کد خبر: ۶۳۵۸۹۷
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸

فوت و فن‌های طبخ کوفته برنجی؛ سفره‌تان را رنگین کنید

کوفته همیشه به عطر و طعم‌های جذابی که دارد معروف است؛ از انواع سبزی‌های معطر گرفته تا گوشت و موادغذایی مغذی به کار رفته در آن. هرچند جزو غذاهای سخت به حساب می‌آید اما به درست‌کردن‌اش می‌ارزد.
آفتاب‌‌نیوز :

کوفته همیشه به عطر و طعم‌های جذابی که دارد معروف است؛ از انواع سبزی‌های معطر گرفته تا گوشت و موادغذایی مغذی به کار رفته در آن.

هرچند جزو غذاهای سخت به حساب می‌آید اما به درست‌کردن‌اش می‌ارزد. غذایی هیجان‌انگیز که می‌تواند روزهای تعطیلمان را جذاب‌تر کند.

فوت و فن‌های طبخ کوفته برنجی؛ سفره‌تان را رنگین کنید

مواد لازم:

لپه: یک سوم پیمانه
آلو: ۱۰۰ گرم
برنج: ۱ پیمانه
فلفل سیاه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
سبزی (پاک‌ و خرد شده): ۲۹۰ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن): به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی: یک چهارم پیمانه
پیازداغ: یک دوم پیمانه
گوشت چرخ کرده:۴۰۰ گرم
زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ: ۲ عدد
زرشک (شسته و خشک شده): یک چهارم پیمانه

طرز تهیه و دستور پخت:

فوت و فن‌های طبخ کوفته برنجی؛ سفره‌تان را رنگین کنید

۱. لپه را به مدت ۲۴ ساعت و آلو را به‌ همراه ۲پیمانه آب به مدت ۲ساعت در ظرف‌های جداگانه در مقداری آب خیس کرده، سپس هنگام پخت لپه را در آبکش بریزید.

۲. برنج را با ۳ پیمانه آب و مقداری نمک به مدت ۳ ساعت خیس کنید.

۳. در قابلمه‌ای مناسب، لپه را با ۲ پیمانه آب به مدت ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزید.

۴. در قابلمه‌ای دیگر، مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. برنج را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه داخل قابلمه حاوی آب‌جوش بریزید تا نیم‌پز شود، سپس آبکش کنید.

۵. سبزی را با مقداری روغن به مدت یک تا دو دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود.

۶. در قابلمه‌ای مناسب، مقداری روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس رب گوجه‌فرنگی، مقداری نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه‌فرنگی تغییر رنگ دهد.

۷. پس از آن نیمی از پیازداغ را به همراه ۸ پیمانه آب و آبِ لیمو به آن بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا ‌جوش آید.

۸. در ظرفی مناسب، گوشت، کمی دیگر از پیاز داغ، نیمی زردچوبه، مقداری نمک و فلفل بریزید و ورز دهید. سپس برنج، سبزی و لپه را به همراه تخم‌مرغ به آن افزوده، مجدداً ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند.

۹. کف دست را با مقداری روغن مایع چرب کرده و از مایه بالا به اندازه دلخواه بردارید و در کف دست پهن کنید. وسط آن تعدادی آلو، زرشک و کمی پیازداغ بریزید و گرد کنید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کرده و یکی‌یکی در آبِ در حال جوش بیاندازید و پس از ۱۰دقیقه حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید (دقت کنید کوفته‌ها از هم فاصله کافی داشته باشند و روی هم انباشته نشوند).

۱۰. در اواخر پخت کوفته، بقیه زردچـوبه و کمی فلفل را در روغن تفت داده و به آب کوفته اضافه کنید، سپس کوفته را به همراه آبِ آن در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

فوت و فن‌ها:

- سبزی خرد شده کوفته نباید خیس باشد.

- دقت کنید که کوفته را باید به اندازه کافی ورز دهید.

- در ابتدای مراحل پخت، آبِ کوفته باید به حدی باشد که روی آن را بپوشاند؛ هنگام پخت نیز آب کوفته نباید کاملاً تبخیر شود، بلکه باید حدود ۳ پیمانه از آن باقی بماند.

- کوفته را پس از آماده شدن باید به آبی که در حال جوش است اضافه کنید؛ اگر آب جوش نباشد، کوفته متلاشی می‌شود.

- سبزی شامل جعفری، تره، گشنیز و شوید، مرزه و ترخون خشک شده و نعناع است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین