آفتابنیوز : آفتااب: یک مدرس حوزه علمیه قم با ذکر خاطرهای، خصوصیات اخلاقی و مراتب سلوک معنوی آیتالله شهید دکتر بهشتی را تشریح کرد.
محمد غروی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در آستانه سالروز انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت دکتر بهشتی و هفتاد و دو تن از یارانش، او را دارای فکر قوی تشکیلاتی و ذهن منظم و نظامند توصیف کرد و افزود: «از خصوصیات او این بود که نوعی قاطعیت خاص آمیخته با اخلاق و منش انسانی و کرامت الهی در رفتارش به چشم میخورد و در عین آنکه در اصول اهل تسامح و تساهل نبود اما انسانی بود اهل مدارا با اشخاص و سلائق مختلف و مخالف».
وی با تأکید بر آنکه دکتر بهشتی در اصول و مبانی دارای استقامت و صلابتی خاص بود ادامه داد: «شاید بتوان گفت که او در برخوردهای اولیه میتوانست افراد را به خوبی ارزیابی کند و استعداد آنها را در زمینههای کاری تشخیص دهد. یک مدیریت ویژه نفسانی و اخلاقی داشت که میتوانست با دیگران در ارتباط بیابد و تعامل مثبتی داشته باشد».
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیان خاطرهای از دکتر بهشتی گفت: «من از یاد نمیبرم که پس از شهادت او از یکی از اساتید بزرگ حوزه در جلسهای سؤال شد و خواسته شد که خاطرهای از او گفته شود. ایشان گفتند که یکی از ویژگیهای برجسته بهشتی این بود که کارهایش را براساس اوقات نماز تنظیم میکرد نه بر عکس. بنابراین در هر جلسهای که به وقت نماز برخورد میکرد، تنفسی ایجاد میشد و در صورت لزوم بعد از اقامه نماز اول وقت جلسه ادامه مییافت».
غروی، دکتر بهشتی را دارای عقل و درایتی ویژه دانست و افزود: «در عین حال معنویت و عرفان در او موج میزند. در سخنرانیهای خود فارغ از موضوع محتوایی وقتی به مسأله عشق و عقل میرسد این ویژگی او نمایان میشود. بهشتی از نظر فقهی و اصولی نیز دارای تحصیلات بالا بود و در عین حال فلسفه و فرهنگهای بیگانه را میشناخت و از تجارب دیگران استفاده میکرد و به آنها عمق فکری میبخشید».
این مدرس حوزه علمیه قم در پایان به ویژگی به روز بودن بهشتی اشاره کرد و اظهار داشت: «بدون اینکه اجازه دهد تفکرات روز عقاید اصلی او را تحت تأثیر قرار دهد، مسایل روز را میفهمید و با آن منفعلانه برخورد نمیکرد».