آفتابنیوز : آفتاب: برخی از تشکلهای فعال در حوزه حقوق زنان در نامهای سرگشاده به مناسبت میلاد حضرت فاطمه(س) از نمایندگان مجلس خواستار برابری دیه زن و مرد شدند. این طرح که چندی است خواسته برخی از زنان اصولگرا نیز محسوب میشود، این بار توسط زنان احزاب اصلاحطلب دنبال میشود و طی نامهای خواستار رسیدگی مجلس شورای اسلامی به طرح برابری دیه زن و مرد شدند.
در همین خصوص فاطمه رهبر، عضو فراکسیون زنان مجلس در گفتوگو با آفتاب گفت: این حکم از احکام ثانویه است و اگر مجلس بخواهد در این مسأله قانونگذاری کند، خلاف شرع است، علما و حاکم شرع باید این موضوع را بررسی کنند.
وی با بیان این که مجلس در این رابطه نمیتواند قانونگذاری کند گفت: تغییر در احکام ثانویه برعهده علمای طراز اول و ولی فقیه است و مجلس نمیتواند کاری انجام دهد مگر آن که نمایندگان مجلس نتایج تحقیقات و بررسیهای خویش را در اختیار علما قرار دهند تا آنان مطابق این بررسیها نظر خود را بگویند.
وی با اشاره به دیدار رهبری با جمعی از زنان نخبه کشور گفت: همانگونه مقام معظم رهبری فرمودند، برخی احکام را میتوان زیر نظر علما و مطابق شرایط زمان تغییر داد، به نظر من هم بهتر است دیه زنان سرپرست خانواده با مردان برابر شود.
رهبر در توضیح این سخن خود زنان شاغل را به دو دسته تقسیم کرد و افزود: برخی از زنان شاغل نیاز مالی ندارند و تنها برای پر کردن اوقات خود و حضور فعال در اجتماع کار میکند اما برخی دیگر سرپرست خانواده محسوب میشوند و شوهر ندارند بنابراین خرج زندگی با آنان است و به نظر من دیه این زنان خود سرپرست باید با مردان برابر باشد.
رهبر گفت: پرداخت دیه به منظور تأمین معاش خانواده است و زنان سرپرست خانوار که بالاجبار کار میکنند باید دیه برابری با مردان داشته باشند چرا که فرزندانش بدون سرپرست خواهند شد اما با وجود همه این سخنان، حرف آخر را مراجع و علما باید بزنند.