کد خبر: ۶۴۲۹۷
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۰:۰۲
شیرزاد عبداللهی بررسی کرد:

دو سال روزمره‌گی در آموزش و پرورش

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «شیرزاد عبداللهی» کارشناس آموزش و پرورش در ارزیابی عملکرد دولت نهم در حوزه آموزش و پرورش می‌گوید: شاید خوشبینانه‌ترین ارزیابی از دوره دو ساله مدیریت محمود فرشیدی، وزیر آموزش و پرورش صرفنظر از شعارها و خودستایی‌ها و سیاه‌نمایی گذشته و ارائه اطلاعات و آمار مخدوش در مورد حقوق و مزایای معلمان و بودجه جاری وزارتخانه، این است که کارها در بزرگ‌ترین وزارتخانه کشور با 1/1 میلیون پرسنل و بیش از 14 میلیون دانش‌آموز همچنان بر مدار روزمرگی سیر کرده است.

این کارشناس آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: نکته‌ای که در حافظه معلمان ثبت شده و هرگز آن را فراموش نخواهند کرد،‌ چرخش مجموعه دولت در خصوص شعارهای معیشتی و رفاهی بود. دولتی که با شعار آب و نان مردم بر سر کار آمده بود، در زمستان 85، علنا مانع تصویب نهایی و اجرایی لایحه مدیریت خدمات کشوری شد، تنها با این بهانه که دولت قادر به تامین اعتبار لازم برای ترمیم حقوق معلمان و بازنشستگان نیست.

عبداللهی تاکید کرد: موضع‌گیری دولت در مقابل لایحه‌ای که معلمان از سال‌ها پیش به آن دل بسته بودند، باعث رنجش معلمان شد. اعتراضات صنفی معلمان در دوره فرشیدی به لحاظ فراگیر بودن بی‌سابقه بود. همچنان که آمار دستگیری‌ها و نوع مجازات‌ها و گستردگی آن نیز در 25 سال گذشته بی‌نظیر بود. 

به گفته وی، تبعات اعتراضات صنفی هنوز هم دامنگیر تعداد زیادی از فعالان صنفی و معلمان معمولی است. در ماه‌های اخیر احکام تنبیهی شدیدی علیه معلمان صادر شده است. علاوه بر اقداماتی که از سوی قوه قضاییه صورت می‌گیرد، عمده مجازات‌های اعمال شده از سوی ارگان‌های اداری وزارت آموزش و پرورش بوده است.

عبداللهی افزود: هیات‌های تخلفات اداری تاکنون برای حدود 30 تن از معلمان احکامی نظیر اخراج، تغییر محل جغرافیایی خدمت (تبعید)، بازنشستگی پیش از موعد با کسر حقوق و ... صادر کرده‌اند.

وی تصریح کرد: به حکم وزیر آموزش و پرورش ده‌ها تن از معلمان منتظر خدمت شده و از حقوق و مزایای عادی شغل خود نیز محروم شده‌اند. مجازات‌ها، تضییقات، بی‌اعتنایی به مطالبات صنفی، فشار بر تشکل‌ها و تلاش برای انحلال آنها، در 25 سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

عبداللی گفت: وزیر آموزش و پرورش چند ماه پیش گفته بود: «در این یکسال و نیم به اندازه 16 سال گذشته کار شده است.» او به همین دلیل به خود مدال لیاقت داد و گفت: من موفق‌ترین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب هستم. فهم این که هنگام بیان چنین گزاره‌هایی در ذهن دولتمردانی مانند فرشیدی چه می‌گذرد، آسان نیست.

وی افزود: آمار و ارقام که در شرایط عادی، موجودیتی مستقل از ذهن دارند و کارشناسان براساس آنها تحلیل خود از وضع موجود را ارائه می‌دهند، تبدیل به ابزاری پیش پا افتاده و سیال برای اثبات کارآمدی مدیران جدید شده‌اند. حتی آمار تعداد مدارس، تعداد دانش‌آموزان، تعداد معلمان، میزان بودجه سالانه، میانگین حقوق معلمان، برحسب این که مقامات چه استفاده‌ای از آنها می‌کنند، کم و زیاد می‌شوند.

این کارشناس آموزش و پرورش اظهار داشت: در ایران، مسئولان اجرایی و مدیران که برای انجام وظایف معینی منصوب می‌شوند معمولا گرفتار این توهم‌اند که گویا دارای رسالتی فراتر از قانون و عرف هستند و با پیش‌داوری وارد عرصه مدیریت می‌شوند. به همین دلیل کسانی را که با ذهنیات آنها سازگاری کامل ندارند به عنوان افراد منحرف از کار برکنار می‌کنند و فارغ از چهارچوب برنامه‌ها وسیاست‌های مدون، دنبال فلسفه بافی و تدوین خط‌مشی‌های اساسی و اموری می‌روند که ارتباطی با وظایف قانونی آنها ندارد.

عبداللهی در ادامه گفت: محمود فرشیدی در جمع کارکنان روابط عمومی وزارتخانه و خبرنگاران رسانه‌ها به مناسبت روز خبرنگار دو رسالت عمده روابط عمومی را مهندسی افکار عمومی در مورد آموزش و پرورش و مهندسی افکار معلمان دانست. در حالی که مهندسی فکر که در قرن بیستم توسط حکومت‌های کمونیستی و فاشیستی ابداع و در مقیاس عظیم آزموده شد، با طبیعت انسان ناسازگار است و اصولا در عصر انفجار اطلاعات از لحاظ تکنیکی غیرممکن شده است.

وی افزود: اگر آقای فرشیدی و همکاران او به تجارب 25 سال اخیر آموزش و پرورش توجه می‌کردند، بیهوده دم از مهندسی فکر نمی‌زدند. گزینش‌های سخت‌گیرانه درباره ورودی‌های این وزارتخانه، فضاهای بسته مراکز تربیت معلم، تاسیس امور تربیتی و کنترل رفتار معلمان در مدرسه، هرگز نتوانست فضای فکر یکدستی در مدارس و ادارات ایجاد کند. امروزه گرایش سیاسی معلمان نیز مثل همه اقشار جامعه متنوع و متفاوت است.

به گفته وی، شبح مدیران سابق و سیاست‌های سابق بر فراز سر مدیران جدید در پرواز است. برخورد مدیران جدید با گذشته برخوردی انقلابی است. نه تنها مدیران سابق در سطوح و رده‌‌های مختلف کنار گذاشته شدند، بلکه دائما سیاست‌های گذشته نفی می‌شود و مورد انتقاد قرار می‌گیرد.  ماشین حذف با سرعت و شتاب در حال حرکت بوده و تعلق به گذشته مهم‌ترین دلیل حذف و برکناری بسیاری از مدیران بوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین