آفتابنیوز : آفتاب: فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بر آمادگی این نیرو برای مقابله با هرگونه تجاوز و تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران تاكید كرد و گفت: «به صلاح دشمنان هست كه از تهدید نظامی دست بردارند ما با توانمندیهای خود میتوانیم مقابله به مثل كنیم و ضرباتی سنگینتر از آنچه كه دشمن به ما میزند به آن وارد كنیم.»
سردار سرلشكر " محمد علی جعفری " در گفتگوی اختصاصی با شبكه خبری العالم با اشاره به اینكه در طول جنگ تحمیلی سپاه به تجهیزات و تجارب بسیاری دست یافت، خاطرنشان كرد: با توجه به تهدیداتی كه تاكنون ادامه دارد سپاه توانایی خود را در زمینههای مختلف حفظ كرده است.
وی افزود: این نیرو به عنوان یك سازمان انقلابی و مسلح در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با ماموریت نگهبانی و حراست از دستاوردهای انقلاب بنا به فرمان حضرت امام خمینی (ره ) تشكیل شد.
وی تاكید كرد : ماموریت سپاه در قانون اساسی جمهوری اسلامی مورد تاكید قرار گرفته است ، در عین حال كه این ماموریت فقط نظامی نیست.
سرلشكر جعفری با اشاره به اینكه ماموریت واحدهای نظامی و نیروهای ارتش كشورهای مختلف دفاع از تمامیت ارضی آن كشور در مقابل حملات نظامی بیگانگان است، اظهار داشت : ماموریت سپاه پاسداران ، دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن است.
وی دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی را جزو وظایف اصلی و مهم سپاه برشمرد و تاكید كرد، در واقع این ماهیت سازمانی این نیرو را میرساند كه سازمانی مسلحانه و انقلابی است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینكه تهدیدات نظامی بسیار زیادی انقلاب و نظام ما را تهدید كرد، به ویژه هشت سال جنگ تحمیلی عراق ، این ماهیت كلی و قالب تشكیلات سپاه را تشكیل میدهد.
وی گفت: یك سازمان مسلحانه نظامی میتواند توانمندیهای دیگری مثل امنیتی، فرهنگی و سایر فعالیت هایی كه برای داخل نیز مفید است نیز داشته باشد ؛ بنابراین سپاه با آن آمادگی وارد صحنههای نبرد شد.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: سال 1359 كه جنگ تحمیلی علیه ایران آغاز شد ، دو سال از تاسیس سپاه می گذشت در حالی كه سپاه ابتدا این آمادگی و ماهیت نظامی را نداشت و در واقع دشمنان انقلاب باعث شدند كه این نیرو به سمت آمادگی نظامی پیش برود.
سردارسرلشكر جعفری با اشاره به اینكه جنگ خسارتهای زیادی برای ایران به جای گذاشت ؛ اما نعمتهای بسیاری نیز داشت، افزود : با توجه به اینكه تهدیدات علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی هنوز ادامه دارد، سپاه آمادگیهای نظامیاش را به روز كرده كه این خود یك اقدام بازدارنده برای ایران اسلامی است.
وی با اشاره به تغییر فرماندهی سپاه اظهار داشت: با توجه به اینكه معمولا در سازمانهای نظامی و ارتشها فرماندهان كمتر از 5 سال جابجا میشوند ؛ اما مدت فرماندهی برادر و همرزم عزیزم سرلشكر صفوی نزدیك به 10 سال بود، جابجایی اخیر در شرایطی طبیعی انجام شد.
وی افزود: سپاه سازمانی گسترده و عظیم، دارای ردههای مختلف و متعدد و كار در این پست به هرحال سنگین است و جابجایی فرماندهی در این پست سنگین بعد از 10سال بسیار طبیعی است.
وی با اشاره به حساسیت اوضاع كنونی تاكید كرد، درباره آمادگی سپاه و فرماندهی آن هیچگونه نگرانی وجود ندارد و جابجایی نیز به شكل طبیعی و با تقاضای سردار صفوی و موافقت فرمانده معظم كل قوا حضرت آیتالله خامنهای در این موقعیت حساس انجام شد.
وی با اشاره به تحولات مورد انتظار در آینده سپاه تاكید كرد، سپاه پاسداران خود را برای دفاع از مردم مستضعف و مظلوم عالم به ویژه مسلمانان جهان در هر كجا كه تحت ظلم باشند ، موظف میداند.
سردار سرلشكر جعفری با اشاره به اینكه سپاه سازمانی متكی به تجربه و به روز است، افزود : عملیات و صحنه های نبرد پس از انقلاب پشتوانه تجربه گرانبهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است كه سازماندهی نظامی یعنی تشكیل گردان، تیپ و لشكر آن در منطقه و صحنه نبرد انجام شد و خیلی متكی به آموزشهای نظامی در دانشكدهها و مراكز آموزشی نبود.
وی تاكید كرد: اصطلاحی در مدیریت سپاه با عنوان "سازمان یادگیرنده" مطرح است به این معنی كه این نیرو در صحنههای نبرد و با اتكای به تجربههای عملیات مختلف و با مدیریت انقلابی و به روز در صحنه نبرد شكل گرفت و رشد و تكامل پیدا كرد.
وی افزود: سپاه در طول دوران طولانی جنگ تحمیلی تجربیات را در سازمان خودش نهادینه كرد و به تجربیات و همه فنون نظامی و دفاعی مجهز شد.
وی تاكید كرد: پس از پایان جنگ تحمیلی سپاه پاسداران با استفاده از تجربیات جنگ به تهیه و ساخت تجهیزات جدید اقدام كرد، آموزشهای تخصصی نیروهای خود را بالا برد و اكنون در بالاترین سطح آمادگی تجهیزات و نیرو نسبت به زمان آغاز فعالیت قرار دارد.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود : سپاه بعد از جنگ به سلاح و تجهیزاتی كه در شرایط جنگی امكان فراهم شدنش نبود مجهز شد، مثل انواع تانكهای پیشرفته یا توپ یا سایر سلاحهایی كه امروز در اختیار این نیرو قرار دارد.
وی با اشاره به اینكه پس از جنگ این نیرو همچنین به انواع موشكهای میان برد ، دوربرد مجهز شد، گفت : تبادل تجارب بین كشورهای اسلامی و منطقه عامل مهمی در توانمندی قدرت سپاه بسیار بوده است.
وی از نوع فرماندهی سپاه به عنوان عامل مهم قدرت این نیرو یاد كرد و تاكید كرد: سپاه مدیریت انقلابی بر نیروهایش دارد و از آنجایی كه عمده سازمان رزم سپاه را بسیجیان داوطلب تشكیل می دهند، نوع مدیریت باید انقلابی و ولایی باشد.
وی خاطرنشان كرد: این نوع مدیریت دستوری و فرمانی نیست، از اعتقاد و عقیده سرچشمه میگیرد ، اطاعت از فرماندهی در سپاه به باورهای دینی وصل می شود و در واقع این مدیریت عامل قدرت سپاه است.
وی با اشاره به اینكه سپاه یك تشكیلات صرفا نظامی نیست بلكه سازمانی مردمی انقلابی و مسلحانه است، افزود: مردمی بودن سپاه یعنی اینكه سپاه پاسداران به عنوان ظرفی است كه مردم ایران از آن برای دفاع از كشور و نظامشان از آن بهره می گیرند.
وی با اشاره به اینكه ارتباط بین مردم و سپاه قلبی است و از عقیده و ایمان سرچشمه می گیرد، خاطرنشان كرد : حضور داوطلبانه بسیجیان به عنوان بخشی از مردم آماده دفاع، ارتباط سپاه و مردم را از حالت خشك نظامی خارج ساخته است.
وی افزود: بسیج بر اساس اعتقاد و داوطلبانه برای دفاع از مردم پا پیش میگذرد ، بنابراین فرماندهی نیز باید نوعی خاص و جدا از سازمان صرف نظامی است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش دیگری از مصاحبه خود با شبكه خبری العالم با اشاره به تلاش دشمن برای دستیابی به اهداف خود از راه تهدید اقتصادی ، سیاسی و یا نظامی افزود: در بین ملت ایران چه مسلمان و چه غیرمسلمان یك غیرت و حمیت ملی برای مقابله با تهاجم بیگانه وجود دارد.
سردار سرلشكر محمد علی جعفری اظهار داشت: یكپارچگی و وحدت ملی كه در ایران وجود دارد یك نقطه قوت دیگری است، و در واقع حمایت و پشتیبانی و درصد قابل ملاحظهای از مردم حاضرند كه جان خود را برای نظام بدهند چون بین خودشان با نظام احساس جدایی نمیكنند اینها عوامل قدرت بسیار بالای ما در نظام اسلامی است.
جعفری خاطر نشان كرد: البته دشمن تهدید میكند چون فكر می كند كه ایران از تهدید هراس دارد. ما از شرایط خودمان، از شرایط عراق و افغانستان تحلیلی داریم و طی جنگ هایی كه در یكی دو دهه اخیر در منطقه روی داد به نقاط ضعف خود پی بردیم ولی تجربه جنگ 33 روزه حزب الله در مقابل اسرائیلیها نشان داد كه تجهیزات میتواند با تكنیك ها و روشهای خاص عملیاتی خنثی شوند.
سرلشكر جعفری در ادامه گفت: ما دیدیم كه برادران ما در حزب الله لبنان و با امكاناتی بسیار كم و اولیه با اینكه دولت آنها را همراهی نمی كرد، در مقابل ارتش مسلح ایستادگی كردند لذا ما از تهدید دشمن نمیترسیم.
وی گفت: جنگ تحمیلی هشت ساله كه از طرف رژیم بعث صدام علیه ما تحمیل شد همانطور كه حضرت امام فرمودند و یك واقعیت هم بود خیلی به نفع ما شد. واقعا منافعی ما از این جنگ به دست آوردیم و پیامهایی از مقاومت در این جنگ به نقاط دنیا صادر شد.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به شكست طرحهای رژیم صهیونیستی برای نابود كردن حزب الله از طریق بمباران های هوایی متمركز و احتمال استفاده دشمن از این شیوه افزود: ما میتوانیم هر شیوه جنگی دشمن را خنثی كنیم.
سرلشكر جعفری بابیان اینكه لشكر كشی به منطقه سودی برای آمریكا در پی ندارد، خاطر نشان كرد: هزینهای كه آمریكا می كند نسبت به فایدهای كه به دست میآورد بسیار بیشتر است، یكی از نقاط ضعف آمریكایی ها در منطقه همین است كه آنها آمدند در اطراف ایران مستقر شدهاند و این استقرار آنها اجتناب ناپذیر است نسبت به اهداف شومی كه دنبال میكنند، آنها نمیتوانند این استقرار را نداشته باشند یا فاصله شان را از مرزهای كشور ما كم بكنند.
سردار جعفری در ادامه گفت: آنها قادر نیستند خودشان را از تیررس سلاح های دوربرد ما دور كنند و بعد به اقدام نظامی علیه ایران دست بزنند. لذا بزرگترین آسیب پذیری دشمن در رابطه با تهدیدات آن همین است، ما با توانمندیهای خود می توانیم مقابله به مثل كنیم و ضرباتی سنگینتر از آنچه كه دشمن به ما میزند به آن وارد كنیم. بنابراین، این آسیب پذیری برای دشمن آسیب پذیری واقعی و جدی است كه اگر روی آن و به عاقبت آن فكر كنند من معتقدم كه به صلاحشان هست كه از تهدید نظامی دست بردارند.
وی درباره حضور نیروهای اشغالگر در عراق و واكنش ایران در قبال آن تصریح كرد: این حق مسلم ایران است كه وقتی دشمن در خاك یك كشور دوست و همسایه ما مستقر میشود و از آن نقطه علیه ما اقدام میكند، ما هم علیه نقطهای كه دشمن در آنجا مستقر است ، اقدام كنیم. البته ما هرگز تعرض به برادران مسلمان كشورهای همسایه نداریم و این اقدام مقابله به مثل ما، فقط برای از بین بردن دشمنی است كه خاك آن كشور علیه ما اقدام میكند و این حق طبیعی ماست.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به كشورهای همسایه درباره تبعات و پیامدهای همكاری با دشمنان اسلام هشدار داد و گفت مقابله به مثل ما برای از بین بردن دشمنی كه از خاك و یا فضای كشوری علیه ما اقدام می كند حق طبیعی ماست و ما می توانیم علیه دشمن كه در آن كشور مستقر است اقداماتی را صورت دهیم و در این میان خساراتی نیز به آن كشور وارد كنیم.
وی افزود بنابراین كشورهای منطقه كه با دشمنان اسلام و ایران اسلامی همكاری میكنند باید بدانند كه اگر جنگی اتفاق بیفتد و خاك خود را در اختیار دشمن قراردهند و از آنجا علیه ما اقدام نظامی صورت گیرد ما در برابر آن پاسخ می دهیم و این امری طبیعی است.
وی در ادامه گفت: ما به كشورهایی كه اسلامی هستند صرف نظر از اختلافات جزیی میگوییم كه محور اسلامی باید اتحاد كشورهای منطقه باشد ما با همه ملت های منطقه و با اكثر دولتهای كشورهای منطقه دوست هستیم و رابطه داریم و باید این رابطه را هر چه عمیقتر كنیم اما دشمن قسم خورده تلاش می كند این اتحاد را برهم زند و هرچه بی مهری از طرف دوستان خود ببینیم ندیده می گیریم و پیام ما صلح و دوستی است اما دفاع را وظیفه اصلی خود می دانیم و آمادگی نظامی ما هم در همین راستا است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: به طور قطع این آمادگی در ما وجود دارد تا از كشورهای منطقه در برابر تجاوز بیگانگان دفاع كنیم و این وظیفه اسلامی ماست و ما پیرو امام هستیم و این را امام راحلمان به ما آموخته است.