آفتابنیوز : آفتاب: پارلمان لبنان نتوانسته است رییس جمهور جدید این کشور را انتخاب کند.
روز سه شنبه، 25 سپتامبر، نمایندگان مخالف سوریه در پارلمان لبنان، که جناح اکثریت را تشکیل میدهند، به منظور گزینش رییس جمهور جدید تشکیل جلسه دادند اما به دلیل خودداری نمایندگان طرفدار سوریه، این جلسه به حد نصاب لازم دست نیافت و رای گیری به عمل نیامد.
رییس جمهور لبنان با رای پارلمان این کشور از میان مسیحیان مارونی و برای دوره شش ساله به این سمت انتخاب می شود و برای رسمیت یافتن جلسه رای گیری، حضور دست کم دو سوم از نمایندگان پارلمان ضروری است.
دوره ریاست جمهوری امیل لحود، که از طرفداران سوریه محسوب می شود، در ماه نوامبر سال جاری خاتمه می یابد اما تلاش نمایندگان لبنان برای دستیابی به توافق بر سر جانشین او تاکنون به نتیجه نرسیده است.
جناح موسوم به "گروه 14 مارس" که با روابط نزدیک بین لبنان و سوریه مخالف و از حمایت کشورهای غربی برخوردار است می کوشد یک شخصیت وابسته به این گروه به جای لحود انتخاب شود. درمقابل، نمایندگان مخالف میکوشند مانع از آن شوند که این گروه، که دولت را نیز در اختیار دارد، به مقام ریاست جمهوری هم دست یابد.
روز سه شنبه نمایندگان جناح اکثریت با در دست داشتن تصاویری از آنتوان غانم، نماینده پارلمان از این گروه که اخیرا در بیروت ترور شد، در جلسه پارلمان حاضر شدند.
گزارش شده است که نبیه بری، رییس مجلس و از شخصیت های شیعه طرفدار سوریه، در نظر دارد با رهبران گروه 14 مارس ملاقات کند و توافق آنان را برای سازش با سایر گروه ها به دست آورد. انتظار می رود رییس مجلس رای گیری مجدد برای گزینش رییس جمهوری را به جلسهای در ماه اکتبر موکول کند.
سعد حریری، رهبر جناح اکثریت در مجلس، ابراز امیدواری کرده است که گروه های مختلف بتوانند به راه حلی برای بحران کنونی دست یابند.
گروه 14 مارس امید داشت که یکی از اعضای این گروه به عنوان رییس جمهور آینده لبنان برگزیده شود.
اجلاس روز سه شنبه در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و ماموران پلیس و نظامیان در راه های منتهی به پارلمان مستقر شده بودند.
بحران سیاسی کنونی در لبنان باعث بروز نگرانی در مورد ثبات در این کشور شده است.
لبنان، که جمعیت آن از مسیحیان و مسلمانان سنی و شیعه تشکیل یافته، از سال 1975 تا 1990 درگیر جنگ داخلی بود که هزاران کشته برجای گذاشت و اقتصاد این کشور را به ویرانی کشاند.