آفتابنیوز : آفتاب: مجمع روحانیون مبارز در آستانه حلول ماه مبارك رمضان و به منظور بهرهگیری بیشتر و بهتر از فرصت این ماه با صدور بیانیهای نكاتی را یادآور شده و در بخشی از آن تاكید كرده است: خطبا، گویندگان و وعاظ باید با روشنگری و بیان تعالیم رهگشای اسلام و آموزههای زندگیساز قرآن نقش موثر خود را در زدودن اوهام و خرافات از چهره دین ایفا نمایند.
در این بیانیه آمده است: فرا رسیدن ماه مبارك رمضان، ماه خیر و بركت و تقوی و گشوده شدن درهای رحمت خاص پروردگار بر همه مسلمانان مبارك باد. سپاس و ستایش خداوند منان را كه این ماه عزیز و گرانقدر را با لیله القدر و فرو فرستادن قرن كریم و تشریع روزه قداست ویژه بخشید و از در رحمت و بندهنوازی، فرصت خودسازی و تصفیه نفس و تكامل معنوی را برای انسانها در فضای نورانی و سراسر معنویت این ماه فراهم نمود.
تحیت و درود بیپایان بر شخصیت بینظیر عالم بشریت پیامبر عظیمالشأن اسلام كه قلب مباركش عرصهی نزول كاملترین كتاب آسمانی و تنها معجزه جاودانی قرار گرفت و برای ابلاغ پیام زندگیساز قرآن و رسالت رهایی انسان از سلطه امیال نفسانی و خواستههای شیطانی و تحقق روح و معنای توحید در عمق جان انسان و جامعه انسانی لحظهای از پای ننشست و هیچگاه ملال و خستگی به خود راه ندارد.
مجمع روحانیون مبارز در آستانه حلول ماه مبارك رمضان و به منظور بهرهگیری بیشتر و بهتر از این فرصت گرانسنگ بر خود لازم میداند نكاتی را به همه عزیان یادآوری نماید:
1- رمضان ماه عبودیت و بندگی است، گسستن از پستیها و پلیدیها و پیوستن به پاكیها و نیكیها، خودسازی و تزكیه نفس و تصفیه درون از رذایل اخلاقی و امیال شیطانی در هیچ فرصتی چون ماه مبارك رمضان زمینه آن فراهم نمیشود. ماهی كه سرود روحافزای آن تلاوت قرآن و زمزمههای آرامبخش آن دعا و نیایش است.
در این ماه مبارك درهای آسمان بر روی زمین گشاده میشود و پیوندی دلپذیر میان زمین و آسمان برقرار میگردد. اراده حق بر این تعلق گرفته كه در اردوگاهی به وسعت جهان اسلام و در پناه روزهداری و ذكر همیشگی حق و انس با قرآن و كلام خداوند، آدمی را از حصر تنگ و تاریك خودپرستیها رها ساخته و تسلط وی را بر خویشتن نوید دهد. برترین ثمره روزه و بهترین محصول رمضان چیزی جز حاكمیت انسان بر امیال و خواستههای نفسانی نیست.
روزه و رمضان تجلی راستین روح توحید و روحیه حقطلبی و خدامحوری است. بریدن از عادتها و گسستن از خواستهها و نه گفتن به بسیاری از دلبستگیها برای ورود به بارگاه قدسی حقتعالی، شرطی لازم و ضرور است كه نمایش آن در میعادگاه رمضان خواهد بود. بیجهت نیست كه در حدیث قدسی آمده است: «الصوم لی و انا اجزی به».
روزه از من است و جزا و پاداش آن بر من شكوه و عظمت روزه در این است كه خودنمایی و ریاكاری در آن كمتر است؛ زیرا روزه خویشتنداری و كف نفس است، زمینه شرك و خودنمایی در خودداری و ترك به مراتب كمتر از عباداتی است كه با عمل و انجام كاری تحقق خواهد یافت و این روح راستین دین و دینداری است چه اینكه محور دین و تعالیم پیامبران، توحید در اندیشه و عمل است و این در تقابل با هرگونه ریا و فریبكاری است.
باید به هوش بود كه ناخواسته دین به ابزاری در جهت فریب مردم و ظاهرسازی و نیرنگ بازی مبدل نگردد و تمام تلاش دینداران جهت نفی شرك و خودنمایی و دكانداری مصروف شود كه ظاهرپرستی و قشریت و عوامفریبی بلای ویرانگر دین و دینداری است و زمینهساز رشد رذیلت و جمود و موجب عقبماندگی دینداران و مومنان.
2- علما و روحانیون و متولیان فرهنگ دینی مسوولیت بسیار سنگین در ابلاغ پیام اسلام و آشنایی مردم با روح تعالیم اسلام و قرآن و میراث گرانسنگ معصومین (ع) بر عهده دارند. حفظ دین و رساندن صحیح و درست آموزههای دینی به مردم كاری بس بزرگ و سترگ است كه امروزه متوجه روحانیت و علما و اصحاب قلم و سخن میباشد.
بدیهی است طرح مسایل سست و سخیف و ارایه مطالب موهون و غیرمستند به منظور جلب عوام و یا انگیزههای دیگر موجب ترسیم چهره ناخوشایند از اسلام و آموزههای دینی است كه نه تنها خدمت به اسلام و قرآن نیست بلكه خیانتی آشكار و ضربهای جبرانناپذیر بر اسلام و تلاش و مجاهدت عالمان روشنگر و سالكان راه فضیلت و دانش و دلسوختگان طریق اصلاح و هدایت امت است. خطبا، گویندگان و وعاظ باید با روشنگری و بیان تعالیم رهگشای اسلام و آموزههای زندگیساز قرآن نقش موثر خود را در زدودن اوهام و خرافات از چهره دین ایفا نمایند.
قشریگری و ظاهرپرستی در حوزه دین و دینداری خطری است جدی كه از یك سو موجبات رشد و غلبه واپسگرایی و تحجر را فراهم نموده و از سوی دیگر افراطگری و خشونتگرایی و تنگنظری را سبب میگردد كه هر دو آفت ویرانگر دین و دینداری در طول تاریخ بوده و هست. در چنین نگاه و برداشتی نه از عقل و عقلانیت خبری است و نه از تحمل و مدارا اثری. هر اندیشهای كه غیر از فكر سطحی و جامد آنان باشد مطرود و متروك است و نفی و طرد آن وظیفه دینی و مسوولیتی شرعی از نظر آنان به شمار میرود.
رسالت عالمان دینمدار و متولیان عرصه فرهنگ و معرفت دینی در برابر اینگونه خطرات دینبرانداز و آفات ریشهسوز اخلاق و معنویت چیست؟!
آیا سكوت آنان جز تخریب بیشتر و ویرانگری گستردهتر را در این حوزهها موجب نخواهد شد؟ كدام بدعت زشتتر و مخربتر از بدعت ظاهربینی و تحجرگرایی است؟! كدام تیشهای بر ریشه دین كارآمدتر از طرح پارهای از خرافات و موهومات ضد اندیشه و عقل به جای آموزههای متعالی و رهگشای دین و تعالیم دینی؟!
نه سكوت جایز است و نه بیتفاوتی، باید از همه امكانات و از همه فرصتها در جهت تنویر افكار دینی مردم بهره گرفت. چهره تابناك و اثرگذار دین را آنگونه كه باید بر مردم تبیین و ترسیم نمود. دست رد بر سینه خناسان فریبكار زد و چهره دكانداران را رسوا نمود و مردم را به دین اخلاق و معنویت دین عقل و كرامت انسان، دین آزادی و آبادی و استقلال، دین ظلمستیز و ستمسوز، دین عدالت و حرمت به حقوق آدمی، دین توحید و یكتاپرستی، دین ضد شرك و ریاكاری و نفاق و دورویی هدایت كرد و این همه رسالت اصلی و وظیفه الهی عالمان روشنگر و دانشمندان متعهد و دلسوز و گویندگان خداترس و مردمدوست است.
3- نقش منحصر به فرد رسانه ملی در ارتقای سطح فرهنگ دینی و سیاسی و اجتماعی جامعه بسیار مهم و بزرگ است. رسانهای كه همواره چشم و گوش آحاد جامعه را مجذوب خود نموده و یافتههای خود را در عمق روح و فرهنگ جامعه تزریق مینماید.
توجه و عنایت این مجموعه در حوزه مسایل فرهنگی و دینی به منظور روشنگری افكار و اندیشه مردم و حفظ و حراست آنها از آفات خرافهپرستی و ظاهرگرایی و قشریتزدگی بسیار مهم و كارساز است. دعوت از صاحبنظران فاضل و فرزانه در عرصه مسایل فرهنگی و بهویژه دینی و ترسیم مبانی اساسی و بنیادی آنها و پرهیز از هرگونه فكر و اندیشه متحجرانه و ترویج و گسترش دانش و بینش صحیح معارف دینی، مسوولیتی است كه بیش از هركس و هركجا متوجه این رسانه میباشد.
از سوی دیگر در گستره مسایل سیاسی این رسانه لازم است خود را به صورت نماینده همه افكارو اندیشهها سیاسی بداند چه اینكه رسانه ملی در یك جامعه مردمسالار همه سلیقهها و افكار مختلف سیاسی را نمایندگی میكند. قرار گرفتن در حیطه یك جریان خاص و نادیده انگاشتن دیگر سلیقهها نفی اصلیترین ركن در یك نظام مردمسالار است، انتظار این است كه این سازمان خود را متعلق به همه اقشار جامعه بداند و تلاش نماید محصول آن بازتاب و انعكاس همه اندیشهها و جریانات مختلف فكری و سیاسی در جامعه باشد.
4- حفظ حرمت و حیثیت مردم بهویژه خدمتگزاران و بزرگان جامعه از تعالیم افتخارآمیز اسلام است. ارجگذاری نسبت به خدمات گذشتگان و پاسداشت زحمات و تلاشهای آنان از ویژگیهای پسندیده ملی و دینی ماست و لازم است این فرهنگ در میان همه اقشار جامعه احیا و نهادینه شود.
نادیده گرفتن و یا نفی خدمات پیشینیان شایسته ملتی برخوردار از فكر و فرهنگ نیست. متاسفانه مدتی است كه شاهد تخریب برخی از شخصیتهای اثرگذار و ملی و توهین به آنها میباشیم. چهرههایی چون آیتالله هاشمی رفسنجانی و حجتالاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی كه از میراثهای گرانسنگ فرهنگی و فكری جامعه ما بوده و دارای مكانتی است جهانی كه به جای بهرهگیری از ظرفیت فكری و تجارب ارزنده ایشان بهخصوص در عرصه بینالمللی، از سوی گروهی مورد ركیكترین اهانتها قرار میگیرند، آنچه حائز اهمیت است آن است كه این عده آنچنان در حصاری آهنین و در حاشیهای امن و به دور از نگرانی قرار گرفتهاند كه هیچ پروایی از اعمال مجرمانه و ضداخلاقی خود ندارند. مطمئنا اعتماد و تكیه بر چنین جریانی است كه این افرد را چنین گستاخ و بیپروا نموده كه بدون رعایت ادب و اخلاق هر سخنی را جائز دانسته و هر تهمت و افترایی را در مورد این عزیزان روا میدارند!
چه بسیار افرادی كه برای جامعه ناشناختهاند ولی تیر زهراآگین اتهامات و افترائات چهره آنان را جریحهدار كرده است. در صورتی كه و سررشتهداران آن با این جریان پشت پرده و امنیتآفرین یاوهگویان برخورد ننماید مطمئن باشند از هر خاكریزی عبور كرده و دیگر چهرهها را یكی پس از دیگری متهم و ملكوك خواهند نمود و هیچ كس از تیررس آنان خلاصی نخواهد یافت. سكوت و سازش با این جریان به نوعی پذیرش راه و رسم ویرانگر و ضد اخلاقی و انسانی آنان است.
5- خاطره دفاع مقدس نگینی است بر انگشتر نظام جمهوری اسلامی كه هیچ گاه از ذهن ملت پاك نخواهد شد. نسلهای این سرزمین بدانند كه امنیت و آزادی، استقلال و سربلندی ایران و ایرانی به بركت استواری و ایستادگی مدافعان جان بركف و شهیدان به خون خفته انقلاب و دفاع مقدس بوده است. آنان با قطره قطره خون خویش غرور و عزت ایرانی را با طراوات نگاه داشتند و این حقیقت را ثبت نمودند كه تنها طی دویست سال تاریخ گذشته ایران، این دوران دفاع مقدس بود كه به بركت نفس گرم حضرت امام و خون شفاف شهیدان دفاع مقدس حتی یك وجب از خاك میهن اسلامی را از كف ندادیم. خاطره عزتآفرین این دوران، غرور و حماسه و شرافت است برای هر ایرانی و یاس و خواری و وحشت است برای بیگانه و تجاوزگر به ایران و حقوق ایرانی.
6- جهان اسلام در موقعیتی حساس و سرنوشتساز قرار دارد. تلاش و تكاپوی نظام سلطه جهانی به خصوص آمریكا در ترسیم چهره اسلام و مسلمانان به عنوان دشمنی خطرناك و رقیبی خشن و بیباك برای مردم جهان از یك سو و جهل و جمود و شرآفرینی پارهای از مسلمانان افراطی از سوی دیگر كه خود بهانهای است در جهت ادعای شوم سلطهگران جهانخوار، مسوولیتی بزرگ و سترگ را متوجه مسلمانان نموده است.
توطئههای شوم و ویرانگر آمریكا در منطقه به خصوص افغانستان و عراق و حضور نظامی او در خاورمیانه ملتهای مسلمان را باید هشیار نماید تا در دام توطئههای جدید این شیطان فریبكار قرار نگیرند. متاسفانه دامی كه در سرزمین عراق نهاده و با اختلاف میان شیعه و سنی و ایجاد تفرقه و جنگ و كشتار بین آنان خلاص خود را جستجو میكنند، بیداری بیشتر عالمان و بزرگان فرق اسلامی را میطلبد تا با اتحاد و انسجام بیشتر نقشههای استكباری آمریكا را نقش بر آب نمایند.
7- سالی كه از سوی مقام معظم رهبری به عنوان اتحاد ملی و انسجام اسلامی نام گرفته لازم است تجلی وحدت و وفاق ملی باشد؛ به خصوص كه در این سال انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم. آنچه جای تاكید است ایجاد روحیه شوق و نشاط است تا در این فضای موجود در عرصه داخلی و منطقه حضور حداكثری مردم را پای صندوق رای داشته باشیم.
نگرانی ما نسبت به ردصلاحیتها و تنگ كردن فضای انتخابات آزاد و سالم است كه موجبات دلسردی مردم و جامعه را فراهم میآورد و از طرفی هم برخی از افراد واجد شرایط را از حضور در انتخابات منع و نیز زمینه رای دادن مردم را به افرادی كه مورد نظر آنان است مخدوش مینماید.
انتظار میرود كه شورای محترم نگهبان و مجریان انتخابات نسبت به این موضوع با تحمل و مدارای لازم بپردازند و فضای انتخاباتی را گرم و با نشاط نگه دارند و زمینه حضور حداكثری مردم را فراهم آورند.