کد خبر: ۶۴۳۷۷
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۰:۲۳
برای آزادی گروگان‌ها

سئول با طالبان معامله کرد!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: انتظارها برای آزادی گروگان‌های كره‌جنوبی سرانجام به پایان رسید. شش هفته پیش بود كه 23 تبعه كره‌جنوبی در حوالی استان غزنی توسط نیروهای طالبان ربوده شدند. شبه‌نظامیان طالبان كه نخستین مطالبه خود را آزادی اسرای در بند طالبان توسط دولت اعلا‌م كرده بودند پس از به پایان رسیدن نخستین ضرب‌الا‌جل‌های تعیین‌شده دو گروگان كره‌جنوبی را به قتل رساندند. 

پس از تحویل اجساد دو گروگان به قتل رسیده ، دولت حامد كرزای با وجود حساسیت اوضاع اعلا‌م كرد كه به هیچ‌وجه مطالبه غیرمعقول طالبان را جدی نگرفته و حاضر به آزادی اسرای در بند این گروه در ازای گروگان‌های كره‌جنوبی نیست. 

درست در همین فاصله زمانی بود كه دولت كره‌جنوبی به دلیل فشارهای داخلی هیاتی را راهی كابل كرد تا مستقیما با این گروه وارد مذاكره شود، مذاكره‌ای كه در نهایت دو طرف بر بی‌فایده بودن آن به دلیل عدم نفوذ كره‌جنوبی بر دولت كرزای تاكید كردند. بیش از یك هفته پیش بود كه دو گروگان زن بیمار توسط نیروهای طالبان به ماموران صلیب سرخ در كابل تحویل داده شدند. نیروهای طالبان بیماری گروگان های نامبرده را دلیلی برای آزادی آنها اعلا‌م كردند. 

سرانجام پس از رایزنی‌های بسیار هیات كره‌جنوبی با نمایندگان طالبان بود كه روز بیست و نهم آگوست نیروهای طالبان دوازده گروگان دیگر را نیز به ماموران صلیب سرخ تحویل دادند. درست در شرایطی كه همگان توصیه می‌كردند طالبان به هیچ‌وجه سایر گروگان‌های در بند خود را آزاد نخواهد كرد، تمامی گروگان‌های باقیمانده نیز آزاد شدند. 

طالبان با مردم كره دشمنی ندارد
قاری یوسف احمدی كه در این ماجرا نقش سخنگوی طالبان را ایفا می‌كرد پس از آزادی تمامی گروگان‌های در بند كره‌جنوبی در بیانیه‌ای اعلا‌م كرد كه این گروه با مردم كره‌جنوبی هیچ گونه خصومتی ندارد. ‌ احمدی در این بیانیه به نمایندگی از طالبان نوشته است: 

به برادران و خواهرانم در كره‌جنوبی
اكنون كه هفت گروگان باقیمانده نیز آزاد شدند باید به اطلا‌ع مردم كره‌جنوبی برسانم كه ما هیچ‌گونه خصومتی با این گروه نداشته و نداریم. شاید مردم كره به دلیل این حادثه بسیار متاثر باشند اما ما باید دلا‌یل گروگانگیری مذكور را برای مردم كره شرح دهیم. نیروهای خارجی به رهبری ایالا‌ت متحده سرزمین ما را اشغال كرده‌اند. آنها با حملا‌ت خود كودكان و زنان را قربانی منفعت‌طلبی‌های سیاسی خود می‌كنند. دولت شما نیز چه خواسته و چه ناخواسته در این حملا‌ت شركت می‌كند. از آنجا كه هر عمل عكس‌العملی به دنبال دارد، گروگانگیری ما نیز عكس‌العملی طبیعی در برابر كشتار انسان‌های بی‌گناه ما بود. شاید شما به دلیل كشته شدن دو گروگان خود بسیار متاثر باشید اما حامد كرزای رئیس‌جمهور افغانستان و جورج بوش رئیس‌جمهوری ایالا‌ت متحده نیز در این خصوص مقصر هستند.
اكنون كه به پایان این ماجرا نزدیك شده‌ایم باید اضافه كنم كه ما خواهان به پایان رسیدن جنگ علیه شهروندان خود نیز هستیم. از شما می‌خواهیم كه از این پس مبلغان مذهبی را راهی افغانستان نكنید، چرا كه افغان‌ها بیش از آنكه به جانشان اهمیت دهند به مذهبشان احترام می‌گذارند. 

گروگان‌ها معامله نشدند
پس از آزادی تمامی گروگان‌های كره‌جنوبی زمزمه‌هایی مبنی بر معامله آنها با مبالغ هنگفتی پول روی سایت‌های خبری قرار گرفت. این در حالی است كه دفتر رئیس‌جمهور كره‌جنوبی با رد این ادعا اعلا‌م كرد كه حتی یك دلا‌ر برای آزادی گروگان‌ها پرداخت نشده است. 

در این بیانیه آمده است: دولت كره‌جنوبی هیچ‌گونه مذاكره مخفی با نیروهای طالبان نداشته است. ‌ وزارت امور خارجه كره‌جنوبی نیز پرداخت هر گونه پول به نیروهای طالبان در ازای آزادی گروگان‌ها را تكذیب كرد. ‌ 

در بیانیه وزارت امور خارجه نیز آمده است كه طالبان از نیروهای كره‌جنوبی درخواست كرده است كه در ازای آزادی گروگان‌ها سربازان خود را از خاك افغانستان خارج كند كه سئول نیز با این درخواست موافقت كرده است. كره‌جنوبی در حال حاضر دویست سرباز در قالب نیروهای ناتو در افغانستان مستقر كرده است كه بنا بر توافق انجام گرفته با طالبان باید تمامی آنها را تا پایان سال میلا‌دی به كشور بازگرداند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین