آفتابنیوز : آفتاب: بسیاری از تحلیلگران مسایل سیاسی مواضع تند نیکولا سارکوزی رییس جمهور فرانسه،وزیر امور خارجه و همچنین سخنگوی وزارت خارجه فرانسه طی روزهای اخیر را چرخشی در دیپلماسی فرانسه نسبت به روند گذشته در مقابل ایران ارزیابی میکنند اما «حسین سلیمی» عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با چنین ارزیابی موافق نیست و در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب میگوید: من با این ارزیابی که سیاست خارجی فرانسه پس از روی کار آمدن نیکولا سارکوزی در برابر ایران کاملا چرخش داشته موافق نیستم چرا که فرانسه در زمان ریاست جمهوری ژاک شیراک هم موافق توقف برنامه هستهای ایران بود.
سلیمی افزود: البته ممکن است موضعگیریهای سارکوزی شدیدتر باشد اما موضعگیری فرانسه همان مواقع قبلی است و نمیشود، گفت چرخشی در دیپلماسی فرانسه نسبت به ایران صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: فراموش نکنیم فرانسه، آلمان و انگلیس جزو کشورهای بانی قطعنامه و فرستادن پرونده هستهای ایران به شورای امنیت بودند.
استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: با توجه به دور جدید همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دلیل این که نظرات کارشناسان آژانس به ایران نزدیک شده کشورهایی که به دنبال پروژه تعلیق در پرونده هستهای ایران هستند به نوعی دیپلماسی را آغاز کردهاند که به توقف غنیسازی در ایران منجر شود.
به اعتقاد وی، قدرتهای بزرگ اروپایی و آمریکا خواهان ادامه وضعیت فعلی در مورد گسترش توانایی ایران در غنیسازی اورانیوم نیستند و از همین رو برای توقف این روند از هر وسیلهای استفاده میکنند.
سلیمی اظهار داشت: دور جدید فعالیت کشورهای بزرگ اروپایی و آمریکا برای تشدید فشارهای بینالمللی برای گرفتن قطعنامه در شورای امنیت است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تئوری که در مقابل پروژه تعلیق مطرح شده تئوری کند شدن روند غنیسازی است به طوری که آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطمئن شود غنیسازی به سمتی نمیرود که ایران به پلوتونیوم دست یابد. بنابراین، کشورهایی که همچنان به دنبال فرمول تعلیق هستند دور جدیدی از فشارهای گوناگون و ارائه مشوقهای مختلف را آغاز کردهاند که مسیر پرونده هستهای ایران را به پروژه تعلیق باز گردانند.