کد خبر: ۶۶۳۸۶
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۸۶ - ۱۸:۲۹

اوباما: با رهبران ایران مذاکره می‌کنم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سناتور باراک اوباما نامزد پرامید حزب دموکرات برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2008 آمریکا گفته‌است که در صورت احراز این سمت گفتگوهای مستقیم با رهبران ایران را آغاز خواهد کرد، مشروط بر اینکه تهران آنچه را که وی «تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای» عنوان کرده متوقف سازد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، باراک اوباما روز شنبه در گفتگویی با روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز ضمن اشاره به موفقیت‌های تاریخی استفاده از دیپلماسی در مقابل اتحاد جماهیر شوروی و جمهوری خلق چین گفت: «این امکان بالقوه برای ما وجود دارد که راه‌هایی مسالمت‌آمیز جهت حل بحران‌هایی که کشورمان با آن مواجه است پیدا کنیم، امکانی که دولت بوش هیچ تمایلی به استفاده از آن ندارد».

نماینده مردم ایلی‌نویز در سنای آمریکا با اشاره به مزایای مذاکرات مستقیم با ایران برای کشورش گفت: «این امر نه تنها در راستای منافع استراتژیک ما قرار دارد بلکه پیامدهای مثبتی برای وضعیت نیروهای ما در عراق و نیز بهبود اقتصاد آمریکا خواهد داشت».

اوباما با انتقاد ضمنی از رای مثبت رقیب قدرتمندش سناتور کلینتون به قطعنامه اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه سپاه پاسداران و بانک‌های ایرانی گفت: «اگر ما نخواهیم برای گفتگو تلاش کنیم به طور معمول همان مسیری را ادامه خواهیم داد که بوش و چنی انتخاب کرده‌اند».

وی در ادامه افزود که در صورت گفتگو با رهبران ایران به گونه‌ای شفاف به آنها خواهد گفت که ایالات متحده دستیابی تهران به تسلیحات هسته‌ای و اقدامات این کشور علیه اسرائیل را تحمل نخواهد کرد.

گفتنی است باراک اوباما سال گذشته توانست با پیروزی بر رقیب قدرتمند جمهوریخواه خود در ایلی‌نویز برای نخستین بار به سنا راه یابد. وی تنها فرد در جمع نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه است که صراحتا از مذاکره مستقیم با رهبران ایران سخن گفته‌است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین