آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد تامین اجتماعی از مهم ترین ارکان عدالت و وظیفه مهم حکومت هاست و در صورت تحقق این مسئله، روند تصمیم گیری برای اداره جامعه بهتر شده و مردم با شرایط بسیار مطلوب تر مواجه خواهند شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، اظهار داشت: بهزیستی و تامین اجتماعی از موضوعات مهم سازگار با منطق اسلامی و علم روز هستند که در سند چشم انداز 20 ساله و سیاست های کلی نظام مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی افزود: تجربه نشان داده است بسیاری از کشورهای پیشرفته شکلات خود را با بهزیستی و تامین اجتماعی همگانی حل کرده اند و اگر حکومت اسلامی همه اتباع خود را تحت پوشش بیمه قرار داده و حداقل معیشت و رفاه را برای آنها فراهم کند، ذهن مسئولان از برخی مسائل آزاد می شود و می توانند در زمینههای دیگر، بهتر تصمیم گیری کنند.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: امروز کشورهایی که اقتصاد و منابع آنها از اقتصاد و منابع ایران ضعیفتر است، خدمات تامین اجتماعی را به طور فراگیر ارایه میدهند و مردم آنها نیز راحت تر زندگی میکنند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در عین حال گفت که معنای این سخن او آن نیست که همه آحاد ملت در شرایط مساوی قرار داشته باشند و هر کس بیشتر فعالیت کند، قطعا مرفه تر زندگی خواهد کرد ولی حکومت باید حداقل معیشت، رفاه (شغل مسکن و تحصیل و بهداشت) را برای همه اعضای جامعه فراهم نماید.
وی با تاکید بر این که دولت باید به موازات توجه به مساله مهم تامین اجتماعی فراگیر و مستمر، امدادهای موقت را به آحاد ملت ارائه دهد، در عین حال خاطر نشان کرد: دولت باید همه تلاش خود را صرف اجرای سیاست های کلی نظام و سند چشم انداز 20 ساله برای رسیدن به نقطه مطلوب بهزیستی و تامین اجتماعی کند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود به سالگرد پذیرش قطعنامه 598 از سوی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت که امام راحل (ره) در سال 67 پس از 8 سال مقاومت همه جانبه مردم در برابر ارتش بعث، قطعنامه را پذیرفتند و معمار کبیر انقلاب مشکل پذیرش قطعنامه را حل کردند که این اقدام آن حضرت، بسیار مهم و به جا بود.
وی افزود: ایران در سال پایانی جنگ در شرایطی قرار داشت که برخی شعارها به دلیل ورود آمریکا و ابرقدرتها به جنگ در حمایت از رژیم بعث، عملی نبود و صدام جنایتکار به طور بی رحمانه از سلاح های خطرناک و نا متعارف استفاده می کرد. در آن شرایط امام خمینی (ره) مصلحت را در پذیرش قطعنامه 598 دیدند و نظر نظام نیز آن بود که خواسته های خود را در قالب قطعنامه سازمان ملل بگنجاند که این کار صورت گرفت و صدام مقصر شناخته شد و ما مظلوم شناخته شدیم و سازمان ملل میزان خسارت جنگ را برای جبران آن تعیین کرد.
خطیب جمعه تهران در عین حال متذکر شد: بررسیها نشانگر آن بود که ایران در طول 8 سال جنگ 1000 میلیارد دلار هزینه کرده است اما سازمان ملل متحد به عنوان مامور رسیدگی به میزان خسارات، این رقم را 100 میلیارد دلار تشخیص داد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که پذیرش قطعنامه 598 برای کشورمان دستاوردهای ارزشمندی در پی داشت، مهم ترین این دستاوردها را روشن شدن آثار شکست رژیم بعثی عنوان کرد و این پیروزی را محصول بلند نظری و ژرف اندیشی حضرت امام خمینی (ره) دانست.
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: کار بزرگ حضرت امام خمینی (ره) آن بود که هم اداره جنگ را به خوبی انجام دادند و هم در پذیرش قطعنامه به دلیل آنکه تشخیص دادند بعد از رحلت ایشان مشکلاتی پدید می آید که کسی توان رفع آنها را ندارد، اجازه ندادند آن مشکلات برای دوران بعد از ایشان باقی بماند.
وی افزود: رژیم بعثی پس از پذیرش قطعنامه 598 و بعد از تحمل آن همه تلفات و خسارات که در طول هشت سال به عراق وارد شد، با دست خالی و با قرض بالا مجبور شد برای جبران مافات به کویت حمله کند و نتیجه ای که باید در جنگ با ایران می گرفت، در آن جنگ دریافت کرد و امروز سرنوشت او، ارتش بعث و یاران و حامیان این دیکتاتور عبرت تاریخ شده است.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از خطبه دوم، به سالروز شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه با حزب الله لبنان اشاره کرد و گفت: جنگ 33 روزه قطعه بی نظیری در تاریخ معاصر است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: اسرائیل ارتش نیرومندی دارد که برای مقابله با جهان عرب به وجود آمده است و مغرورانه وارد جنگ با یک حزب مسلمان انقلابی و نیروی مقاومت برخوردار از سلاح اندک، شد ولی سرانجام به شکست خود در این جدال نا برابر اعتراف کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در دوره جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی با وضعیت بحرانی مواجه شد و نیمی از این رژیم اشغالگر کارآمدی خود را از دست داد و با وجود حمایت آمریکا تلفات سنگینی را متحمل شد و حیثیت خود را بر باد داد و در نهایت به جای آن که حزب الله را شکست دهد، مفتضحانه شکست خورد.
وی ادامه داد: پس از آن که هیمنه اسرائیل در جنگ مذکور شکسته شد، زلزله سیاسی در کابینه این رژیم به وجود آمد و به طور خلاصه می توان گفت که منظره واضحی از امداد الهی در روی زمین در برابر دیدگان همگان قرار گرفت و این درس بزرگ برای دنیای معاصر(مستکبران ومجاهدان راه حق)، باید دائما یادآوری و تحلیل شود تا مورد غفلت قرار نگیرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنان خود در خصوص آخرین تحولات ایران و منطقه، اظهار داشت: پرونده هسته ای ایران از مهم ترین مسائل روز است و ما در این پرونده حقیقتا خیلی مظلوم واقع شدیم. از آنجا که ایران مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی را امضاء کرد، حق آن بود که برای دستیابی به صنایع و فناوری هسته ای مورد حمایت آژانس و مجامع بین المللی قرار گیرد ولی آنها نه تنها کمکی در این زمینه نکردند، بلکه ایران را از خرید کالاهای دو منظوره تحریم کردند اما با این وجود جوانان مسلمان، انقلابی ما در طول 20 سال فعالیت مستمر به کار اساسی غنی سازی بومی دست یافتند.
وی که کار جوانان ایرانی را قابل تحسین دانست، از کارشکنی قدرت های زورگو در مسیر پیشرفت ملت ایران کرد و گفت: آنها ادعا کردند که ایران می خواهد به سلاح هسته ای دست یابد؛ در حالی که ایران همواره ثابت کرده است اهل استفاده از سلاح نامتعارف نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: هنگامی که صدام در جنگ با ایران به طور گسترده از سلاح شیمیایی استفاده کرد، ایران هرگز مقابله به مثل نکرد و در پاسخ به این رفتارها فقط به انهدام امکانات نظامی ارتش بعث پرداخت که البته حمله به مراکز نظامی عراق نیز برای جلوگیری از کشته شدن مردم بی گناه با اطلاع قبلی صورت می گرفت. پیروزی انقلاب اسلامی نیز محصول حرکت با عظمت مردم بود که با انسجام صفوف به هم پیوسته ملت و بانگ الله اکبر آنها پدید آمد و اگر می خواستیم هم در جریان مبارزات انقلاب و هم دوران دفاع مقدس می توانستیم از طریق توسل به اقدامات خرابکارانه به پیروزی دست یابیم اما با دشمنان خود با الگو از رفتار پیامبر بزرگ اسلام (ص) برخورد کردیم.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: امروز دشمان این مرز و بوم اجازه نمی دهند که ما از حق مسلم خود برخوردار و از انرژی هسته ای برای نیات صلح آمیز خود استفاده کنیم و ما را مورد اذیت و آزار قرار می دهند ولی بدون تردید خداوند در هر میدانی جواب آنها را خواهد داد و پاسخ خداوند به آمریکا در شرایط موجود گرفتاری آنها در افغانستان و عراق است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: اکنون دولت آمریکا در داخل به قدری با فشار افکار عمومی مواجه شده است که مجلس نمایندگان آن کشور، قانونی گذرانده تا اشغالگران آعراق تا آخر سال میلادی خاک آن کشور را ترک کنند که البته بوش این مصوبه را وتو می کند.
هاشمی رفسنجانی گفت: امروز نیروهای آمریکایی اشغالگر عراق در داخل آن کشور امنیت و آسایش روانی ندارند و سران کاخ سفید که از جنگ عراق دست خالی بیرون آمدند، در عین حال امیدوارند آبرومندانه از آن کشور برود تا فرار آنها پیامدی نداشته باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آمریکاییها در افغانستان نیز ناتو را برای یاری خود به میدان آوردند اما در هیچ کجای آن کشور امنیت ندارند و اهداف و شعارهای آنها تحقق نیافته است و متاسفانه زمینه ای را فراهم آورده اند که افغانیها نیز از امنیت برخوردار نیستند. آنها با وجود آن که در لبنان شکست مفتضحانه ای را تحمل کردند باز هم می خواهند به حزب الله آسیب برسانند و در سوریه نیز رفتار مشابه دارند و تلاش کردند تا میان فلسطینیها و لبنانیها چنان اختلاف اندازند که همدیگر را به سود اسرائیلیها به قتل برسانند اما به برکت بیداری مردم مسلمان دنیا پس از انقلاب اسلامی بهره ای از این تحرکات نمی گیرند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: غربیها به ویژه آمریکاییها از آنچه در برابر آنها وجود دارد درس عبرت بگیرند و شرارت های خود را کم کنند و برای همیشه دست از سر ملت بزرگ، آزدی خواه، متعهد و مظلوم ایران اسلامی بردارند