اکبر خسروی اظهار کرد: بسیاری از سوءهاضمهها و بیماریهای دستگاه گوارش براثر نوشیدن چای داغ است.
وی ادامه داد: توصیه ما به مردم این است که چای کمرنگ مصرف کنید و هر نوع نوشیدنی را داغ مصرف نکنید چراکه زمینه سرطان معده و مری ایجاد میشود.
خسروی با اشاره به اینکه برخی از افراد به خوردن چای عادت دارند، عنوان کرد: توصیه ما به این افراد این است که تعداد وعدههای چای را کم کرده و آنرا داغ داغ نخورید و حتیالامکان از چای داخلی استفاده کنید چراکه مواد افزودنی آن کم است.
این متخصص گوارش و بیماریهای داخلی تصریح کرد: در فرهنگ ما از قدیمالایام تاکنون خوردن چای به صورت لبسوز و قندپهلو در خانهها مرسوم بوده، در صورتی که خوردن قند زیاد باعث ایجاد کبد چرب و چای داغ باعث سوختن مری و معده و فراهمسازی زمینه سرطان میشود.
وی با اشاره به اینکه نفخ و باد شکم از علائم روده تحریکپذیر است، بیان کرد: بیماری دیگری مانند سلیاک داریم که در آزمایشات مشخص نیست و در آن افراد به گندم حساس هستند.
خسروی با اشاره به اینکه سه ماده غذایی شیر، نوشیدنی گازدار، حبوبات و گندم در بدن ما نفخ ایجاد میکند، اضافه کرد: گاهی اوقات روده سروصدا دارد که دلیل آن تحرکات رودهای است.
این متخصص گوارش و بیماریهای داخلی تأکید کرد: ورم و نفخ معده به ویژه در سنین بالا بسیار جدی است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.