آفتابنیوز : آفتاب: رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اشاره به سالگرد به قدرت رسیدن احمدینژاد گفت: شعار محوری دولت نهم همواره مهرورزی و عدالتمحوری بوده حال اگر عادلانه ارزیابی کنیم، در حوزههای سیاسی اجتماعی و فرهنگی آیا عدالت رعایت شده است؟ عدالت مورد نظر احمدینژاد که ملاک عمل قانونمداری است تا چه حد اجرا شده؟
شهربانو امانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب با بیان این که نمیتوان کارنامه دولت را در 50 درصد عمر آن، به گونهای 100 درصدی ارزیابی کرد، افزود: برنامه چهارم توسعه و سند چشمانداز 20 ساله مورد وثوق همه مجموعهها است که برای اولین بار در طول تاریخ انقلاب، با نظر مقام معظم رهبری، کارشناسان، دولتمردان و مجلسیان مورد تایید قرار گرفته است و هر چند که دولت نهم برنامهای را غیر از شعارهایش ارائه نداد، اما بررسی اجرای این در برنامه از سوی دولت را میتوان به عنوان ارزیابی عملکرد آن قرار داد.
امانی با اشاره به تصمیمات دستوری رئیس جمهور درباره جابهجایی شاخصهای مهم اقتصادی، گفت: قطعا همه میدانند که نمیتوان با دستور نرخ بهره بانکی، تورم، شاخص بیکاری و نقدینگی را بالا و پایین کرد اما متاسفانه رئیس دولت ابتدا دستور میدهد و سپس نهادهای ذیربط مانند شورای پول و اعتبار، براساس دستور رئیس جمهور طرحهایی را تصویب میکند که این خود نشانگر بیبرنامگی یک دولت است.
وی سال 85 را یک فرصت طلایی دانست و گفت: با توجه به درآمد 70 میلیارد دلاری درآمد نفت، وجود 10 میلیارد دلار در حساب ذخیره ارزی و 35 میلیارد دلار ذخایر ایران در خارج از کشور سال 85 سالی بسیار طلایی بود که میبایست از آن استفاده بهینه lمیشد، اما عملکرد دولت نهم با وجود شعار بهبود وضعیت معیشت مردم و رنگین کردن سفرههای آنان و اتهام بیعدالتی به مخالفان، آن گونه بود که باعث رکود بیسابقه رشد نقدینگی و از دست رفتن فرصتهای کشور شد.
وی افزود: به نظر من عدم التزام به قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور از سوی دولت نهم نیز جای تامل دارد. برای مثال در سال 83، 220 هزار تن شکر به کشور وارد شد اما در سال 85 نزدیک به 10 برابر آن یعنی 3 میلیون تن واردات شکر داشتیم و آیا این امر نشانگر توجه دولت نهم به بهبود وضعیت معیشتی مردم و تقویت شاخصهای رفاهی مردم است؟ یا این که سفرههای توده مردم کمرنگتر و تهی از حداقلها شده است؟
امانی تصمیمات کلی حوزه اقتصادی را بر حوزه اجتماعی تاثیرگذار دانست و افزود: آیا در دوران ریاست جمهوری آقای احمدینژاد کرامت انسانی و بهبود شاخصهای اجتماعی میسر شده؟ آیا دیندارانی که به دولت نهم رای دادند اکنون از وضعیت اجتماعی راضی هستند؟
وی افزود: رئیس دولت نهم بدون توجه به تجربه گرانبهای کارشناسان و مدیران با تجربه آنان را برکنار کرد و به ویژه در استانهای مرزی بدون توجه به شایستهسالاری مسئولان استانی را انتخاب کرد که باعث به وجود آمدن مشکلاتی در آن استانها شد.
امانی با اشاره به انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: خیل عظیمی از کارشناسان زبده و توانمند که به عنوان کارشناسان طرحهای عمرانی به ویژه طرحهای ملی محسوب میشوند، کنترل هزینه و تولید را برعهده داشتند و حال چگونه میزان تحقق مصوبات استانی بررسی میشود؟
وی افزود: دولت نهم نیروهای توانمند و با تجربه را از دانشگاه تا مدرسه و تا سیستم اجرایی حذف کرد و یا بازنشستگی پیش از موعد را به عنوان نسخهای برای آنان پیچید و همین موجب شد که بدنه اجرایی دولت از توان کارشناسی تهی شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: از سوی دیگر تیمی که با حمایت و رای مردم بر کرسی قوه مجریه تکیه داد و از قدرت رای مردم بهره برد خود با لوایحی که تقدیم مجلس کرد خواستار کاهش قدرت نمایندگان مردم در شوراهای شهر شد و قوه تقنیه را به عدم همکاری با دولت متهم کرد.
امانی با بیان این که دولت نهم حمایت و پشتیبانی همه نهادهای کشور را دارد، گفت: احمدینژاد از یک موهبت ویژهای برخوردار است. به این معنا که هیچ دولتی از پتانسیل حمایت همه ارکان حکومت اسلامی، تریبونهای نماز جمعه و رسانه ملی و نهادهای مهم انقلاب و حتی حوزه علمیه قم برخوردار نبوده است اما اکنون حتی مخالفان احمدینژاد هم سکوت کردند و به او فرصتی دادهاند. قوه مقننه نیز هیچگاه در تاریخ جمهوری اسلامی این گونه حامی دولت نبوده و حتی سابقه نداشته که دست دولت برای برداشت از حساب ذخیره ارزی این مقدار باز باشد، حتی دولتی که خود مبتکر حساب ذخیره ارزی بود نیز این حق را نداشت.
امانی همچنین درخصوص نحوه برگزاری انتخابات از سوی وزارت کشور دولت نهم گفت: مهمترین آزمایش دولت در عرصه سیاست داخلی برگزاری انتخابات شوراها بود که آن را به خوبی اجرا نکرد و تا به امروز نیز برای انتخابات مجلس هشتم هیچ ملاک و معیاری از سوی آنان بیان نشده و از سوی دیگر بسترسازی مناسبی جهت حضور جریانات مختلف فکری سیاسی در انتخابات آتی به منظور حضور حداکثری مردم، کاملا مغفول مانده است.
وی عملکرد دولت نهم را در حوزه سیاست خارجی ضعیف دانست و افزود: احمدینژاد در شرایطی حکومت را به دست گرفت که تلاشهای آمریکا برای همراه کردن اتحادیه اروپا و کشورهای عربی ناکام مانده بود اما متاسفانه در بدو تحویل دولت حرکتهایی از جانب ایشان صورت گرفت که به ضرر کشور بود و باعث یک دست شدن کشورهای شورای امنیت و صدور قطعنامههای متعدد و تحقق اهداف آمریکا شد.
امانی افزود: من به عنوان یک شهروند متاسف خواهم بود که فرصتهای طلایی در هزاره سوم برای توسعه کشورم از دست برود.