چندی پیش «ولیالله شجاعپوریان»، نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی، طی یک نطق پیش از دستور در صحن علنی مجلس، با انتقاد از سفرهای استانی دولت، ادعای تحقق اکثریت قریب به اتفاق وعدههای استانی را که از جانب رییس جمهور مطرح شده، بیپایه خواند.
به دنبال انتقادات تند شجاعپوریان از دولت، فرمانداری استان خوزستان در پاسخ به سخنان وی جوابیهای صادر کرده بود که در اقدامی بیسابقه توسط هیئت رییسه در صحن مجلس قرائت شد. به دنبال این اقدام هیئت رییسه، شجاعپوریان بار دیگر جوابیهای بر جوابیه استاندار خوزستان نوشته است که در زیر میآید:
در حاشیه قرائت جوابیه استاندار خوزستان به نطق اینجانب در صحن مجلس، دقت در جوابیه استاندار خوزستان به نطق اینجانب، یک بار دیگر صحت و درستی مفاد و دعاوی طرح شده در این نطق را به خوبی نشان میدهد. این جوابیه به حدی گویا و در راستای تأیید مضمون مطالب بنده است که خود به دنبال فرصتی بودم که این جوابیه را از تریبون مجلس قرائت کنم. اگرچه به نظر برخی از نمایندگان، این رویه که پاسخ دستگاههای اجرایی به نطق نمایندگان در صحن قرائت گردد از بدعتهای هیأت رئیسه مجلس هفتم قلمداد گردیده و از شیفتگی افراطی آنان به دولت حکایت دارد؛ به تعبیری اگر تاکنون رئیس مجلس، مجلس را هزینه رئیس جمهور و وزراء میکرده است، این رویکرد تا حدی پیش رفته است که تریبون مجلس به پاسخگویی استانداران و لابد فردا فرمانداران و بخشداران اختصاص یافته است و این در حالی است که نسبت سوئی نیز به کسی نرفته است. به هر حال اینجانب به دلیل ویژگی روشنگری آن، از بابت قرائت جوابیه از هیأت رئیسه تقدیر میکنم.
یقین دارم اگر هیأت رئیسه اندک دقتی در این جوابیه میکرد، به طرح آن در صحن مجلس تن نمیداد، چه آنچه این جوابیه علاوه بر تأیید مفاد نطق بنده، علت ناکافی دولت در انجام برخی از پروژهها و مصوبات سفر هیأت دولت را متوجه مجلس کرده است، آنجا که آورده است: «یکی از دلایل تأخیر در تأمین اعتبارات، انجام سفر پس از جمعبندی لایحه بودجه سال 86 است که علیرغم تلاشی که از طرف وزرای محترم و مسئولان ذیربط در مورد درج ارقام پیشنهادی در لایحه بودجه توسط کمیسیونهای مجلس صورت گرفت ولی متأسفانه در صحن مجلس مورد موافقت نمایندگان محترم قرار نگرفت.
همچنین در جوابیه استاندار به سان نطق بنده، منابع مالی مصوبات سفر استانی، به چهار گروه تقسیم شدهاند: استانی، دستگاهی، ملی و تسهیلات. اگرچه کمترین توجه تناقض آمار ارائه شده را نشان میدهد، از جمله در بند 2 جوابیه آمده است: «مصوبات سفر از محل منابع داخلی وزارتخانهها و مؤسسات دولتی در سال 86 حدود 98 درصد محقق شدهاند و انتظار میرود که بقیه اعتبارات در سنوات آینده و مطابق برنامه زمانبندی تأمین شوند». که باید پرسید اگر 98 درصد مصوبات اجرا شده است چه نیازی به تأمین اعتبارات در سفرات آینده دارد؟
با این همه خود استاندار تصریح میکند: «تعهدات سفر از محل منابع ملی در سال 86 حدود 33 درصد تأمین شدهاند. اعطای تسهیلات بانکی 47 درصد و تسهیلات ارزی نیز حدود 42 درصد است». آمار اعلام شده، با آمار دولت فاصله زیادی دارد، تازه اگر فرض را بر دولتی آمار مذکور بگذاریم.
نکتهای دیگر که امانتداری هیأت رئیسه را زیر سؤال میبرد، عدم قرائت آن بخش که جوابیه استاندار است که به پروژههای مصوب هیأت دولت برای این شهرستان و میزان اقدامات انجام شده اشاره دارد، گویا قرائت این بخش از پاسخ استاندار، علاوه بر تأیید مفاد نطق بنده، به حدی ضایع و وهنآلود است که از قرائت آن صرفنظر میگردد و سانسور میشود. اینجانب برای قضاوت افکار عمومی و برخی از این اقدامات اشاره میکنم: موضوع احداث 75 واحد مسکونی، در دست اقدام است. اختصاص 72 دستگاه تاکسی که تدریجا در دست تحویل است. اختصاص 9 دستگاه مینیبوس درون شهری، در دست پیگیری است. اختصاص 32 دستگاه اتوبوس، در دست پیگیری است. اختصاص یک دستگاه فیشیر به شهردار بهبهان و یک دستگاه آتش نشانی به شهرداری آغاجاری و ...
باید گفت، آفتاب آمد دلیل آفتاب. اینجانب نیز در نطق خود گفتم اعتبارات یا استانی است، یا دستگاهی، یا ملی و یا تسهیلات و نیازی نیست پس از حدود به سه دهه حکومت اداری و استقرار نظام و سند چشمانداز و سند توسعه استانها و ... برای توزیع این اعتبارات و یا واگذاری چند دستگاه تاکسی، مینیبوس، آمبولانس، ماشین حمل زباله و ... همه عوامل اجرایی، نظامی، امنیتی و دولت بسیج شود و میلاردها تومان هزینه و تبلیغ گردد و وقت مدیران و مردم ضایع گردد.