آفتابنیوز : سید علیاكبر محتشمیپور در سخنانی به انتقاد شدید از شواری نگهبان پرداخته و با مقایشه عملکرد این شورا در برهههای مختلف سیر تاریخی اختلافات جناح چپ با آن را بازگو کرده است. وزیر اسبق کشور در سخنان خود می گوید: امام(ره) به رای و نظر مردم عمیقا اعتقاد داشتند و حتی شورای نگهبان را در مواردی تخطئه میكردند.
به گزارش آفتاب، محتشمی پور که در چهارمين جلسه از سلسله جلسات بررسي آرا و انديشههاي حضرت امام خميني(ره) در معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران سخن میگفت، خاطرنشان كرد: در دوره سوم مجلس، اختلافاتی بین وزارت كشور و شورای نگهبان به وجود آمد. با وجودی كه صلاحیت تعدادی از كاندیداها از سوی وزارت كشور تایید شده بود، شورای نگهبان صلاحیت آنها را رد كرد. نظر وزارت كشور این بود كه شورای نگهبان صرفا ناظر است و نمیتواند در امور اجرایی انتخابات دخالت كند.حتی آن زمان برای انتخابات اختلافی با وزارت اطلاعات نیز پیدا كردیم. وقتی برای برگزاری انتخابات، سوابق افراد را از وزارت اطلاعات استعلام كردیم، برای ما فهرستی فرستادند كه در آن نوشته بودند فلان فرد صلاحیت دارد و دیگری ندارد. ما آن استعلام را برگرداندیم و اعلام كردیم وزارت اطلاعات صلاحیت قضاوت در رابطه با صلاحیت افراد را ندارد و این امر در حیطه مسوولیت هیاتهای اجرایی است. از وزارت اطلاعات خواستیم صرفا اسناد را برایمان بفرستد.
محتشمیپور تاكید كرد: قانون میگفت اگر هیات اجرایی كاندیدایی را رد صلاحیت كند، كاندیدای رد صلاحیت شده میتواند به مرجعی بیطرف مراجعه كند تا تشخیص هیات اجرایی را بررسی و به شكایت آن فرد رسیدگی كند. در اینجا نیز شورای نگهبان تنها میتواند در رابطه با صحت تشخیص قضاوت كند، نه در رابطه با صلاحیت افراد. شورای نگهبان نمیتواند در امر اجرایی دخالت كند.
محتشمیپور تاكید كرد: اگر از نظر شورای نگهبان یكی از شروط انتخابات در حوزهای نبوده باشد میتواند اعلام كند انتخابات در آن حوزه برگزار نشده است. پس از آن اگر ثابت شد آن شرط بوده است انتخابات صحیح است.
وی گفت: اگر قانون حاكم باشد سلیقه، دوستی و دشمنی كنار میرود؛ اما اگر سلیقه حاكم شد خوشآمد افراد تعیینكننده صلاحیتها میشود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه آیا شورای نگهبان مانع اعمال نظر مردم در سرنوشت خود است، گفت: در اصل وجود شورای نگهبان ایرادی نیست. اگر شورای نگهبان در چارچوب قانون عمل كند هم قانون مجلس خدشهدار نمیشود و هم نظارت شورای نگهبان اعمال شده است. اشكال كار این است كه شورای نگهبان در برخی موارد سلایق شخصی را در كار خود دخالت میدهد.
عضو مجمع روحانیون مبارز در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت رد صلاحیت و حذف بخشی از نیروهای انقلاب گفت: زمان امام(ره) افرادی بودند كه افكار و اندیشه ایشان را قبول نداشتند. مواقعی هم به صراحت آن را اظهار میكردند. وقتی امام(ره) دستوری میدادند مدام در آن تشكیك میكردند و بحث امر ارشادی و مولوی را پیش میكشیدند. در مجلس آن زمان این جریان وجود داشت. در این میان عدهای هم بودند كه دستورهای امام(ره) را اجرا میكردند.
محتشمیپور افزود: آنها كه امام(ره) را برنمیتافتند پس از رحلت ایشان به صحنه آمدند و از طرفداران چندآتشه ولایت فقیه شدند، سپس این جریان، طرفداران امام(ره) و انقلاب را به ضدولایت فقیهبودن متهم كردند. این عضو مجمع روحانیون مبارز تاكید كرد: به هر حال جریان خزندهای در زمان امام(ره) وجود داشت كه بعد از امام(ره) رشد كرد و باعث شد بسیاری از نیروها حذف شوند.
وی با بیان اینكه نیروهای انقلاب دو دسته بودند، خاطرنشان كرد: عدهای افراد خودساخته و معتقد بودند كه سمت و مسند برایشان مهم نبود و در هر صورت آنقدر دلسوزند كه در هر شرایطی از انقلاب دفاع میكنند. عدهای هم به انقلاب و نظام علاقه دارند؛ اما تا جایی كه به شخصیت خودشان لطمه وارد نشود. هنر این جریان انحرافی یا غافل در درون نظام ما این بوده است كه دوستان انقلاب را یا بیتفاوتی یا رفتهرفته به دشمن انقلاب تبدیل كرده است و یك عده افراد متملق و سودجو و بله قربانگو و فرصتطلب، كمكم رشد كردند كه این خطری برای انقلاب است.
محتشمیپور در مورد اینكه چرا به زعم وی تفسیرها رفتهرفته جای نص را گرفته است، گفت: متأسفانه این مسأله وجود دارد. اخیرا در یادداشتی دیدم كه یكی از آقایان قم نقل میكردند كه فرمایشهای مقام معظم رهبری نیاز به تفسیر دارد؛ لذا باید فرمایشهای ایشان را تفسیر كنیم ولو اینكه صریح باشد چراكه ایشان ملاحظاتی دارند كه نیاز به كارشناسان خبره برای تفسیر آن است. متأسفانه وقتی چنین نظریهای در زمان حیات رهبری وجود داشته باشد و راجع به فرمایشهای ایشان این حرفها زده شود قانون اساسی جای خود را دارد؛ البته باید گفت رهبر ما رشید، شجاع و صریح، حاضر است و نیازی نیست كه بخواهد دوپهلو صحبت كند.
عضو مجمع روحانیون مبارز در پاسخ به پرسش یكی از دانشجویان درباره انتخابات خبرگان رهبری و نظارت شورای نگهبان بر آن نیز گفت: ما در انتخابات خبرگان مشكلی داریم كه من در رابطه با آن، هم نامه نوشتم و هم مصاحبههایی كردهام و آن دور باطلی است كه در منطق و فلسفه هم وجود دارد. شورای نگهبان، خودش هم كاندیداست و هم تعیین صلاحیت كاندیداها را بر عهده دارد. آنها در جایگاهی قرار میگیرند كه باید در رابطه با صلاحیت رقبای خود اظهارنظر كنند. هیچجای دنیا اینگونه نیست. از طرفی فقهای شورای نگهبان منصوب رهبری هستند، خبرگان را هم رهبری انتخاب میكند كه این دور باطلی است.