کد خبر: ۶۳۷۳۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۸۶ - ۱۵:۱۷
نماینده اقلیت در نطق پیش از دستور:

توسعه خشت و گلی به جای توسعه علمی!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عضو فراكسیون اقلیت مجلس از جایگزینی توسعه خشت و گلی به جای توسعه علمی اظهار نگرانی كرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، بیژن شهبازخانی نماینده مردم ملایر به عنوان ناطق اول جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تكلیف مقام معظم رهبری به دولت برای تدوین برنامه عملیاتی كردن سند چشم انداز 20 ساله كشور گفت: ضمن احترام به تلاش‌های دولت محترم و دستاوردهای نظام، باید شاخص‌های توسعه كشورمان را با كشورهای منطقه مقایسه كنیم.

شهبازخانی به تاكید برنامه سند چشم انداز و برنامه پنج ساله توسعه كشور بر كاهش وابستگی بودجه‌های جاری دولت به درآمدهای نفتی اشاره كرد و افزود: متأسفانه در دو سال اخیر وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی بیشتر شده است. آیا استفاده بی‌حد و حصر از درآمدهای نفتی مشكلات كشور را بهبود بخشید یا باعث تورم در عرصه‌های مختلف شد؟

وی با اشاره به اینكه در سال جاری كسری بودجه دولت حداقل 10 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود چرا كه حداقل سه هزار میلیارد تومان درآمد در نظر گرفته شده از محل فروش شركت‌های دولتی قطعاً با عدم تحقق روبرو خواهد شد، اظهار داشت: سؤال مهم این است كه مجلس تا كی باید بودجه‌های صوری تصویب نماید؟ آیا برداشت‌های مكرر از درآمدهای نفتی باعث كم‌تحركی و اداره غیرعلمی كشور نمی‌شود.

عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح كرد:‌ آیا امسال هم باید منتظر لوایح متمم بودجه باشیم؟ آیا با توجه به كسری پنهان بودجه امسال بهتر نیست از این به بعد به هیچ لایحه متممی هر چند در قالب‌های دلسوزانه مثل كمك به مناطق محروم و احداث راه و راه‌آهن رأی ندهیم؟

شهبازخانی ابلاغ سیاست‌های كلی اصل 44 را در راستای رشد اقتصادی با ثبات و پرشتاب را مهم و امیدوار كننده خواند و بیان داشت:‌ آیا رویكرد اجرایی دولت به این سیاست‌ها جامع و حكیمانه بوده است؟ آیا اجرای سیاست توزیع سهام عدالت بدون مصوبه مجلس حذف دولت از تصمیم‌گیری‌های كلان كشور نیست و آیا اجرای غیركارشناسی این سیاست نمی‌تواند اهداف ارزشمند اصل 44 را مخدوش نماید. اگر استنباط دولت از رهنمودهای مقام معظم رهبری جهت اختصاص بخشی از سهام شركت‌های دولتی به اقشار كم درآمد استنباط حكم حكومتی است چرا بند الف سیاست‌های كلی اصل 44 مبنی بر واگذاری سالیانه حداقل 20 درصد از فعالیت‌های خارج از صدر اصل 44 و عدم فعالیت اقتصادی در موارد غیر از اصل 44 را اجرا ننموده است به گونه‌ای كه موجبات تذكر مقام رهبری را فراهم كرد.

وی هدف اصلی سیاست‌های اصل 44 را رقابتی كردن فعالیت واحدهای تولیدی با مدیریت كارآمد مردمی و خصوصی دانست و خاطرنشان كرد: چگونه با توزیع سهام عدالت بین 24 میلیون نفر از اقشار نیازمند مدیریت این بنگاه‌ها رقابتی و علمی می‌شود. آیا وقتی هنوز نتوانستیم مطالبات 2 و نیم میلیون كارمند دولت را به طور كامل مرتفع نماییم، متصل كردن نیازهای معیشتی 24 میلیون نفر دیگر به دولت با توزیع سهام عاقلانه است. هر چند شركت‌های در نظر گرفته شده برای این كار فعلاً سودده هستند اما از آنجا كه سهامداران وعده دریافت سود سهام شنیده‌اند هر ساله سود این سهام باید بین سهامداران توزیع شده و به زودی مدیریت شركت توان توسعه سرمایه‌گذاری و رقابت را از دست خواهد داد. همین امر در كنار مدیریت دولتی، در كوتاه مدت شركت‌های سودده را به صف شركت‌های زیان‌ده خواهد كشانید.

عضو فراكسیون اقلیت مجلس ادامه داد: بی‌شك عدم پرداخت سود سهام نیز باعث بی‌اعتمادی توده‌های مردم خواهد شد و آیا بهتر نیست دولت این واحدهای تولیدی ارزشمند را بعد از تصویب قانون اصل 44 در مجلس، در بازار بورس به فروش رسانده و قسمتی از منابع آن را به نهادهای حمایتی و اقشار كم درآمد و شریف كشور اختصاص دهد.

شهبارخانی با اشاره به اینكه چشم انداز 20 ساله، ایران را جایگاه اول منطقه معرفی می‌كند در حالی كه رشد اقتصادی كشور در رتبه 85 جهان است و در كنترل نرخ تورم نیز چندین كشور منطقه از ما وضعیت بهتری دارند، گفت: درآمد سرانه ایرانیان 3200 دلار است در حالیكه در همسایگان ما، این میزان به مراتب بیشتر است و بسیاری از كشورهای منطقه با جدیت دنبال توسعه هستند.

وی با طرح این سوال كه سیاست دولت در تحقق اهداف راهبردی چشم انداز 20 ساله چیست، افزود: ضمن احترام به دستاوردهای هسته‌ای، متاسفانه در بخش‌های مختلف علوم و فناوری جدید هنوزسند توسعه تدوین و نهایی نگردیده یا اجرا نمی‌شود.

این نماینده مجلس با اظهار نگرانی از آنچه كه وی آنرا جایگزینی توسعه خشت و گلی در دولت نهم به جای توسعه علمی خواند، گفت: نخبگان علمی كشور تحمل بی‌توجهی و مناقشات سیاسی را ندارند و نباید شرایط مهاجرت آنها را فراهم كرد.

عضو فراكسیون اقلیت مجلس در ادامه با انتقاد از برخی اقدامات دولت گفت: مصوبات تعجب انگیز شورای عالی اداری با قدرتی فراتر از قدرت مجلس، مكررا قوانین مصوب مجلس و قانون برنامه 5 ساله را نقض می‌كند. آیا انحلال سازمان مدیریت، ادغام صندوق قرض الحسنه روستائیان، عدم ارائه بنزین آزاد و عدم ارائه گزارشی سالیانه از پیشرفت برنامه 5 ساله، خلاف قانون اساسی و قانون برنامه نیست ؟

نماینده ملایر همچنین از وزیر كشور خواست به خاطر آنكه سیل سال جاری، باغات و منازل و دامداری‌های 14 هزار نفر از مردم روستایی این منطقه را نابود كرده، در جهت جبران خسارت آنها اقدام شود. 

وی در پایان از هیئت رئیسه مجلس خواست طرح بیمه اجتماعی كارگران ساختمانی برای 5/1 میلیون كارگر را در صحن علنی مطرح كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین