آفتابنیوز : آفتاب: هفتمین نشست مشترك دولت و مجلس شامگاه روز شنبه در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. در این نشست محمود احمدینژاد رییسجمهور، جمعی از معاونان وی و اعضای هیات وزیران و همچنین دكتر غلامعلی حداد عادل رییس مجلس شورای اسلامی، جمعی از اعضای هیات رییسه و بیش از 200 نماینده مجلس حضور داشتند.
رییس جمهور در این نشست گفت: ما وجود مجلس و نمایندگان محترم را كمك به خود و فرصت مغتنمی برای تسریع در حل مشكلات كشور و ملت میدانیم.
وی با تاكید بر اینكه «مباحث اقتصادی قطعا نیازمند بحثهای كارشناسی است» گفت: دولت ادعا ندارد كه كارهایش بینقص است اما باید دست به دست هم داده و نكات برجسته را تقویت و نكات ضعف را برطرف كنیم.
وی دوره جدید را دوره تحولات و كارهای بزرگ دانست و تصریح كرد: میشد روند جاری بین مجلس و دولت به همان شكلی كه وجود داشت ادامه پیدا كند، میشد كه رییس جمهور 5-4 ساعت بیشتر در طول روز كار نكند و مجلس هم اینقدر حساسیت به كارها نداشته باشد اما اینگونه نیست و در این دوره، هم دولت و هم مجلس دنبال اصلاحات بنیادین و كارهای بزرگ در كشور هستند.
وی ادامه داد: مجلس و دولت دنبال فضاسازی كاذب برای مردم نیست تا آنها را مشغول كند.دولت و مجلس دوست هم هستند اما در امور كارشناسی بحثهای جدی با هم دارند اما در پایان همه پایبند به قانون هستیم و این ناشی از نظم و روحیه انقلابی است.
رییسجمهور با تاكید به استقبال دولت از انتقادات سازنده، یادآور شد: یادمان نرفته است كه در دورههای قبل كوچكترین انتقاد از دولت در روزنامههای مختلف با عنوان «توطئه و كودتا» تیتر میشد و گروهی بودند كه اجازه نمیدادند كوچكترین انتقادی از مجموعه دولت صورت گیرد اما دولت نهم همیشه از انتقادات استقبال كرده و بنا است دولت در آینده نزدیك در مراسمی منتقدین خود را مورد تشویق قرار دهد فضای كشور فضای صمیمانه است كه همه آزادانه حرفهای خود را میزنند.
وی« اصلاح ساختار سیستم حمل و نقل كشور را از جمله اقدامات بزرگ و مشترك دولت و مجلس» دانست و گفت: تا امروز مباحث زیادی در این زمینه عنوان شده است اما حالا دولت و مجلس نگاه مبنایی و سیستماتیك به این موضوع كردهاند كه در قالب تبصره 13 ارایه شده است.
رییس قوه مجریه حل مشكل مسكن را از دیگر اقدامات دولت دانست و اظهار كرد: امروز دولت و مجلس تصمیم گرفتهاند، یكبار برای همیشه معضل مسكن را حل كنند برای اولین بار قیمت زمین را در امور مسكن صفر كردهایم كه نتایج آن قطعا در 4-3 سال آینده نمایان خواهد شد.
احمدی نژاد در ادامه با اشاره به بحث سهمیهبندی بنزین گفت: از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی كاری به این بزرگی بر دوش دولتها گذاشته نشده بود.سهمیهبندی بنزین را شما تصویب كردید و دولت نیز بدون هیچ واكنشی از آن استقبال و شروع به عملیاتی كردن آن كرد.این یك اتفاق خیلی بزرگ بود كه نشان میدهد هم دولت و هم مجلس دنبال كارهای بزرگ و زیربنایی هستند.
رییس قوه مجریه با تاكید بر اینكه « استقبال مردم از سهمیهبندی بنزین نباید بی پاسخ بماند»، تصریح كرد: بیایید همه دست بدست هم بدهیم و همت بلند مردم را در صرفه جویی قبول فشار ناشی از سهمیهبندی بنزین،پاسخ بدهیم و مبالغ صرفهجویی مردم در خصوص بنزین را به زندگی آنها برگردانید.
وی در ادامه نشست مشترك دولت و مجلس با بیان اینكه «همه دوست داریم كشور مقتدر باشد و دولت بر همین اساس اصلاحات را از خود آغاز كرده است»، گفت: كوچكتر كردن دولت و حركت به سمت استفاده از روشهای اسلامی از مهمترین اقدامات دولت برای اصلاحات است.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: تلاش برخیها برای ایجاد اختلاف بین مجلس و دولت ناكام میماند، زیرا مجلس و دولت پشتیبان هم هستند طبق آمارهای مجلس، دولت نهم قانونمندترین دولت بوده است زیرا كمترین مصوبات مغایر با قوانین و بیشترین اصلاحات را داشته است.
ریسجمهور با اشاره به عزم مشترك دولت و مجلس مبنی بر اصلاح سیاست خارجی در زمینه اتخاذ سیاستهای فعال تصریح كرد: ملت ایران دارای منطق مبتنی بر صلح، دوستی، خداپرستی و عدالت است و آرمانهای ملت ایران انسانی است و دولت و مجلس زیر بار قدرتهای زورگو نمیرود.
وی با اشاره به دستاوردهای اجلاس سران كشورهای حاشیه خزر و سفر پوتین به تهران گفت: انتشار بیانیه مهم سران خزر و دیدارهای دو جانبه با رییسجمهور روسیه و توافقات صورت گرفته، نشان داد كه ایران قدرت بزرگ جهانی است.
احمدینژاد همچنین افزود: پرونده هستهیی ایران امروز به آژانس بازگشته است كه مسیر اصلی است.
حداد عادل: مجلس خود را موظف به كمك به دولت میداند رییس مجلس شورای اسلامی نیز در هفتمین نشست مشترك دولت و مجلس نهایی شدن لایحه خدمات مدیریت كشوری را یكی از موفقیتهای مجلس دانست و گفت: این لایحه یكی از دستاوردهای بزرگ نظام است كه باید با اجرای صحیح این قانون، كارایی بدنه دولت افزایش یابد.
حدادعادل افزود: با اجرای لایحه خدمات مدیریت كشوری، بیعدالتیها در مشاغل حذف خواهد شد و دولت باید آییننامههای لایحه خدمات مدیریت كشوری را به سرعت اجرا كند.
وی تصریح كرد: تدوین لایحه اصل 44 از دیگر دستاورهای مجلس است كه از همان ابتدا اهتمام ویژهای از سوی دولت و مجلس برای آن وجود داشت و بدون فوت وقت رسیدگی شد.
وی با اشاره به برخی مشكلات مردم گفت: حل مشكل گرانی به ویژه برای طبقات كم درآمد به عنوان پشتیبانان مجلس و دولت با همكاری این دو قوه محقق میشود مجلس آمادگی دارد هر قانونی را برای كاهش تورم تصویب كند.
حداد عادل تصریح كرد: چه دلیلی وجود دارد كه این دولت ناموفق بوده است زیرا نه حیف و میل وجود دارد و علاوه بر آن تلاش دولت نهم بسیار زیاد است علاقه مردم در شهرستانهای مختلف به توسعه و سازندگی و تلاش دولت در این راستا زیاد است.
وی گفت: مجلس خود را موظف به كمك به دولت میداند و اگر نقدی نیز وجود دارد از روی كارشناسی است و مجلس میخواهد دولت موفق شود.
برقعی:دولت بودجهنویسی را شفاف و اصلاح میكند
همچنین معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور نیز در این نشست با بیان اینكه « دولت درصدد است بودجهنویسی را شفاف و اصلاح كند» گفت: دولت پس از ارایه بودجه سال 86 ، در تلاش است تبصرهها را از بودجه حذف كند.
برقعی افزود: تمام احكام ثابت موجود در لایحه، هفته آینده به مجلس تقدیم میشود بقیه احكام نیز در قالب لایحه ارایه میشود تا در مجموع وقت دولت و مجلس گرفته نشود.
باهنر: اقدامات دولت مرتبه كشورمان را در صحنه جهانی افزایش داده است نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز در نشست مشترك دولت و مجلس در سخنانی، حجم فعالیتها و اقدامات جدید دولت را كه با مواضع اصولگرایانه و شجاعانه همراه است، مورد اشاره قرار داد و گفت: لازم میدانیم كه از تلاشهای بی دریغ دولت تقدیر و تشكل كنیم.
محمد رضا باهنر با اشاره به سفر رییسجمهور به سازمان ملل و همچنین برگزاری اجلاس سران كشورهای حاشیه خزر تصریح كرد: این فعالیتها بسیار گران سنگ است كه خیلیها در دولت و مجلس گذشته آرزوی انجام آن را داشتند كه توفیق پیدا نكردند. اقدامات دولت و شخص رییسجمهور، شان و مرتبه كشورمان را در صحنه جهانی افزایش داده است.
باهنر با اشاره به دستاوردهای اجلاس خزر گفت: گذشته از بیانیه بسیار مهم و با اهمیتی كه در این اجلاس به امضا رسید، تصمیمات و تفاهمات دو جانبه بسیار خوب و مفیدی نیز صورت گرفته است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه بر اهمیت و ضرورت برگزاری نشست بین دولت و مجلس برای تقویت تعاملها تاكید كرد.
باهنر همچنین با تاكید به ضرورت برگزاری نشستهای كارشناسی بین دولت و مجلس گفت: در بحث لایحه بودجه حتما ضروری است كه نشستهای كارشناسی مشترك بین نمایندگان مجلس و دولت صورت بگیرد. در چنین حالتی قطعا شاهد نتایج بهتر و مفیدتری خواهیم بود و این موضوع همچنین به استمرار گفتمان اصولگرایی خواهد انجامید.
نادران:ابتدا باید دنبال مهار تورم بود و نه افزایش طرحهای عمرانی همچنین الیاس نادران در نشست مشترك دولت و مجلس با بیان اینكه «افزایش شاخص قیمتها یكی از دغدغههای اجتماعی و اقتصادی سیاستمداران است» گفت: تورم در ایران بیشترین فشار را به اقشار كم درآمد وارد میكند.
وی افزود: افزایش شاخصی قیمتها متاثر از سیاست گذاریها، افزایش نقدینگی، وجود موانع برای سرمایهگذاری اتلاف درآمدهای نفتی، دیوانسالاری دولتی ، پایین بودن بهرهوری و دولتی بودن اقتصاد، تورم ناشی از فشار تقاضا و بروز بیماری هلندی است.
نادران گفت: برای كنترل افزایش شاخص قیمتها ابتدا باید دنبال مهار تورم بود و نه افزایش طرحهای عمرانی.
وی افزود: تحقق عدالت اجتماعی و اجرای اصل 44 و كاهش تصدی گریهای دولت از دیگر راهكارهای كاهش تورم و در نهایت كاهش شاخص قیمتهاست.
نادران تصریح كرد: دولت باید دنبال مهار تورم باشد، زیرا در غیر این صورت فعالیتهای دولت در زمینه اجرای عدالت محقق نمیشود.
داوودی: مراقب شبیخونهای فرهنگی باشیم معاون اول رییسجمهور نیز در نشست مشترك دولت و مجلس با بیان اینكه «علیرغم برخی ادعاها دستیابی به چشمانداز قابل تحقق است» گفت: قطعا با توجه به توانمندی و امكانات كشور در بخشهای مختلف، چشمانداز محقق میشود.
پرویز داودی با بیان اینكه « تحقق چشم انداز به اقتدار در زمینههای مختلف آن بستگی دارد» افزود: امروز در عرصه فرهنگی مشكلی نداریم اما باید مراقب شبیخونهای فرهنگی بود كه در بودجه سال 87 پیش بینی شده است.
وی گفت: در بحث سیاست خارجی و بینالمللی نیز با توجه به درایت رهبری انقلاب، پشتوانه مردمی و فرصتشناسی رییسجمهور در شرایط خوبی هستیم كه در آخرین آن دستاوردهای سفر دكتر احمدینژاد به نیویورك و سفر پوتین به تهران و اجلاس خزر بوده است كه موفقیتهای مهمی حاصل شد.
معاون اول رییسجمهور با رد برخی ادعاها مبنی بر اینكه دولت در صدد اجرای چشمانداز نیست، گفت: ارایه سهام عدالت، احداث واحدهای مسكونی روستایی، برق رسانی به روستاهای بالای 20 خانوار، توسعه مخابرات، تحت پوشش قرار دادن مدد جویان و نیازمندان، سفرهای استانی، ایجاد بیمه اجتماعی روستاییان، رانندگان و خادمان مساجد و تخصیص بودجه ویژه معلولان از جمله فعالیتهای دولت در زمینه عدالت است.
نوروززاده: انتقاداتم سیاه نمایی نیست
در این نشست همچنین نمایندگان فراکسیون اقلیت فرصت یافتند تا به بیان نظرات خود بپردازند. نوروززاده به نمایندگی از اقلیت مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برنامههای اقتصادی دولت گفت: كشورمان در جذب سرمایه گذاری خارجی دچار مشكل است.
وی صنعت و معدن را موتور توسعه اقتصاد كشور دانست واظهار كرد: با وجود رشد نقدینگی كه داشتیم، رشد لازم و كافی را در صنعت و معدن شاهد نیستیم.
نوروززاده با بیان اینكه « انتقاداتم سیاه نمایی نیست» خاطرنشان كرد: در سال 85 درآمد نفتی افزایش قابل توجهی داشته و در جذب درآمدهای مالیاتی نیز شاهد افزایش هستیم و با احتساب اوراق قرضه و جذب منابع خارجی بایستی شاهد شكوفایی اقتصادی و رشد 8 درصدی باشیم.