آفتابنیوز : آفتاب: در حالی که روابط ایران و یمن به دلیل اتهامات سنگین مقامات صنعا به جمهوری اسلامی طی ماههای اخیر در تیرگی و تنش به سر میبرد، محمود احمدینژاد رئیسجمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه دومین نامه رسمی خود به ژنرال علی صالح رئیسجمهور یمن را ارسال کرد.
این نامه در شرایطی ارسال شده است که حکومت یمن طی ماههای اخیر تهران را به حمایت از رزمندگان شیعه استان صعده در شمال این کشور متهم کرده است. جمهوری اسلامی ایران همواره این اتهامات را رد و تکذیب کرده است. ژنرال «علی صالح» رئیسجمهور یمن که از حدود 30 سال پیش بر این کشور حاکم است سال گذشته با ارسال نامههای جداگانهای برای مقامات بلندپایه نظام از جمله رئیسجمهوری ایران، مطالبی را مطرح کرده بود که هنوز خبری از جزئیات آن منتشر نشده است. در این میان رسانههای خبری اعلام کردند که فرستاده ویژه ایران، امروز (دوشنبه) نامه جدیدی از محمود احمدینژاد رئیسجمهوری ایران را تسلیم علی عبدالله صالح همتای یمنی وی کرده است.
روزنامه اماراتی «الخلیج» در این باره به نقل از منابع آگاه نوشت: محمدرضا باقری معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه، امروز در سفر به صنعا، نامه احمدینژاد درباره روابط دوجانبه و اوضاع منطقهای و بینالمللی را تسلیم ژنرال صالح میکند. به نوشته این روزنامه، سفر کوتاه باقری به یمن در حالی صورت میگیرد که روابط تهران - صنعا طی مدت اخیر به تیرگی گراییده است.
این روزنامه میافزاید: روابط ایران و یمن در پی طرح اتهاماتی از سوی مقامات یمنی طی ماههای اخیر مبنی بر حمایت ایران از رزمندگان شیعه استان صعده در شمال این کشور دچار تیرگی قابل ملاحظهای شده بود که به فراخوانی جمال السلال سفیر یمن در تهران به صنعا برای رایزنی شده بود.
ژنرال علی صالح رئیسجمهور یمن سال گذشته با ارسال نامههای جداگانهای برای مقامات ایران مطالبی را مطرح کرده بود که هنوز خبری از جزئیات آن منتشر نشده است. احمدینژاد پیش از این نیز در اوایل خرداد ماه سال جاری، نامهای خطاب به ژنرال صالح نوشته بود که توسط محمدجلال فیروزنیا مدیرکل اداره خلیج فارس وزارت امور خارجه که برای بررسی اتهامات اخیر مقامات دولتی یمن علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در حوادث استان شیعهنشین صعده به یمن رفته بود تسلیم رئیسجمهور این کشور شد.
گفتنی است در پی تلفات و خسارات سنگین ارتش یمن در حمله به مناطق شیعهنشین شمال این کشور طی ماههای اخیر و اعزامهای مکرر گروههای میانجیگر و وساطت برخی کشورهای منطقه از جمله قطر، رزمندگان شیعه آتشبس پیشنهادی دولت این کشور را پذیرفتهاند و درگیریها میان نیروهای دولتی و شیعیان اکنون کاهش یافته است.