پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۶۶۵۵۰
۱۸:۴۵
۱۳۸۶/۰۸/۱۹

چماق آمیا، هویج آزادی گروگان‌ها

۱۸:۴۵
۱۳۸۶/۰۸/۱۹
به گزارش آفتاب نیوز، آفتاب:‌ مخبر کمیسیون امنیت ملی با اشاره به گسترده شدن تهدیدات علیه جمهوری اسلامی و با اشاره به بازگشایی پرونده انفجار آمیا، از مسئولان دیپلماسی خواست حساسیت لازم را به این امر داشته باشند. 

کاظم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود آزاد شدن اتباع ایرانی در عراق و نشان دادن نوعی چراغ سبز، در آرژانتین احکام سختی برای مسئولان جمهوری اسلامی در ماجرای انفجار آمیا صادر می‌شود گفت: «آمریکایی‌ها سیاست هویج و چماق را به شکل همزمان پیش می‌برند. از یک سو به دلیل اینکه نتوانسته‌اند اجماع جهانی به ویژه در کشورهای مؤثر جهان ایجاد کنند می‌کوشند تبلیغ برای تهدید بودن ایران را در دنیا گسترش می‌دهند و به مقولات تروریسم و حقوق بشر می‌پردازند». 

وی افزود: «از سوی دیگر باز شدن مجدد پرونده انفجار آمیا نیز به این منظور است به گمان خود به جهان یادآوری کنند که جمهوری اسلامی یک کشور تروریست است. از طرفی هم در بین کشورهای 1+5،‌ تحریم‌های سازماندهی شده را در دستور کار دارند که اگرچه موفق نشده‌اند اما تمام تلاش‌ خود را به کار بسته‌اند». 

جلالی با اشاره به اظهارات رایس و وزیر خزانه‌داری آمریکا در ایجاد محدودیت برای سپاه و برخی بانک‌های ایرانی ادامه داد: «به این ترتیب به شکل موازی بحث گسترده‌تر کردن دایره تهدیدات علیه جمهوری اسلامی را در پیش گرفته‌اند و حقیقتا نباید این امر را سرسری گرفت. این مسأله کوچکی نیست و دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ما باید با حساسیت این موضوع را پیگیری کند». 

این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: «آمریکایی در سوی دیگر ماجرا پرونده انفجار آمیا در آرژانتین را گشوده‌اند و اینترپول برای اتباع ایرانی و مسئولان خدمتگزار جمهوری اسلامی محدودیت ایجاد کرده است. ایالات متحده علاقمند است در کنار این مسایل، ضمن گسترده کردن تهدیدات علیه جمهوری اسلامی به نوعی مسایل عراق را حل کنند. حل و فصل مسأله عراق به گمان آنها در گرو اراده و همکاری جمهوری اسلامی است. آزادی دیپلمات‌ها می‌تواند چراغ سبز و اعلام نیاز ایالات متحده برای همکاری ایران در عراق باشد». 

مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان گفت: «اینکه آنها همه گروگان‌ها را آزاد نکرد‌ه‌اند به دلیل است که اگر چنین می‌کردند پاسخی برای اصل دستگیری آنان در دنیا نداشتند. کما اینکه اکنون هم پاسخی ندارند. از سویی هم منتظر رفتار جمهوری اسلامی هستند. هر چند آقای حکیم خبر داده که به زودی افراد دیگر هم آزاد خواهند شد. حتما ایشان اطلاع دقیق و موثقی در اختیار دارد».
گزارش خطا
برچسب‌ها:
جلالی+آمیا+عراق
ارسال پیام
captcha