آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه «جمهوری اسلامی» در سرمقاله روز سهشنبه 27 شهریورماه خود به نقد مصوبه اخیر شورایعالی ایرانیان خارج از كشور پرداخت. در این جلسه، موضوع صدور كارت تردد برای ایرانیانی كه ترك تابعیت كردهاند و همچنین معافیت ایرانیان خارج از كشور از پرداخت عوارض خروج از كشور به تصویب رسیده بود.
روزنامه «جمهوری اسلامی» در سرمقاله خود که با عنوان « این مصوبه را تصحیح كنید» منتشر شده، ضمن آنکه تایید میکند « تلاش برای جذب ایرانیان مقیم خارج از كشور امری كاملا قابل تحسین و تقدیر و بلكه لازم و ضروری است»، در عینحال تاکید کرده است:« در تعامل با ایرانیان مقیم خارج از كشور باید حساسیتها و دقتهای لازم برای جلوگیری از سوءاستفاده افراد فرصتطلب یا عوامل نفوذی بیگانگان مراعات شود».
این روزنامه دراینباره توضیح دادهاست: بدون تردید تعدادی از ایرانیانی كه در خارج بویژه در آمریكا و بعضی كشورهای اروپائی زندگی میكنند با سازمانهای جاسوسی خارجی مرتبط هستند و عوامل اطلاعاتی و حتی عملیاتی آنها محسوب میشوند. باز كردن درهای كشور به روی این افراد زیانهای زیادی خواهد داشت كه نیاز به توضیح ندارد. بنابراین، حتی در مورد رفت و آمد عادی این قبیل افراد باید حساسیت نشان داده شود چه رسد به اینكه امتیازاتی برای آنها در نظر گرفته شود.
این روزنامه صبح تهران یادآور شده است:«ماجرای چند نفری كه در دو سال اخیر توسط نیروهای اطلاعاتی شناسائی و بازداشت و بازجوئی شدند و اظهارات آنها از تلویزیون نیز پخش شد، نمونههای روشن این واقعیت است. آیا مسائل مربوط به هاله اسفندیاری و رامین جهانبگلو را فراموش كردهایم؟!»
در بخش دیگری از مطلب آمده است:« دولتمردان ما هنگام تصمیم گیریها به یاد بیاورند كه بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از كشور كه در 30 سال اخیر كشور را ترك كردهاند برای همراهی نكردن با انقلاب، فرار از جبهه و دفاع مقدس و یا حتی به دلیل ضدیت با انقلاب و نظام و راهی كه ملت برگزیده است به خارج رفتهاند. آیا این درست است كه به این افراد امتیازاتی داده شود كه به كسانی كه در سختترین شرایط در اینجا ماندند و فداكاری كردند و همه مشكلات را تحمل نمودند و با مقاومت خود توطئه دشمنان را خنثی كردهاند، تعلق ندارد؟»
در پایان مقاله روزنامه «جمهوری اسلامی» خبری هم داده شده:«اطلاعات غیررسمی نشان میدهد مراكز اطلاعاتی امنیتی و سایر مراكزی كه به نحوی با این موضوع مرتبط هستند، مطالعات لازم را در مورد تصمیمگیری اخیر انجام ندارد و یا نظر مساعدی نسبت به اینگونه تصمیمگیریها ندارند».