مسعود آسیما در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه براساس این بخشنامه تمام پرسنل شیرخوارگاهها موظف هستند به محض مشاهده کودک مبتلا به علایم کرونا موضوع را فورا به رئیس شیرخوارگاه یا مدیر داخلی اعلام کنند تا تصمیم مقتضی در خصوص کودک اتخاذ شود، گفت: همچنین تب سنجی روزانه در شیرخوارگاهها برای پرسنل و کودکان با استفاده از دماسنج دیجیتال انجام شده و موارد مشکوک به اطلاع پزشک رسانده میشود.
وی با اشاره به اینکه کلیه پرسنل دارای علایم سرماخوردگی با ظن کرونا باید مورد بررسی دقیق پزشکی قرار گیرند، اظهار کرد: پزشک و پرستار شیرخوارگاه موظف است ضمن کسب مجوز از رئیس شیرخوارگاه و با هماهنگی بهزیستی شهرستان موارد را به مرکز بهداشت شهرستان جهت اقدامات بعدی اعلام و پیگیری کنند. در تمام مراحل تهیه و سرو غذا در شیرخوارگاهها نیز بهداشت عمومی ارائه دهندگان خدمت باید رعایت شده و از ارائه غذاهای نیم پز خودداری شود.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور با بیان این که موادی همچون گوشت، مرغ و تخم مرغ باید به صورت کامل پخته شوند تصریح کرد: در هنگام پخت غذا و سرو آن باید نکات بهداشتی رعایت شود و به مواردی همچون شست و شوی مرتب دستها قبل از غذا خوردن، جدا کردن مواد خام از پخته، جداکردن چاقو و تخته برش گوشت و ... توجه شود ادامه داد: همچنین براساس این بخشنامه بر شست و شوی دست کودکان و مربیان هنگام ورود به شیرخوارگاه پس از هر فعالیت، پس از دستشویی، قبل و بعد از غذا و بعد از بازی تاکید شده است.
به گفته آسیما، همچنین آموزش نحوه شست و شوی دست به کارکنان و والدین و منع روبوسی و دست دادن بین کارکنان تاکید شده است.
وی با بیان این که در هر شیفت کاری محلهای قابل شست و شو بایستی یکبار با آب و مواد شوینده شست و شو داده شود تصریح کرد: کلیه کودکان باید دارای وسایل شخصی (ظرف غذا، لیوان، قاشق ، چنگال و ...) جداگانه باشند. همچنین در شیرخوارگاهها نیز مانند مهدهای کودک کلیه اسباب بازیهای پارچهای و پشمی جمع آوری و از اسباب بازیهای پلاستیکی قابل شست و شو استفاده شود. این لوازم نیز روزانه طبق دستورالعمل بهداشت و ایمنی شیرخوارگاهها و خانههای کودکان و نوجوانان شست و شو داده میشود.
آسیما با بیان این که براساس بخشنامه مذکور، کودکان و مربیان پس از بازگشت از محوطه یا اتاق بازی و نیز قبل از سرو هر گونه مواد غذایی باید دستان خود را با آب و صابون بشوید ادامه داد: کارکنان شیرخوارگاهها در صورت ابتلا به کرونا با دستور پزشک از اشتغال به کار معاف میشوند. همچنین در صورت وجود تب تا دستور پزشک و با هماهنگی پرستار به کودک استامینوفن داده میشود.
وی ادامه داد: شیرخوارگاهها باید از تهویه مناسب برخوردار باشد و جریان هوا به گونهای باشد که به خارج از ساختمان انتقال پیدا کرده و وارد بخشها نشود. استفاده بیشتر از میوهها و سبزیجات تازه حاوی ویتامین ث در برنامه غذایی روزانه شیرخوارگاهها باید مورد توجه قرار گیرد. شست و شوی دستها طبق پروتکل وزارت بهداشت به مدت حداقل ۳۰ ثانیه بعد از مواردی چون سرفه و عطسه، مراقبت از بیمار، قبل، حین و بعد از تهیه غذا، قبل از غذا خوردن، بعد از استفاده از سرویس بهداشتی ، بعد از تماس با حیوانات و ... ضروری است.
وی ادامه داد: براساس این بخشنامه باید از دستمالهای یکبار مصرف برای خشک کردن دست و صورت در زمان سرفه و عطسه استفاده شود. همچنین متناسب با شرایط آب و هوایی پنجرهها باز یا نیمه باز گذاشته شود تا از طریق تهویه مکانیکی جریان هوا از یک طرف به طرف دیگر برقرار شود همچنین کلیه ملاقاتها نیز تا اطلاع ثانونی ممنوع است.