آفتابنیوز : آفتاب: یک فعال سیاسی موضعگیری اخیر دلت سارکوزی را ناشی از نفوذ شدید جامعه یهودیان فرانسه در دولت این کشور ارزیابی کرد.
ابراهیم یزدی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص اظهارات اخیر کوشنر و همچنین موضعگیریهای دولت سارکوزی درباره جمهوری اسلامی و موضوع پرونده هستهای گفت: «اگرچه وزیر خارجه فرانسه اظهارات پیشین خود را تا حدودی اصلاح کرده است اما باید دانست که موضع دولت جدید این کشور بیش از گذشته با ایالات متحده همسو شده است».
وی با تأکید بر تأکید مصوبه شورای امنیت سازمان ملل بر توقف غنیسازی در ایران به اتفاق نظر کشورهای 1+5 بر این نکته و همراهی روسیه و چین اشاره کرد و افزود: «دولت چین نیز هفته پیش لحن تندی در برابر ایران به کار گرفت. بنابراین تمامی کشورهای 1+5 بر سر توقف غنیسازی اورانیوم توافق دارند اما آنچه متفاوت است نوع و چگونگی برخورد هر یک از این کشورها با ایران است. ایالات متحده در پی تصویب سختترین قطعنامه علیه جمهوری اسلامی است و سقف مورد نظر آنها تحریم همه جانبه ایران از جمله تحریم در زمینه صادرات نفت است. دولتهای 1+5 البته تماما با این دیدگاه و هر یک به دلایل خاص خود موافق نیستند اما در عین حال توافق دارند که درباره آنچه تمرد جمهوری اسلامی از مفاد قطعنامههای شورای امنیت میدانند باید قطعنامه سوم صادر شود. از آنجا که سیاست ایالات متحده درباره ایران این نیست که مانند عراق یا افغانستان بدون تأثیر شورای امنیت وارد شود لاجرم گامهای خود را به تناسب نظر سایر گروههای 1+5 برمیدارد».
یزدی در ادامه با تأکید بر اینکه نه فرانسه و نه آمریکا برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آمادگی و برنامهای ندارند گفت: «اما سخنان کوشنر و سارکوزی نشانگر آن است که فرانسه آرام آرام به موضوع ایالات متحده درباره ایران نزدیک میشود و این امر میتواند در صدور قطعنامه جدید تبلور یابد. با این همه درباره دولت سارکوزی نباید فراموش کرد که یهودیان فرانسه نفوذ بسیاری بر دولت او دارند. این دولت فرانسه بود که روژه گارودی را به دلیل چاپ کتابی که در آن آمار کشتار یهودیان را زیر سؤال برده بود محاکمه کرد. بنابراین برای فهم موضع دولت جدید فرانسه درباره پرونده هستهای باید عوامل دیگری را هم دخیل دانست و از آن جمله اظهارات رئیس جمهوری ایران درباره نفی هولوکاست و محو رژیم صهیونیستی است».
این فعال سیاسی در پایان اضافه کرد: «این اظهارات واکنش جامعه قدرتمند یهودیان فرانسه را برانگیخته و بسیاری از موضعگیریهای سارکوزی را باید ناشی از نفوذ این بخش از جامعه فرانسه در دولت جدید این کشور دانست».