کد خبر: ۶۵۵۹۴
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۸۶ - ۱۵:۳۳

البرادعی پرونده ایران را از شورای امنیت درمی‌آورد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «رشید جلالی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره مهلت سه‌ماهه شورای امنیت به ایران گفت: اگر ایران به گونه‌ای عمل کند که شفافیت فعالیت‌های هسته‌ای برای البرادعی بیشتر شود، چه بسا در گزارش بعدی خود البرادعی درخواست ارجاع پرونده ما از شورای امنیت را مطرح کند.

نماینده کرج در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، در خصوص به تاخیر افتادن صدور قطعنامه علیه ایران گفت: رفتن پرونده‌ هسته‌ای ایران به شورای امنیت از ابتدا اشتباه بود و در پی یک فشار سیاسی صورت گرفت.

جلالی تصریح کرد: بدیهی بود اگر آژانس مسیر حقوقی و فنی خود را طی می‌کرد و چنانچه تحت تاثیر مسایل سیاسی هم قرار گرفت ما باید آن را در مسیری قرار می‌دادیم که ناچار شود برابر معاهده عمل کند. بنابراین، باید اطمینان داشتیم که موضوع حل و فصل می‌شود.

وی اظهار داشت: اینکه ما از آغاز طرفدار مذاکره بودیم و هستیم و گذشته از آنکه اساسا روحیه حل مسایل را با گفت‌وگو و در چارچوب فهم متقابل داریم مشخص بود این مساله سیاسی است و با مخاصمات سیاسی نمی‌توان آن را به نتیجه رساند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: در بستر سیاسی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها توان مانورشان بیش از ما است و فضای ایجاد تبلیغات منفی را دارند و ما نباید در آن فضا با آنها وارد تقابل می‌شدیم؛ بلکه باید در فضای منطقی خود دیپلماسی شفاف‌سازی و ایجاد اطمینان بین‌المللی و جلوگیری از اجماع جهانی در برابر خودمان را ساماندهی می‌کردیم.

نماینده کرج افزود: به هر حال سیاسی‌کاری تا یک زمان موثر است، البته اگر دولت و ملت ما در مقابل قطعنامه اول و دوم کوتاه می‌آمد و انسجام خود را حفظ نمی‌کرد به این دستاورد نمی‌رسیدیم اما همراهی دولت و ملت توانست ما را از این گردنه عبور دهد.

جلالی گفت: امروز تمام نشانه‌هایی که مشاهده می‌کنیم حاکی از این است که آمریکایی‌ها هم ناامیدند که این فضا را ادامه دهند. 

وی با بیان اینکه «این مساله از چند جهت قابل ارزیابی است»، اظهار داشت: یکی اینکه تحریم‌هایی که آمریکایی‌ها به دنبال آن بودند، در این قطعنامه عملی نشد و کشورهای متعدد زیر بار این موضوع نرفتند و به تعاملات اقتصادی در زمینه‌های مختلف ادامه می‌دهند. دیگر اینکه از وقتی آمریکایی‌ها متوجه شدند فضای عمومی بین‌المللی آماده پذیرش فشارهای آنها نیست، فشارهای جانبی مثل بحث دخالت ایران در ناامنی عراق یا ارسال سلاح برای افغانی‌ها یا بردن نام سپاه پاسداران جز لیست تروریستی را در پیش گرفته‌اند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: با شرایط موجود، آمریکایی‌ها نمی‌توانند اجماع اعضای شورای امنیت درباره قطعنامه سوم را به دست آورند چون هم چند کشور اروپایی و هم روسیه و چین تا یکجایی حاضرند خسارت سیاست آمریکا را پرداخت کنند و واقفند مقاومت در این زمینه آنها را به جایی نمی‌رساند.

جلالی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید تلاش کند گزارش البرادعی که تا آذرماه به تاخیر افتاده با قوت بیشتری با رویکرد بهتر صادر شود تا شفافیت ما تا حدی برای آنها مشخص شود که البرادعی خود درخواست بازگشت پرونده از شورای امنیت داشته باشد که این اتفاق را خیلی دور از انتظار نمی‌بینم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین