آفتابنیوز : آفتاب- نماینده مردم ایلام گفت: «در پایانههای مرزی ما هیچ اقدام خاصی برای مقابله با ورود وبا صورت نمیپذیرد و باید بگویم که مرزهای ما فیامانالله رها شدهاند».
هشدار نسبت به شیوع وبا در کشوربه گزارش آفتاب، به دنبال انتشار اخبار گسترش شیوع بیماری وبا در نواحی غربی کشور، «داریوش قنبری» نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار آفتاب، ضمن تایید این اخبار اعلام کرد: «بیشترین آمار شیوع وبا مربوط به استان کردستان، به ویژه شهرهای سقز و بانه است، ضمن اینکه بیماری به استان ایلام و دیگر استانهای مرزهای غربی کشور نیز سرایت کرده است».
قنبری با اشاره به این نکته که «در این فصل ما معمولا با این مشکل مواجه هستیم و در چند سال گذشته هم همواره در این فصل نگرانیهایی در مورد بیماری وبا به وجود آماده است» تصریح کرد: «بخش عمدهای از این مسئله مربوط به ضعف امکانات و وضعیت پزشکی کشور عراق است».
وی افزود: «در کنار این مسئله، در نواحی مرزی ما نیز مسائل قرنطینه به خوبی رعایت نمیشود و علاوه بر آن مراودات قاچاقی هم وجود دارد که هیچ نظارتی بر روی آنها وجود ندارد و امکان قرنطینه ندارند. علاوه بر این تجهیزات مرزهای ما هم به شدت با مشکل مواجه است».
نماینده مردم ایلام ضمن تاکید بر این نکته که «با توجه به شرایط خاص این فصل، باید مراقبتها و نظارتهای ویژهای در نظر گرفته شود»، افزود: «طبق اخباری که من دارم به تازگی تردد زوار ایرانی به عراق قدغن شده است، اما متاسفانه هنوز عده زیادی از عراق برای زیارت به ایران میآیند که تردد آنها ممنوع نشده و اگر قرار بر انتقال بیماری باشد این اتفاق رخ میدهد».
قنبری اظهار داشت: «بر اساس آمار، تنها در مرداد ماه امسال 75هزار ایرانی از طریق مرز مهران وارد عراق شدهاند و در همین مدت 150هزار عراقی از این مرز به ایران آمدهاند. با توجه به این حجم بالای رفت و آمد و دیگر مراودات که به صورت قاچاقی و پنهان صورت میگیرند متاسفانه ما نتوانستهاین کنترل مناسبی بر روی انتقال بیماری داشته باشیم».
وی در مورد آمار دقیق مبتلایان به وبا و تلفات احتمالی بیماری گفت: «متاسفانه آمار درستی در این زمینه وجود ندارد. در بسیاری از نواحی غربی کشور، به ویژه در نزدیکی مرزها امکانات و تجهیزات بهداشتی مناسبی وجود ندارد. بسیاری از افراد آلوده به دلیل عدم دسترسی به امکانات درمانی و بهداشتی جزو آمار به حساب نمیآیند و حتی ممکن است عدهای در روستاها و نقاط مرزی به دلیل ابتلا به بیماری جان خود را از دست بدهند اما نامشان در هیچ آماری به ثبت نرسد. آماری هم که در رسانهها و مطبوعات منتشر شده حاکی از چندین مورد ابتلا به بیماری بوده که در چند مورد هم به فوت منجر شده است».
قنبری تصریح کرد:«وضعیت بهداشتی در نواحی مرزی واقعا تاسف برانگیز است. ای کاش این امکان وجود داشت که خبرنگاران سری به این مناطق میزدند تا از نزدیک وضعیت آنجا آشنا شوند. در همین پایانههای مرزی ما سادهترین امکانات بهداشتی و قرنطینهای وجود ندارد. اگر شما به یکی از این پایانهها مراجعه کنید تنها میتوانید نام قرنطینه را بر روی یک تابلو بخوانید. فقط یک تابلو وجود دارد و یک اتاقک کوچک که اصلا مورد استفاده قرار نمیگیرند و باید گفت اصلا هیچ اقدام خاصی برای قرنطینه صورت نمیگیرد».
نماینده مردم ایلام گفت:«من خودم هر بار که به حوزه انتخابیه میروم سری هم به مرز مهران میزنم، باید بگویم که هیچ اقدام خاصی در این مناطق مرزی صورت نمیپذیرد و مرزهای ما فیامانالله رها شدهاند».