آفتابنیوز : در حالي كه بيش از 26 ماه از سقوط دولت صدام ميگذرد، تداوم تلفات نيروهاي آمريكايي در عراق، موجب بحران اعتماد به بوش، حتي در ميان اطرافيانش شده است.
بوش، ماهها تلاش ميكرد تا حمايت عمومي را براي جنگ در عراق به دست آورد، اما هماكنون در جبهه ديگري با افكار عمومي روبهروست: اتهاماتي مبني بر اينكه دولت در مورد روند پيشرفت جنگ، حقيقت را به مردم نميگويد.
به گزارش لوسآنجلستايمز، بوش و دوستانش، سعي در ارائه چهرهاي مثبت از جنگ و تبليغ اينكه هرچند هنوز پيروز نشدهاند، اما كماكان در حال پيشرفت هستند، داشتهاند.
اين در حالي است كه ماه گذشته، ديك چني، معاون رئيسجمهور آمريكا، نظم اطلاعرساني كاخ سفيد را به هم ريخت و اعلام كرد كه شورشها در عراق رو به پايان است، اما از آن زمان تاكنون، كاخ سفيد، تلفات زيادي داشته و هزينه زيادي را پرداخته است.
سناتور چاك هگل كه از حاميان جنگ عراق بود، اعتراض كرده كه كاخ سفيد به شدت دور از واقعيت است. همچنين سناتور جوزف بيدن، يكي ديگر از حاميان جنگ، بوش را به ايجاد بحران بياعتمادي عمومي در آمريكا متهم كرده است.
حتي رامسفلد نيز خود را جداي از صحبتهاي معاون رئيسجمهور دانسته و ميگويد: من از آنان استفاده نميكنم و نبايد هم اين كار را انجام دهم؛ اين سخنان را وي به كميته خدمات مسلحانه سنا گفت.
وي اظهار داشت: شورشها احتمالا تا 4، 8، 10، 12، 15 و يا... سال ديگر ادامه خواهد داشت. ما زمان بيان آن را نميدانيم و اين مشكل بزرگي براي عراقيهاست.
ابرت دالك، مورخ و يكي از منتقدان بوش ميگويد: تحليلها كامل نيست و از تحليل اين مسائل هم نفرت دارم، اما قضيه شباهت زيادي به ويتنام دارد. اين بحران، موجهايي از تجربه ويتنام است كه سناتورهاي بسياري با فشار بر جانسون ـ رئيسجمهور وقت آمريكا ـ اهداف و اعتمادسازي وي را زير سؤال بردند.
استيو اشميت، سخنگوي چني، اعلام كرد: معاون رئيسجمهور در اين مباحثه، سياستي پارتيزاني دارد؛ او ميداند كه براي مخالفان سياسي، تفسير يك جمله و گذاشتن دام سياسي براي آن بسيار طبيعي است.
اما ديگر مقامات رسمي و پيشكسوتان جمهوريخواه كه از ترس كاخ سفيد، بدون ذكر نام صحبت كردند، اعلام نمودند كه معاون رئيسجمهور در اينباره اشتباه ميكند.
اين در حالي است كه مايكل ديور، از معاونان سابق رونالد ريگان، هرگونه شبيهسازي به ويتنام در اين زمينه را رد كرده و اين را تنها مشكلي عادي دانسته است.
هفته گذشته اعتراضها به اعتمادسازي دستگاه بوش، از جانب حاميان جنگ، هم مخالفان آن و هم جمهوريخواهان و دمكراتها به خوبي مشهود بود.
بيشتر افراد، خواستار اطلاعرساني بهتر در مورد پيامدها و خطر شكست در عراق و آموزش نيروهاي عراقي بودند.
نظرسنجيها نشان ميدهد كه به تازگي، بيشتر آمريكاييها معتقدند كه آمريكا در جنگ با عراق اشتباه كرده، اما هنوز تعداد كساني كه خواستار بيرون آوردن نيروها از عراق هستند به اكثريت نرسيده است.
بوش در آخرين مصاحبه تلويزيوني خود، سعي در بازسازي اين ضربه داشته و اعلام كرد كه بر پايه گزارشها، تعداد رو به افزايش شورشيان در عراق، بيشتر مربوط به كشورهاي عرب ديگر است و همچنين اعلام نمود كه جبهه مركزي، در حال مبارزه با تروريسم عراق است.
يكي از مشاوران جمهوريخواه كه نخواست نامش فاش شود، گفت: «اگر همه چيز در عراق خوب پيش ميرود، چرا هر روز صبح در اخبار ميشنويم كه سي نفر در اين كشور كشته شدهاند؟.
برژنسكي، مشاور سابق امنيت ملي آمريكا در زمان كارتر نيز خاطرنشان كرد: اين جنگ با عدم شايستگي تاكتيكي و استراتژيك آمريكا شروع شد... بنابراين، رئيسجمهور هماكنون بايد براي مردم آمريكا، طرحي را توضيح دهد كه روشنگر كليدهاي اصلي موفقيت آمريكا در عراق باشد.