سعید سلطانی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه مصرف لبنیات در کشور کاهش یافته است و برخی کارخانه ها یا شیر را از دامداران تحویل نمی گیرند یا میزان دریافت شیر را کاهش داده اند، گفت: شیر مانند محصولات دیگر نیست که در انبار ذخیره و در شرایط عادی عرضه شود. شیر خام را حداکثر می توان تا ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد نگه داشت و اگر بعد از آن وارد خط تولید نشود باید آن را دور ریخت.
وی ادامه داد: باید تولید و عرضه شیر دراین ایام مدیریت شود، زیرا اگرتولید دچار مشکل شود و کاهش یابد جبران آن سال ها طول خواهد کشید و از طرفی به صنعت دامداری ودامداران و در نهایت اقتصاد کشور لطمه وارد می شود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: در آخرین روزهای پایان سال 13۹۸ در ستاد تنظیم بازار مصوب شد که خرید توافقی شیرخام زیر نظر سازمان تعاون روستایی صورت گیرد اما با قرارگیری درتعطیلات عید و شیوع کرونا و نیمه تعطیل بودن بخش های مختلف کشور طبیعتا این خرید فرآیند زمانبری خواهد بود.
وی گفت: پیگیر آن هستیم که در اولین فرصت خرید توافقی شیرخام از دامداران صورت گیرد تا مشکلات زیادی برای دامداران ایجاد نشود.
سلطانی با بیان اینکه علاوه بر شیر، دام نیز بر روی دست دامداران مانده است، گفت: مصوبه ای نیز برای خرید توافقی دام داشتیم و قرار بود که شرکت پشتیبانی امور دام کشور، دام های سنگین را که بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ کیلو وزن دارند، از دامداران خریداری کنند و به عنوان ذخایر استراتژیک قرار دهند و در زمان لازم به بازار عرضه کنند. طبق اظهارات مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام این اقدام آغاز شده است ولی متاسفانه بعضی استان ها به درستی عمل نمی کنند و کسی پاسخگوی دامداران نیست و دامشان خریداری نمی شود.