آفتابنیوز : آفتاب: دبیرکل جامعه زینب را میتوان اولین زن اصولگرایی دانست که مدافع برابری دیه زن و مرد است. وی که چندی پیش در دیدار با ایبتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواسته خویش را برای برابری دیه زن با مرد، مطرح کرده بود، اینک با خشنودی و سپاس از اظهارات اخیر مقام معظم رهبری، مبنی بر «برخی مسائلی که در فقه در باب احکام زنان وجود دارد سخن آخر نیست» سخن میگوید و معتقد است که اظهارات ایشان میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
مریم بهروزی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب سخنان رهبری را باعث باز شدن راههای بسته میداند و میگوید: این حرف میدان جدیدی را برای اظهارنظر فقهی، اجتهادی و پویایی در فقه باز کرده است.
بهروزی میگوید: متأسفانه هر بار که ما این مسأله را مطرح میکردیم با برخوردهای شدیدی مواجه میشدیم و برخی این بهانه را میآوردند که نظر امام(ره) و مقام معظم رهبری این است که دیه زن نصف دیه مرد باشد اما اکنون با وجود چنین سخنانی از جانب ایشان، راههای بسیاری جلو روی زنان باز شده و دیگری کسی به خاطر این مسأله برخورد تند و غیراصولی با ما نخواهد داشت.
وی عملکرد مجلس را در این باره بسیار مهم ارزیابی میکند و میگوید: علمای داخل مجلس میتوانند استدلال فقهی داشته باشند و بحثهای فقهی کنند تا این طرح را به تصویب برسانند حال اگر شورای نگهبان مخالفت کرد آن وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با اجازه مقام معظم رهبری، آن را تأیید میکند.
این سخن بهروزی در حالی بیان میشود که فاطمه رهبر عضو فراکسیون زنان مجلس تصویب چنین طرحی را جزء اختیارات مجلس نمیداند و آن را در حوزه اختیارات علما و فقها اریابی میکند.
مجلس نمیتواند برای برابری دیه کاری انجام بدهد [کلیک کنید]بهروزی با یادآوری زمان قدیم معتقد است: بحث قضاوت زن سنگینتر از برابری دیه زن و مرد بود اما با این وجود مجلس و شورای نگهبان آن را تأیید کرد و زنان قاضی شدند و یا در یک زمانی میگفتند که زنان نباید تا مقاطع بالا تحصیل کنند و حتی نباید سوره یوسف را بخوانند و یاد بگیرند اما اکنون تحصیل زنان یکی از ارزشهای جامعه محسوب میشود.
بهروزی در پایان میگوید: این فرمایش رهبری، میدان فعالیت و تلاش و نظرات جدید فقهی را باز میکند.