کد خبر: ۶۳۵۴۵
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۱:۲۳

رشید جلالی: آمریکا گاز نمی‌گیرد!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم ایالات متحده را در برخورد با جمهوری اسلامی ناتوان دانست و پیش‌بینی کرد که روند بیداری اسلامی در افکار عمومی منطقه اجازه همکاری اعراب با آمریکا را نخواهد داد. 

رشید جلالی جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره اظهارات کاندولیزا رایس وزیر خارجه ایالات متحده درباره فروش تسلیحات به اعراب در مقابله با آنچه «تهدید امنیتی جمهوری اسلامی» خوانده است گفت: «مبانی تحلیل این نوع برخوردها را چند قرن پیش در کشور ما با ضرب‌المثل‌های بسیار زیبا روشن کرده‌اند و گفته‌اند: سگی که پارس می‌کند گاز نمی‌گیرد! اینها اگر توان مقابله امنیتی و تهدید علیه جمهوری اسلامی را داشتند هرگز کوتاهی نمی‌کردند و اکنون هم هر آنچه در توان دارند انجام می‌دهند». 

وی با بیان اینکه ایالات متحده به دنبال متحد بین‌المللی می‌گردد اظهار داشت: «آمریکا گمان می‌کند که در فضای بین‌المللی و منطقه‌ای اجماعی و موافقتی برای برخورد با ایران وجود دارد که حالا خانم رایس می‌گوید می‌توانند روی حمایت آمریکا حساب کنند! در حالی که مشکل آمریکا این است که بتواند حمایت دیگران را علیه جمهوری اسلامی جلب کند». 

این نماینده مجلس ادامه داد: «این حرف‌ها ارزش زیادی ندارد. هر چند مدت یکبار انفعالی، وجود آنها را پر می‌کند و برای پر کردن این خلا این حرف‌ها را می‌زنند. ما از این حرف‌ها زیاد شنیده‌ایم. آنها امیدوارند یکی از این رفتارها در یک مقطع زمانی جمهوری اسلامی را وادار به عقب‌نشینی کند. این تست و آزمایشی است که تا به حال هم کاربردی نداشته است». 

وی علیرغم مشکلات اقتصادی و اداری در ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه، انسجام ملی و رویکرد عمومی در مقابله با دشمنان در داخل را قوی توصیف کرد و گفت:‌ «هیچ جای نگرانی نیست. این بحث‌ها برای خالی نبودن عریضه است. آمریکا این مواضع را در خصوص چین و روسیه و ژاپن و حتی کشورهای اروپایی به مناسبت‌های مختلف ابراز می‌کند تا هرازگاه نقش پدرخواندگی پوشالی خود را یادآور شود». 

رشید جلالی جعفری در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره احتمال همراهی اعراب با مقاصد ایرانی ایالات متحده اظهار داشت: «اعراب از یک سو از حضور آمریکا در منطقه هراس دارند و می‌دانند که این حضور، منطقه را ناامین و چشم‌انداز آینده را تیره می‌کند و از سوی دیگر امیدوارند با حضور ایالات متحده بخشی از منافع خود را تأمین کنند. از این جهت برخورد کشورهای عربی برخوردی دوگانه است. هر جا منافعشان تهدید شود موضع منفی می‌گیرند و هر جا سودی ببرند نرمش نشان می‌دهند، اما به طور کلی اعراب راضی به حضور چشمگیر و تأثیرگذار آمریکا در شئون منطقه نیستند». 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان همکاری اعراب با ایالات متحده را به ویژه در طول یک دهه گذشته بسیار دشوار ارزیابی کرد و گفت: «جریان‌های ضدآمریکایی روشنفکر و روشنگر در منطقه شکل گرفته و قدرتمند شده است. سران کشورهای عربی از سوی افکار عمومی کشورهای خود تحت فشار جدی هستند و جریان بیداری اسلامی در خاورمیانه اجازه همکاری آشکار و بی‌پرده اعراب با آمریکا را نخواهد داد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین