آفتابنیوز : آفتاب- سید محمد علی حسینی گفت: «چنانچه قطعنامه جدیدی از سوی شورای امنیت صادر شود ما در همكاری با آژانس تجدید نظر میكنیم».
به گزارش آفتاب «محمدعلی حسینی»، سخنگوی وزارت خارجه كشورمان که صبح امروز در نشست هفتگی خود به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ میداد درخصوص اجرای پروتكل الحاقی گفت: «این امر نیاز به مصوبه مجلس دارد».
حسینی با اشاره به گزارش اخیر «محمد البرادعی»، مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص برنامه هستهای كشورمان گفت: «این گزارش موفقیت دیگری برای دیپلماسی هستهای كشورمان به شمار میرود و بار دیگر حقانیت جمهوری اسلامی ایران در مواضع كشور را برای همگان به اثبات رساند و ثابت كرد كه ادعاهای تكراری، فضاهای رسانهای و تبلیغاتی كه علیه برنامه كشورمان توسط برخی كشورها شكل گرفته است غیراصولی و به دور از منطق و واقعیت است».
وی ادامه داد: «این گزارش و همكاریها و هماهنگیهای ایران و آژانس نشان داد كه همان گونه كه در ابتدا اعلام كردیم فعالیتهای هستهیی ما در ذات خود هیچ پیچیدگی خاصی ندارد و اگر براساس مبانی فنی و حقوقی و در چارچوب معاهده ان.پی.تی به موضوع رسیدگی شود مسایل به راحتی قابل حل است و نكته مبهمی هم وجود ندارد».
حسینی با بیان اینكه این همكاری ها و نتایج آن نشان داد همانگونه كه ایران در دفاع از حق ملت ایران صادقانه و قاطعانه عمل می كند در رفع ابهامات و پاسخ به سوالات نیز صادق و قاطع عمل میكند، اظهار داشت: «امیدواریم این روندی كه با حسن نیت ایران آغاز شد و ادامه یافت به شكل مطلوبی كامل شود و پرونده هستهیی ایران از شورای امنیت به آژانس بازگردد».
وی ادامه داد: «البته مجموعه این همكاریها جایگاه و اعتبار فنی و قانونی و استقلال آژانس را نیز ارتقا می بخشد، جایگاهی كه توسط برخی كشورها می رفت دچار آسیب جدی شود».
سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری كه به اظهارات اخیر البرادعی مبنی بر اینكه توافقات ایران و آژانس آخرین فرصت برای تهران است اشاره كرد گفت: «تهران روندی را كه آغاز كرد به خوبی ادامه داده و تكمیل كرده است و در عمل نیز ثابت كرده كه روند مورد نظرش ثمربخش است».
وی با بیان اینكه «ایران فرصتهای زیادی را در اختیار طرفهای دیگر قرار داد و راه حل های مناسبی را نیز پیشنهاد كرد؛ ولی متاسفانه برخی با اصرار و پافشاری بر مواضع خود از این فرصتها استفاده نكردند» گفت: «ایران همواره از فرصتها به خوبی استفاده كرده و طرح هایی را كه برای استفاده از این فرصتها داشته است نشان داده كه ثمربخش میباشد».
حسینی تصریح كرد: «همكاریهای خوبی كه با آژانس تحت مدیریت البرادعی، مدیركل آژانس داشتیم نشان از حقانیت مواضع ایران داشته است».
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اظهارات سلطانیه، نماینده كشورمان در آژانس مبنی بر اینكه همكاری ما با آژانس به پایان رسیده است اظهار داشت: «این نقل قول از سلطانیه دقیق نیست، همكاریهای ما با آژانس ادامه خواهد یافت چنانچه قطعنامه جدیدی از سوی شورای امنیت صادر شود ما در همكاری با آژانس تجدید نظر می كنیم و گزینه های مختلفی را مورد بررسی قرار خواهیم داد».
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص گزارش اخیر البرادعی و درخواست اجرای پروتكل الحاقی از سوی ایران گفت: «در گذشته نیز اجرای پروتكل داوطلبانه بود و اجرای آن نیاز به مصوبه مجلس دارد».
حسینی ادامه داد: «مجلس مصوبه دیگری را گذرانده است كه تا زمانی كه بررسی پرونده هستهای كشورمان به آژانس بازنگردد هیچ اقدام داوطلبانهای را نخواهیم داشت».
سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص كارشكنیهای اخیر واشنگتن و اظهارات بوش در خصوص مخالفت با توافق ایران و آژانس گفت: «مواضع بوش و مخالفت آمریكایی ها نكته جدیدی نیست؛ از گذشته نیز انتظار آن میرفت، ما بدون توجه به این مواضع اقدامات اصولی خود را به پیش میبریم».
وی در خصوص خبرهایی مبنی بر اینكه ایران به دلیل تعللهای روسیه قرار است آن را از پروژه تكمیل نیروگاه بوشهر كنار بگذارد گفت: «در حاشیه اجلاس شانگهای پوتین، رییس جمهور روسیه به رییس جمهور كشورمان اعلام كرد كه نسبت به تكمیل این پروژه جدی هستند».
سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اظهارات اخیر بوش و محكوم كردن ایران به راه انداختن هولوكاست هستهای در منطقه گفت: «اظهاراتی كه مطرح می شود به دور از واقعیتهای موجود است و ما آن را رد می كنیم و دعوت میكنیم كه مواضع منطبق بر واقعیات و منطق اتخاذ شود».
حسینی ادامه داد: «آنچه بوش در خصوص هولوكاست هستهای مطرح كرد باید گفت هولوكاست یا نسل كشی هستهای توسط آمریكاییها در هیروشیما و ناکازاكی رخ داد، و این سابقه سیاه تاریخی در پرونده آمریكا ثبت است، ایران بارها اعلام كرده كه هیچ تهاجمی به كشور دیگر نداشته است بلكه قربانی عملیاتی تروریستی و جنگ تحمیلی بوده است كه تحت حمایت آمریكا شكل گرفت».
وی ادامه داد: «در خصوص تروریسم ایران را نیز متهم كرده است، اما همگان مطلع هستند كه تروریسم و افراطگرایی در منطقه مولود و دست پروده آمریكاییهاست و هیچ كس نیست كه نداند برخی از گروهك های تروریستی فعال در منطقه به ویژه عراق مولود و تحت حمایت آمریكاییها هستند»
سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اظهارات برخی مقامات غربی مبنی بر اینكه دسترسی ایران به انرژی هستهای حتی صلح آمیز غیرقابل قبول است و آینده روابط ایران با كشورها گفت: «به برخی از این اظهار نظرها نمیتوان اعتنا كرد؛ تنها اظهار نظر مشخصی از سوی یكی از مسوولین آمریكایی مطرح شد مبنی بر اینكه واقعیت های موجود روند منطقی همكاریهای میان و آژانس و گزارش غنی و تخصصی آژانس هیچ تاثیری در تغییر رویكرد آمریكاییها ندارد و این نشان میدهد كه این رویكرد كاملا به دور از منطق و واقعیات است، در حالی كه اگر منصف باشند این همكاریها و مبانی فنی و حقوقی موجود حتما باید تغییری را در رویكرد آنها ایجاد كند».
حسینی در خصوص ارزیابی وزارت خارجه از سكوت آلمان و چین و عدم همراهی آنها با دیگر كشورها در خصوص كارشكنی و توفقات اخیر ایران و آژانس گفت: «اختلاف نظرها از گذشته هم وجود داشته است، گزارش آژانس كه به روشنی و شفافیت البته در اختصار نكات مهمی را مورد تاكید قرار داد باعث شد كشورهایی كه دارای واقع نگری بیشتری هستند در مواضع خود تجدید نظر كنند و ما امیدواریم كه دیگر كشورهایی نیز به این روندی كه آغاز شده و ادامه مییابد بپیوندند و از ما حمایت كنند».
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص سفر جواد وعیدی، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان به ژنو گفت: «وعیدی برنامه مذاكراتش را با طرف آژانس هماهنگ میكند و در صورتی كه زمان آن مشخص شود اعلام می كنیم».
سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در خصوص زمان و مكان دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا فقط گفت: «دیدار لاریجانی - سولانا قرار است در زمان و مكان مناسب صورت گیرد».
سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان با اشاره به اجلاس نهضت وزرای عدم تعهد كه فردا و پس فردا در تهران انجام میشود گفت: «بیش از صد هیات به صورت قطعی در این اجلاس شركت میكنند كه 56 كشور در سطح وزیر هستند، همچنین این اجلاس توسط احمدی نژاد، رییس جمهور كشورمان افتتاح می شود و وزرای خارجه كوبا به عنوان رییس نهضت عدم تعهد و ایران به عنوان میزبان و رییس نشست در افتتاحیه سخنرانی خواهند كرد».
وی ادامه داد: این اجلاس تاثیر زیادی در نقش آفرینی این نهضت در تحولات بین المللی خواهد داشت و سوال اساسی در این نشست این است كه در جهان پر تنش كنونی چگونه می توان بین فرهنگ های متنوع سازش برقرار كرد و از تعامل آنها مبانی جهان شمول برای حقوق بشر ایجاد كرد، اعلامیه و عمل تهران در خصوص حقوق بشر و تمدن فرهنگی كه نتیجه مذاكرات كارشناسی اعضای نهضت در ژنو، نیویورك و تهران است چارچوبی مفهومی و عملی را برای تبیین ضرورت های موجود در زمینه احترام به تنوع فرهنگی و در عین حال تقویت جهان شمولی حقوق بشر فراهم می سازد؛ از این رو این اعلامیه و برنامه عمل تهران گام مهمی در تقویت ادبیات بین المللی در این زمینه محسوب می گردد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دیدار دیپلماتهای ربوده شده كشورمان در عراق با خانواده هایشان گفت: «طرف آمریكایی از طریق صلیب سرخ اعلام كردند كه خانوادهها برای این دیدار آماده باشند. ولی متاسفانه آنها همچون گذشته كارشكنی میكنند و خبر جدیدی در خصوص تاریخ این دیدار در اختیار نماینده صلیب سرخ علیرغم اهتمامی كه ایشان در این باره از خود نشان دادند، نداده است».
حسینی ادامه داد: «اینكه بارها آمریكایی ها اعلام كردهاند كه خانوادهها برای دیدار با عزیزانشان آماده باشند ولی بعد آن را لغو كردند و تاكنون به ثمر نرسیده است بازی كردن با روحیات خانوادههای این عزیزان است كه بر خلاف تمامی عرف دیپلماتیك و موازین بین المللی میباشد».
سخنگوی وزارت خارجه كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص دعوت ایران از رهبران گروههای فلسطینی برای سفر به ایران و جزییات طرح پیشنهادی ایران در خصوص مسایل فلسطین و لبنان گفت: «دعوتهایی كه از گروههای مختلف فلسطینی میشود و دیدارهای در خارجه از كشور صورت می گیرد یك هدف عمده دارد و دعوت آنها به وحدت، تفاهم و انجام مذاكرات، جمهوری اسلامی ایران به خاطر روابط مناسب و خوبی كه با گروه های مختلف فلسطینی دارد از این نفوذ معمولا استفاده كرده تا اختلاف نظرات بین آنها را به حداقل برساند و دائما موضوع خطر رژیم صهیونیستی را به آنها یادآورد شود».
حسینی همچنین در بخشی از اظهارات خود در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: «احكامی كه از سوی مقام معظم رهبری صادر می شود یك دوره زمانی خاص خود را دارد و بعد برای اینكه جانشینی منصوب گردد تصمیم گیری میشود و حكم مقام معظم رهبری برای سردار صفوی حكایت از موفقیت فعالیتهای ایشان را دارد».
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص روند كندی كه پذیرش سفیر كشورمان در كانادا سپری می كند اظهار داشت: «معمولا پذیرش سفیر از سوی كانادا روند طولانی را طی می كند».