دکتر حمید مساعدیان عضو کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی در گفتگو با ایسنا، درباره استفاده از قهوه در ارتفاعات گفت: برخی کوهنوردان علاقهمندند در برنامه های کوهنوردی از قهوه به عنوان یک نوشیدنی گرم استفاده کنند. قهوه و عامل فعال آن یعنی کافئین دارای اثرات مختلفی در بدن انسان است. از جمله اثرات آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مصرف قهوه باعث بی خوابی می شود و در ارتفاعات بالای سه هزار متر توصیه نمی شود
مساعدیان گفت: مصرفه قهوه باعث بی خوابی شده و فرد را هوشیار تر می کند و در اکثر انسانها به خواب رفتن را دشوار می سازد. در صورت مصرف قهوه در شب با توجه به اینکه بیماری ارتفاع در برنامه های کوهنوردی در ارتفاعات بالای ۳۰۰۰ متر با بی خوابی، خواب سبک و بیدار شدن های مکرر در طی خواب همراه است، باعث بدتر شدن علائم ناشی از ارتفاع می شود.
مصرف قهوه و کافئین باعث سرحالی و هوشیار شدن فرد در طی روز خواهد شد
او معتقد است که اگر کوهنورد در طی روز از قهوه استفاده کند باعث سرحالی و هوشیاری بیشتر وی می شود واحساس خواب آلودگی ناشی از ارتفاع گرفتگی از بین خواهد رفت. ضمنا مصرف قهوه می تواند تا حدودی سردرد ناشی از بیماری ارتفاع را بهبود بخشد.
قهوه باعث تحریک ترشح اسید معده میشود
عضو کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی بیان کرد: در افرادی که مبتلا به ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری هستند یا سوزش پشت جناغ دارند سوزش معده با مصرف قهود بدتر می شود. در کوهنوردی بواسطه اینکه شرایط غذایی نرمال نیز برای کوهنورد وجود ندارد افرادی که معده حساس تری دارند و باید رژیم های خاص را رعایت کنند، مصرف قهوه باعث ترش کردن و بدتر شدن علائم ریفلاکس می شود. پس این افراد نیز نباید از قهوه در کوهنوردی استفاده کنند.
او در آخر اضافه کرد: بنابراین نتیجه گرفته می شود که در برنامه های کوهنوردی اگر کوهنوردان علاقهمند به مصرف نوشیدنی خوبی همچون قهوه هستند بهتر است در طی روز از این نوشیدنی مفید استفاده کنند و شبها از مصرف آن بپرهیزند، البته اگر مشکلات دیگری نداشته باشند.