کد خبر: ۶۲۶۴۵
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۸۶ - ۱۹:۰۰
عضو کمیسیون امنتیت ملی تشریح کرد:

موانع گفتگوی تهران و واشنگتن

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مذاکره با جمهوری اسلامی را موضوعی تحمیل شده به دولت بوش خواند و تأکید کرد: «لابی قوی صهیونیسم و دولت بوش خواستار به ثمر نشستن مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا نیست». 

کاظم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص اظهارات سخنگوی وزارت خارجه و همچنین سخنگوی ارتش ایالات متحده درباره نقش ایران در ناآرامی‌های عراق و افزودن اما و اگرهایی در بحث مذاکره با جمهوری اسلامی گفت: «مذاکره با جمهوری اسلامی از اساس خواست قلبی دولت بوش نیست. شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی به گونه‌ای پیش رفت که مذاکره با جمهوری اسلامی به دولت بوش تحمیل شد». 

وی افزود: «برای فهم این موضوع باید کمی به عقب بازگردیم. با توجه به عدم همکاری چین و روسیه و کشورهای اروپایی با آمریکا در جنگ عراق بوش اعلام کرد که هیچ سهمی از پیروزی در عراق به هیچ کس نخواهد داد. او تصور می‌کرد می‌تواند بر مسایل عراق فائق بیاید و ثبات و صلح مبتنی بر منافع ایالات متحده را در این کشور تأمین کند. اما این اتفاق رخ نداد و با گرفتار آمدن ایالات متحده در عراق و عدم توفیق در سر کار آوردن دولت متمایل به آمریکا و ایجاد امنیت در این کشور تصمیم گرفت با نشان دادن نرمش نسبت به اروپا و چین و روسیه مسأله عراق را حل کند». 

وی با اشاره به عدم توفیق بوش در این امر و شکست جمهوریخواهان در انتخابات گذشته آمریکا به دلیل متمرکز شدن منتقدان وی به سیاست‌های خاورمیانه‌ای رئیس جمهور آمریکا بر افشای بخش‌هایی از گزارش بیکر – همیلتون و توصیه به مذاکره با بازیگران اصلی خاورمیانه از جمله ایران تأکید کرد و افزود: «بوش در این شرایط برای زهر چشم گرفتن از تهیه‌کنندگان گزارش و طرفداران مذاکره با جمهوری اسلامی 25 هزار سرباز به آمار سربازان حاضر در عراق افزود. اما موضوع عراق پیچیده‌تر شد و سرانجام دولت بوش تحت فشار افکار عمومی مذاکره با جمهوری اسلامی را پذیرفت». 

این نماینده مجلس ادامه داد: «طبیعی است که ایالات متحده خواستار نقش دادن به جمهوری اسلامی در عراق نیست و حتی کوشید در جریان مذاکره،‌جمهوری اسلامی را شریک ناکامی‌های خود در این کشور کند که با دیپلماسی هوشمندانه جمهوری اسلامی در این امر نیز ناموفق ماند. آنان مذاکره با ایران را در راستای اهداف از پیش تعیین شده خود نمی‌بینند لذا مجددا سخنانی درباره متهم کردن جمهوری اسلامی در عراق بر زبان می‌رانند. از سویی لابی قوی صهیونیسم و گروه‌های افراطی خارج از وزارت خارجه خواستار به ثمر رسیدن این گفت‌وگوها نیستند». 

جلالی در پایان بخشی از این فشارها را در راستای دستپاچه کردن جمهوری اسلامی و پیش کشیدن مقوله صدور قطعنامه‌ای دیگر دانست و افزود: «دولت بوش اساسا مایل نیست در گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی با اروپا موفقیتی حاصل شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین