کد خبر: ۶۵۴۰۲
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۸۶ - ۱۱:۰۶

شریعتمداری: دولت لایحه سن رای را ندهد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «حسین شریعتمداری»، مدیرمسؤول روزنامه «کیهان»، از دولت خواست لایحه خود برای کاهش سن رای‌دهندگان را که احمدی‌نژاد وعده آن را داده، ارائه نکند. 

درخواست شریعتمداری از دولت درپی آن مطرح می‌شود که محمود احمدی‌نژاد روز یكشنبه اول مهر پس از نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی 86 – 87 اعلام کرد که به زودی سن رای‌دهندگان را به 15سال برمی‌گردانیم.بلافاصله وزیر کشور هم در مصاحبه‌ای درباره زمان ارائه لایحه کاهش سن رای‌دهندگان گفت: این لایحه به دست دولت است و زمان ارائه آن را نیز دولت تعیین می‌کند. 

اما انتشار این خبر، واکنش مجلسیان را نیز در پی داشت. چنانکه در پی اظهارات احمدی‌نژاد، «علا‌ء‌الدین بروجردی» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اظهار بی‌اطلاعی از لایحه کاهش سن رای‌دهندگان در پاسخ به خبرنگار آفتاب گفت: من این مطلب را الان از شما شنیدم. باید ببینیم پیشنهاد دولت چیست چون سن‌ رای‌دهندگان 16 بود که تغییر کرد و 18 سال شد. به لحاظ اینکه در تمام کشورهای جهان سن رای‌دهندگان 18 است، مجلس تشخیص داد اینگونه بماند. 

این وضعیت و چشم‌انداز موجود مبنی بر ردقطعی لایحه دولت در مجلس، مدیرمسؤول روزنامه «کیهان» را واداشت تا در یادداشتی از دولت بخواهد که این لایحه را به مجلس ارائه نکند. 

وی گفت: دولت محترم در اردیبهشت ماه سال جاری- 1386- لایحه ای برای كاهش سن رأی دهندگان به مجلس شورای اسلامی ارائه كرد كه با مخالفت اكثریت نمایندگان مجلس هفتم روبرو شده و رأی نیاورد. گفتنی است در جلسه علنی 85.10.13 یعنی در همان جلسه كه مجلس هفتم تغییر سن رأی دهندگان از 15 سال به 18 سال را تصویب كرد، معاون اول رئیس جمهور نیز حضور یافته و مخالفت دولت با این افزایش را اعلام كرد ولی مورد توجه نمایندگان قرار نگرفت. 

شریعتمداری افزود: مخالفت مجلس هفتم با كاهش سن رأی دهندگان در دو مقطع زمانی نزدیك به هم- دی ماه 85 و اردیبهشت ماه 86- نشان می دهد كه لایحه جدید دولت نیز در صورت ارائه به مجلس نمی تواند با استقبال و پذیرش نمایندگان روبرو شود، بنابراین اصرار دولت محترم برای ارائه مجدد این لایحه به چند دلیل، از جمله، 3دلیل عمده زیر، اصراری بیهوده و صدالبته بی فایده است. 

الف: چرا دولت محترم پیشنهادی را به مجلس ارائه دهد كه مخالفت نمایندگان با تصویب آن اگر نگوئیم قطعی است، دستكم نزدیك به قطعیت است. این اصرار و آن مخالفت، قبل از هر چیز به جایگاه دولت محترم در افكار عمومی آسیب می رساند. 

ب: نمایندگان مجلس نیز برگزیدگان ملت هستند و به دلیل پیش گفته- در بند2 این نوشته- تصمیم آنان برای بازگرداندن سن قانونی رأی دهندگان از 15 سال به 18 سال، یك تصمیم كارشناسانه و دلسوزانه بوده است. بنابراین، دولت محترم باید به خواست مجلس كه آن نیز برخاسته از خواست مردم است، احترام بگذارد و این احترام متقابل، از مبانی جبهه اصولگرایان است كه دولت و مجلس هر دو به آن تعلق دارند. 

ج: به یقین و با شناختی كه از دولت در دست است، خواسته دولت برای كاهش سن رأی دهندگان نمی تواند انگیزه حزبی و جناحی و یا كسب آراء بیشتر در انتخابات پیش روی باشد، بلكه همانگونه كه رئیس جمهور محترم اعلام كرده است، این اصرار با انگیزه مشاركت بیشتر جوانان در تعیین سرنوشت كشور صورت می پذیرد ولی باید گفت، 
اولاً؛ تعیین سن 18 سال برای رأی دادن به مفهوم حذف جوانان نیست، 
ثانیاً؛ چنانچه مجلس هفتم در پی یك بررسی كارشناسانه سن 18 سال را مناسب تشخیص داده باشد- كه چنین است- تصمیم مجلس نیز در راستای احترام به قشر جوان است 
ثالثاً؛ محدودیت سنی برای رأی دادن و یا تصدی مشاغل و دهها مورد دیگر، یك مقوله منطقی و كارشناسی است و به عنوان مثال نمی توان فوتبالیست 30 ساله ای كه معمولاً نیمكت نشین می شود را نشانه كهولت افراد بالای 30 سال دانست یا مجتهد 60 ساله ای كه جوان تلقی می شود را به مفهوم نوجوان بودن افراد زیر 60 سال تلقی كرد. 

در پایان یادداشت کیهان آمده است: با توجه به نكات فوق، شایسته تر آن است كه دولت محترم از ارائه این لایحه كه بعید است پی آمدمطلوبی داشته باشد خودداری كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین