دیگر متوقف کند تا چنانچه بعد از یک دوره، مذاکرات به نتیجهای نرسید دو طرف فعالیتهای گذشته خود را دنبال کنند. سوئیس نیز طرحی شبیه به این را مطرح کرد».
احمدی تأکید کرد: «نفس مطرح شدن گزینههای جدید در کنار گزینه تعلیق بیانگر این است که گزینه تعلیق غنیسازی خاصیت اصلی و اولیه خود را از دست داده است. اکنون نیز توصیههای البرادعی و پیشنهادهای برخی کشورهای اروپایی بر روند تصمیمگیریها مؤثر خواهد بود و آنها را به نوعی واقعبینی در زمینه فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی نزدیکتر کرده و میکند».
این نماینده مجلس با اشاره به مخالفت گروه هشت یا پیشنهادات آمریکا برای تعیین ضربالاجل و زمینهسازی برای گسترش تحریمها و همچنین تهیه پیشنویس قطعنامه جدید گفت: «بیانیه گروه هشت در واقع متن تعدیل شدهای است در برابر پیشنهادات آمریکا و G 8 از سویی به پیشنهادات آمریکا تمکین نکرده و از سویی بر مفاد قطعنامههای شورای امنیت تأکید گذاشته است».
احمدی در پایان، مفاد بیانیه نشست لوکزامبورگ را تکرار مواضع بیانیه گروه هشت خواند و درباره احتمال صدور قطعنامه بعدی علیه ایران گفت: «این بستگی به مذاکرات سولانا و لاریجانی دارد و اگر چه احتمالش بسیار ضعیف است که از صدور قطعنامه به طور کلی جلوگیری کند اما بیتأثیر در تعدیل قطعنامه بعدی علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل متحد نخواهد بود».