آفتابنیوز : آفتاب: «سعید شیرکوند» معاون وزیر اقتصاد در دولت خاتمی درباره سخنان «محمد سعیدیکیا»،وزیر مسکن، مبنی بر قطع پرداخت وامهای 10 میلیونی و نقش آنها در گرانی مسکن اظهار داشت: گزارش سعیدیکیا و اشاره به برخی عوامل موثر در افزایش بیرویه قیمت مسکن در سال 85 هر چند درست و صحیح است اما همه عوامل موثر در افزایش قیمت را بیان نمیکند.
این استاد اقتصاد دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: همانگونه که در گزارش نیز اشاره شده است، اتخاذ سیاستهای یکشبه و تخیلی در مورد خانهدار کردن افراد فاقد مسکن نه تنها گرهای از کار مردم باز نکرد که خود گره دیگری بر آن افزود. بنابراین علت اصلی افزایش قیمت مسکن را باید از چند زاویه بررسی کرد.
وی افزود: دادن وامهای مسکن 10 میلیون تومانی و آن همه هیاهو بر سر نتیجهبخش بودن این وامها در حالی که تنها به 30 هزار نفر از یک میلیون متقاضی آن پرداخت شد اثر منفی بسیار زیادی در بازار مسکن ایجاد کرد که آن زمان نیز بینتیجه بودن این وامها توسط کارشناسان با قطعیت و صراحت اعلام شده بود.
شیرکوند تصریح کرد: عامل مهم دیگری که در این گزارش به آن توجه نشده است اثرات ناشی از فشار نقدینگی بسیار زیاد به بخش مسکن است زیرا نقدینگی پمپاژ شده در سال 84 و 85 نه تنها موجب رونق تولیدات مسکن نگردید بلکه به دلیل فقدان فضای کسب و کار لازم و بیتوجهی دولت به بخشهای پایین دستی بازار مسکن موجب شد که تورم ناشی از فشار هزینه مواد اولیه تولیدی نیز بر فشار نقدینگی افزوده شود و بازار مسکن به تلاطم بیسابقهای بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: در این میان دولت محترم به جای ریشهیابی دلایل افزایش قیمت در چند ماه اول به تکذیب افزایش قیمت پرداخت و پس از آن دستهای مافیایی را عامل افزایش قیمت معرفی کرد.
معاون وزیر اقتصاد در دولت خاتمی در ادامه اظهار داشت: از اینکه وزارت مسکن بر واقعیتهای موجود چشم باز کرده است و واقعبینانه میخواهد به بررسی بحران مسکن بپردازد، جای خوشحالی است.
وی در عین حال اظهار داشت: امیدوارم مسئولان امر مسکن به جای بررسی واقعیتها مجددا در مسیر غیر واقعبینانه دیگری قرار نگیرند و بدانند که اقتصاد ساز و کارهای شناخته شده و کارشناسانهای دارد که نه میتوان به آن دستور داد و نه میتوان آن را نادیده گرفت.