محمد مهدی گویا درباره ذبح دام در عید قربان بیان کرد: از خرید دام زنده یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشود، خودداری کنید.
وی ادامه داد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند. همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: از مردم میخواهیم که دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند. گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد مصرف شود.
گویا تاکید کرد: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید.