آفتابنیوز : مقامات دولتی در رم می گويند پيش از اجرای اين عمليات که گفته می شود در جريان آن، اسامه مصطفی حسن، روحانی چهل و دوساله برای بازجويی به مصر منتقل شده است، هيچ اطلاعی از آن نداشته اند.
حکم جلب برای 13 تن که گفته می شود از ماموران سيا هستند، صادر شده است.
در بيانيه ای که پس از ملاقات برلوسکونی با مل سمبلر، سفير آمريکا انتشار يافت، آمده است: "نخست وزير خواستار احترام کامل به حاکميت ملی ايتاليا از سوی ايالات متحده شد."
بر اساس اين بيانيه، سمبلر به نخست وزير ايتاليا اطمينان داد که "احترام ايالات متحده (به حق حاکميت ايتاليا) کامل و جامع است و در آينده نيز چنين خواهد ماند."
اسامه مصطفی حسن که با نام ابوعمر هم شناخته می شود، پيشتر در چارچوب تحقيقات درباره تروريسم، در ايتاليا نيز بازجويی شده بود.
بازپرسان ايتاليايی عقيده دارند که اين عمليات بخشی از اقدامات ضد تروريستی جنجال برانگيز آمريکا موسوم به "استرداد فوق العاده" است که در جريان آن ماموران آمريکايی بدون داشتن حکم قضائی، مظنونان را بازداشت و به کشور ثالث منتقل می کنند.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، از کارلو جيوواناردی، وزير امور پارلمانی ايتاليا به سناتورها گفت که نه دولت ايتاليا و نه سازمانهای اطلاعاتی اين کشور از اجرای عمليات باخبر نبوده اند.
به گفته او به هيچوجه امکان نداشته که دولت رم اجازه اجرای چنين عملياتی را بدهد.
اما واشنگتن پست به نقل از چند تن از ماموران باسابقه سيا که نامشان فاش نشد نوشت که سرپرست پايگاه سيا در رم مقامات ايتاليايی را پيشاپيش مطلع کرده بود.
به گفته اين منابع، توافق شده بود که اگر عمليات علنی شود، هيچ يک از طرفين دخالت در اين عمليات را تاييد نکنند.
از زمان صدور احکام جلب، هنوز کسی در اين رابطه بازداشت نشده است و به نظر نمی رسد که هيچکدام از مظنونان در حال حاضر در ايتاليا باشند.
ادعا می شود اسامه مصطفی حسن، که در سال 1997 به ايتاليا پناهنده شد، روز هفدهم فوريه 2003 هنگامی که از خانه به مسجدی که محل وعظ او بود می رفت، ربوده شد.
اين امام جماعت چهل و دو ساله، سال گذشته پس از آزادی با خانواده خود در ايتاليا تماس گرفت و گفت در دوران بازداشت با شوک الکتريکی شکنجه می شده است.
بازرسان ايتاليايی می گويند که ربودن او مانع از ادامه تحقيقاتی شده است که درباره اتهاماتش مبنی بر تماس با شبکه های تروريستی در جريان بود.
آنها توانسته اند 13 ماموری را که مظنون به دست داشتن در اين آدم ربايی هستند از طريق تلفنهای موبايلی که در جريان عمليات به کار می بردند، رديابی کنند.
گفته می شود که مظنونان با ارائه گذرنامه های آمريکايی در چند هتل سطح بالای ميلان جا گرفته بودند.